Blogarchívum

2012. március 22., csütörtök

MNO: Magyar sikersztori Los Angelesben

http://mno.hu/kulfold/magyar-sikersztori-los-angelesben-1062508

A 20 évvel ezelőtti magyar kormánydöntés mára egyértelműen bebizonyította életképességét és a nyugati parti magyar diplomáciai jelenlét imperatívusszá vált – jelentette Bokor Balázs nagykövet, a főkonzulátus vezetője a képviselet jubileumán rendezett ünnepi fogadáson

A dél-kaliforniai metropoliszban működő magyar képviselet – a főkonzulátusnak az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint – '19 amerikai szövetségi államra kiterjedő konzuli kerületében mindent megtesz a helyi magyar közösségek támogatása, a magyar identitástudat fenntartása érdekében és a magyar-amerikai kapcsolatok fejlesztéséért az élet minden lehetséges területén”.

„Magyarország kiemelten fontosnak tartja a helyi magyarsággal való kapcsolattartást. Külön említésre érdemes, hogy milyen nagy érzelmi örömöt váltott ki a nyugati parti magyarságban a kedvezményes honosítási eljárás, amelynek köszönhetően immár több mint tíz alkalommal került sor állampolgársági esküre a Los Angeles-i főkonzulátuson” – hangsúlyozta ünnepi beszédében a főkonzul.

George Novinger, az amerikai külügyminisztérium Los Angeles-i irodájának igazgatója elismerését fejezte a képviseletnek, s kijelentette: „Magyarország és az Egyesült Államok olyan szoros szövetségesi partnerek, amely természetesen a kétoldalú együttműködés minden területére meghatározóan kihat”.

A képviseletet az évforduló alkalmából elismerésben részesített Los Angeles város, valamint az azzal azonos nevű megye vezetése és seriffi hivatala, valamint a szomszédos Orange vezetése.

Steven Geiger, a Mensch Foundation International helyi elnöke Mensch-díjat adott át Bokor Balázs főkonzulnak azért a tevékenységéért, amivel a helyi amerikai magyar zsidóság ügyeit támogatta.

Az évfordulós megemlékezés keretében a magyar főkonzul átadta Gidófalvi Zoltánnak, a San Diego-i Magyar Ház elnökének a Magyar Arany Érdemkeresztet kulturális és közösségi tevékenységének elismeréséül. Földes Tamás amerikai magyar újságírónak, az Amerikai Magyar Hírlap munkatársának pedig – a Magyar Újságírók Országos Szövetsége kérésére – életművének elismeréséül az Arany Toll-díjat nyújtotta át.

2 megjegyzés :

  1. Mennyire örülök, hogy az élénken tevékenykedö amerikai magyar közösség kíválóságainak is jutott a díjakból: a Magyar Érdemrend budapesti díjkiosztásáról egyetlen anyagot találni, még a teljes névsort is csak egy plébánia honlapján fedeztem föl.
    http://www.echotv.hu/videotar.html?mm_id=162&v_id=12636

    VálaszTörlés