Blogarchívum

2011. június 28., kedd

MŰSORAJÁNLÓ, hirek röviden

Link>>

SZALDÓ: 2011. június 28-án 22.05-22.55 - Ismétlés

Szerkesztő-műsorvezető: Kovács Anita

E-mail címünk: szaldo@lanchidradio.hu

…A Mária Terézia birodalmára hajazó pénzügyi recept, azonban mára megkeseredett a szájakban. Miként értelmezték a nemzetközi eladósodást, elsősorban a Görög fejlemények tükrében, annak a kerekasztalnak a résztvevői, akik 11 országból érkeztek Budapestre? A stúdióban Plenter János közgazdász.

És még:

Kínával könnyebb? – A Magyarországon működő kereskedelmi bankok 2008 óta megtagadják, vagy csak minimális mértékben gyakorolják, Kína viszont vállalja magyar államkötvények vásárlását, emellett 1 milliárd eurós hitelkeretet ad olyan vállalkozóknak, akik Kínában szeretnének befektetni. Megállapodás van immár arról is, hogy a kétoldalú kereskedelemfejlesztés a kívánatos. De vajon mit tudunk mi oda eladni?! Például művészien kialakított intarziás parkettát, magas minőségű nyílászárókat. Mindezeket a délnyugati határszélről, egy valamikori TSZ-fafeldolgozó üzemből, amely ma már világszínvonalon termel. A telefonnál Kovács Ferenc, a Hary és Társai Kft. ügyvezető igazgatója.

Csak a termelés húzhat ki a bajból – A hitelfelvételre épülő stratégia helyett át kell térni a termelésre és szolgáltatásra épülő gazdaságra. A politikai akarat pálya módosítást tesz szükségessé, de vajon követi – e az igényt a tervet megvalósító munkaerő? Mit mutat a felnőttképzés? Van értelme idős fejjel iskolapadba ülni? A telefonnál Lakos István, a Felnőttképzők Országos Szövetségének elnöke.

***

KETTESBEN – Kedd 23.05-00.55 Műsorajánló


Egy gyönyörű mezei csokor szemet-lelket gyönyörködtet. Örül az is, aki kapja, és az is, aki adja. De hogy a virágszirmok számtalan testi és lelki állapot gyógyítására is alkalmasak, arról nem sokat tudunk... Mindezekről KETTESBEN Béky László a téma szakértőjével, Faragó László természetgyógyásszal beszélget.

KETTESBEN: 2011. június 28-án, 23.05-00.55-ig - Műsorajánló

Ismétlés: szerda reggel 5 és este 7 órakor, valamint vasárnap 4 órától.

Szerkesztő-műsorvezető: Béky László

Telefonszámunk: +36-1-8148-755
SMS-számunk: +36-30-749-6720
E-mail címünk: kettesben@lanchidradio.hu

Az adásba a hallgatók is bekapcsolódhatnak telefonon és SMS-ben is.
Ismétlés: július 3-án, 16.05-kor.

***


>> >>
>>

http://www.lanchidradio.hu/kezdolap

ÉLŐ ADÁS:  http://lanchidradio.hu/%C3%A9l%C5%91_ad%C3%A1s_hallgat%C3%A1sa

3 megjegyzés :

  1. "Új ötlet a söralátétnyi adóbevallás kifundálójától"

    Szerintem nem létezik minden országban alkalmazható univerzális adórendszer. Az adórendszereknek figyelembe kell venniük az országok gazdasági, pénzügyi és társadalmi adottságait. Az egykulcsos adórendszer ugyan csökkenti az adminisztrációs kiadásokat, de mérhetetlen károkat okoz minden más területen.

    VálaszTörlés
  2. Számszerűsíteni nem tudom, de tény, hogy a korábbi progresszív adózással a magasabb jövedelmek 50%-a is mehetett adóba, míg most csak 16%. Éppen ezért nem értem "gazdagék" felháborodását. Többet akarnak fizetni?

    VálaszTörlés
  3. Én max. 40-45 %-ra saccolom a magasabb jövedelmeket terhelő adó mértékét (a sávos adózás rájuk is érvényes).

    VálaszTörlés