Blogarchívum

2014. március 28., péntek

Így élte túl Gyurcsány?

Így élte túl Gyurcsány?:

'via Blog this'

Hangfelvételek bizonyítják, hogy vezető szocialista politikusok szivárogtatták ki az őszödi beszédet, Eduardo Rózsa-Flores közreműködésével – erről Zuschlag János beszélt a Célpontnak. Zuschlag úgy tudja, ezeknek a hanganyagoknak nincs nyoma a titkosszolgálatoknál, mivel azt valaki még a szocialista kormányok alatt eltüntette. A börtönből néhány hónapja szabadult politikus szerint a hangfelvételek létezéséről Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is tudott, így zsarolta az ellene szervezkedő szocialista vezetőket, hogy biztosítsa saját politikai túlélését.

„Én úgy tudom, hogy egyértelmű hangfelvételek bizonyítják azt, hogy vezető szocialista politikusok adták ki a balatonőszödi beszédet, itt nyilván Kiss Péter, Szekeres Imre, Szili Katalin és Baja Ferenc neve merül föl” – mondta el a Célpontnak Zuschlag János. A börtönből néhány hónapja szabadult politikus azt állítja: a hangfelvételek létezéséről Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is tudott.

„Úgy tudom, hogy vannak arról hangfelvételek, hogy Rózsa-Floresszel ezek az emberek kapcsolatban álltak, van arra vonatkozó információ is, hogy Rózsa-Flores jelentős pénzeket kért volna ezért, és volt olyan szocialista politikus, aki azt mondta, hogy fizessenek neki, de vannak olyan hírek is, hogy Gyurcsány Ferenc ezzel pontosan tisztában volt, és ezen beszélgetések hanganyagával sakkban tartotta azokat az ellene szervezkedő szocialista politikusokat, akik 2006 után mindent megtettek annak érdekében, hogy Gyurcsány Ferencet leváltsák a miniszterelnöki székből” – fogalmazott Zuschlag.
Zuschlag: Gyurcsány ezzel zsarolta párttársait
Zuschlag: Gyurcsány ezzel zsarolta párttársait

Gyurcsány Ferenc a hangfelvételekre vonatkozó kérdéseinket elhárította, mondván, nincs beszélő viszonyban televíziónkkal. Szövetségeséhez hasonlóan a Keszthelyen kampányoló Mesterházy Attila sem akart nyilatkozni. „Hülyeségekkel nem foglalkozom” – mondta. Mesterházy Attila arra sem válaszolt, hogy az újabb fejleményeknek lesz-e következménye a párton belül.

A megnevezett politikusok közül három még mindig az MSZP tagja, Szili Katalin viszont már 2010-ben kilépett a pártból. Volt politikustársaihoz hasonlóan ő is tagadja, hogy köze lenne az ügyhöz. Hasonló kijelentése miatt már személyiségi jogi pert is indított a Szegedi Törvényszéken Szabó Bálint ellen. Az egykori DK-s aktivista volt az, akinek egy korábbi nyilatkozatából lehetett arra következtetni: Szekeres Imre és Baja Ferenc mellett a volt házelnök is részt vett a Gyurcsány-beszéd nyilvánosságra hozatalában. „Én ebben már mindent elmondtam, peres eljárás van folyamatban, soha nem is volt közöm ehhez a történethez” – nyilatkozta. 

Zuschlag úgy tudja: a hanganyagoknak már nincs nyoma a titkosszolgálatoknál. Azt ugyanis valaki még a szocialista kormányok alatt eltüntette. Szilvásy György a Gyurcsány-kormány titokminisztere volt, mégis azt állítja: nem ismeri az aktát. Így azt sem tudta megmondani, hogy azok hiányosak-e. 

A Népszabadság korábban 22 dokumentum eltűnéséről írt az őszödi-dossziéból, amit az Alkotmányvédelmi Hivatalban őriztek. A Belügyminisztérium az ügyben fegyelmi eljárást rendelt el.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése