Blogarchívum

2010. november 17., szerda

Alföldi lemondta a román nemzeti ünnepet - Elhalasztották demonstrációjukat a devecseriek

Alföldi lemondta a román nemzeti ünnepet


Alföldi Róbert visszavonja a teátrum bérlésére vonatkozó szóbeli megállapodást a Budapesti Román Kulturális Intézettel. A Nemzeti Színház főigazgatója délután még azt írta közleményében, hogy szerinte elősegítheti a két ország közeledését, hogy a románok nemzeti ünnepén, ami egyébként Nagy-Románia megalakulásának és Erdély Romániához való csatolásának 92. évfordulója a színházban tartsák a magyarországi fő rendezvényt.

Mégsem lesz állófogadás a Nemzeti Színházban [1] november 30-án este.

Alföldi Róbert igazgató szerdán este az MTI-n keresztül tudatta, hogy visszavonja megállapodását a Budapesti Román Kulturális Intézettel, jóllehet, a román nagykövet már szétküldte a meghívókat a nemzeti ünnepére.

A szomszédos országban ezen a napon Erdély Romániához csatolását ünneplik, amit 1918 december elsején mondtak ki Gyulafehérváron. A terv az volt, hogy a Nemzeti Színházban november 30-án este előadás és állófogadás lesz az ünnep alkalmából...

Tovább>>
http://index.hu/belfold/2010/11/17/alfoldi_lemondta_a_roman_nemzeti_unnepet/

Elhalasztották demonstrációjukat a devecseriek


Hónap végéig elhalasztották a péntekre tervezett demonstrációt a devecseriek, erről a lakossági fórumon született megegyezés. Arra várnak, hogy egy héten belül megígérjék nekik: Orbán Viktor egy héten belül ellátogat hozzájuk.

Csenki Géza, a demonstráció főszervezője a lakossági fórumon elmondta: ha konkrét ígéretet kapnak arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egy héten belül eljön hozzájuk személyesen, akkor nem tartanak tüntetést. A látogatásról egy héten belül választ várnak. Előrevetítette, ha nem lesz gyorsan változás, "nem tudják megállítani" az embereket...
Tovább>>

http://index.hu/belfold/2010/11/17/elhalasztottak_demonstraciojukat_a_devecseriek/

9 megjegyzés :

  1. Csodálatból csodálatba esek...de örvendek végül is:-)

    VálaszTörlés
  2. Én csak ámulatból ámulatba. Azt, hogy az itteni románok ünnepelnek, az szíve joguk, azonban ehhez nem szükséges a magyar részvétel és asszisztálás.

    VálaszTörlés
  3. Alföldi a "másságával" együtt sem tud magyar érzemű emberként gondolkodni és viselkedni. Nem visszamondani kellett volna, hanem drasztikusan visszautasítani a felkérést. Ez a felkérés a Románoktól fel ér egy provokációval

    VálaszTörlés
  4. Alföldi "Jóbejt" túlbuzgónak bizonyult. Annyira, hogy az már Románia hivatalos véleményének is túl sok lett - kínossá vált.
    Alföldi magyarságtudatból vizsgát tett, és nem ment át.

    VálaszTörlés
  5. NEM ÉRTEM ,HOGYAN LEHET EGY ILYEN GERINCTELEN GAZEMBER A NEMZETI SZINHÁZ ÉLÉN.AZ ILYEN PATKÁNYT PÁROS LÁBBAL KELLENE KIRÚGNI.

    VálaszTörlés
  6. Valóban, semmi keresnivalója ott!! Nem is volt!!!

    VálaszTörlés
  7. http://manna.ro/velemeny/marionett-orszag-roman-botrany-a-magyar-nemzetiben-2010-11-18.html
    Olvasgattam kicsit, a komentekben is...ott is van egy-két girnyó, mint alföldi...alpári senki...

    VálaszTörlés
  8. Kösz, János.
    Az a színház eddig még sosem volt nemzeti - amióta megépült. A megnyitójára készült "Ember tragédiája" is botrányos volt.
    Nem tudom, látta-e valaki. Pl: Ádám a piramis mellett sörnyitóval bont ki egy üveg KŐBÁNYAI sört...
    Az Úr nem kapott szerepet, csak egy SMS-ben üzent:
    - "Ember küzdj..."
    Akkor azt hittem, ennél nagyobb baromságot már nem lehet kitalálni...
    ...de most jött Alföldi az ő ötletével... :-((

    VálaszTörlés
  9. Ez már tényleg egyszerűen tragikomikus...

    VálaszTörlés