Blogarchívum

2011. július 10., vasárnap

A nemzetbiztonsági bizottság előtt is titok volt? (+videó)

Az NBH-t ellenőrző nemzetbiztonsági bizottság előtt is eltitkolták a kémügyet a Gyurcsány-kormány idején – a testület volt SZDSZ-es tagja szerint. Gulyás József azt mondja: ilyen súlyos gyanúnál az illetékes miniszternek tudnia kellett az ügyről. Szilvásy Györgyöt nemrég gyanúsították meg kémkedéssel.

Tekintse meg a Hír Televízió felvételét!

Eltitkolták a kémügyet az előző ciklusban a nemzetbiztonsági bizottság elől – erősítette meg Gulyás József. A testület volt SZDSZ-es tagja szerint a bizottságnak emiatt vizsgálatot kellene kezdeményeznie.

A politikus kifejtette: a 2009-ben titkosított ügy minden bizonnyal 2007 előtt kezdődött, ha pedig valóban azt vizsgálja az ügyészség, hogy gyűjtött-e bárki szigorúan titkos adatokat Budapesten a magyar titkosszolgálatokról idegen szervezetek számára, akkor még a jelenlegi szolgálatok állományát is át kell vizsgálni. Amennyiben még találnak érintetteket, azokat vagy tisztázni kell, vagy kivonni a szolgálatokból.

Gulyás József hozzátette: a nemzetbiztonsági törvény nem szankcionálja világosan, ha a szolgálatok vezetője vagy egy politikai vezető elmulasztja tájékoztatni az ellenőrző testületet.

– A nemzetbiztonsági törvény szabályozza, hogy a bizottságot tájékoztatni kell valamennyi érdemi, kormány elé kerülő jelentésről. Azt gondolom, hogy ha van egy kémügy, arról az illetékes minisztereket tájékoztatni kellett volna, és velük párhuzamosan a nemzetbiztonsági bizottságot is. Mi ilyen tájékoztatást nem kaptunk, és ez szerintem önmagában sérti nemzetbiztonsági törvény vonatkozó passzusait – jelentette ki a Hír TV-nek Gulyás József.

(Hír TV)

http://www.lanchidradio.hu/belfold/a_nemzetbiztonsagi_bizottsag_elott_is_titok_volt_20110710

5 megjegyzés :

  1. Az a baj, hogy az emberek előtt is titok MOST.

    VálaszTörlés
  2. Számomra a legfurcsább az, amilyen HARSÁNYAN titkolóznak.

    VálaszTörlés
  3. Elnézést, mi volt a titok???

    Már az előző ciklusban tudták ezt Szilvásyékról???

    VálaszTörlés
  4. Gondolom, az is titok, hogy mi a titok. :-S

    VálaszTörlés
  5. Ezek a volt KISZ és párttitkárok nem tudnak a bőrükből kibújni.

    VálaszTörlés