Blogarchívum

2010. november 17., szerda

Hírek röviden

A kormányváltás után is figyelték Budai magánéletét Gyurcsányék? (+videó)


A Gyurcsány- és a Bajnai-kormány a titkosszolgálatokat az akkori ellenzék megfigyelésére használta fel – közölte szerdán újságírók előtt az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula a Budapesti Nyomozó Ügyészségen tett szerdai tanúkihallgatásán tudta meg, hogy a Benedek Fülöp korábbi agrárminisztériumi szakállamtitkárnál tartott házkutatás során megfigyelésekről szóló dokumentumokat találtak a nyomozók. Budai úgy véli: az MSZP árnyék-titkosszolgálatot működtet.


Tarlós: Budapest hagyatéka súlyos


A rend helyreállítását nevezte a legfontosabb feladatnak Tarlós István főpolgármester a főváros napján tartott ünnepi közgyűlésen, ahol elismeréseket adott át. Mint mondta, a rendhez pénzügyi háttér, racionális gondolkodás és kommunikáció, valamint példaképek kellenek. Kitért arra is, hogy a főváros megalakulásának idejéhez hasonlóan ma is súlyos hagyatéka van Budapestnek, említve a BKV-t és a 4-es metrót.


Távolról sincs még vége, pedig már egy éve nyomoznak


Több mint egy éve tart a nyomozás a váci Jávorszky Ödön kórház gazdálkodása kapcsán, az ügyben már a szakértői jelentések is elkészültek, de közben újabb bizonyítékok kerültek elő a számvitel rendjének megsértése miatt indult nyomozásban. A nyomozás emiatt tovább húzódik, egyelőre továbbra sincs gyanúsított.


Gyanúsított lett a MIÉP–Jobbik a Harmadik Út társelnöke?


Gyanúsítottként hallgatta ki a vám- és pénzügyőrség Kovács Dávidot, a MIÉP–Jobbik a Harmadik Út pártszövetség gazdálkodásának ügyében – tudta meg a Független Hírügynökség. Az üggyel kapcsolatban 2009 augusztusában indult nyomozás, az ügyészség a vám- és pénzügyőrséget bízta meg a számvitel rendjének megsértése kapcsán indított vizsgálattal. Kovács Dávid a 2006-os választásokra alakult pártszervezet társelnöke volt Csurka István mellett.


Hagyó a rács mögött fog telelni


A Pesti Központi Kerületi Bíróság meghosszabbította a volt szocialista főpolgármester-helyettes, Hagyó Miklós előzetes letartóztatását. A gyanúsított legkorábban februárban szabadulhat.

KAPCSOLÓDÓ:

Előzetesben marad Benedek Fülöp és Hagyó

http://index.hu/belfold/2010/11/17/elozetesben_marad_benedek_fulop_es_hagyo/

Jogerőssé vált Benedek Fülöp volt agrárállamtitkár előzetes letartóztatása, melyet még november ötödikén rendelt el a Budai Központi Kerületi Bíróság. Az előző kormány agrárminisztériumának egykori szakállamtitkárát jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás gyanújával vették őrizetbe, de az előzetes letartóztatás ellen fellebbezett. A Pesti Központi Kerületi Bíróság meghosszabbította a volt szocialista főpolgármester-helyettes, Hagyó Miklós előzetes letartóztatását is.

A Fővárosi Bíróság hétfőn helybenhagyta Benedek Fülöpre vonatkozó határozatot, így az jogerőssé vált. Azért rendelték el a kényszerintézkedést, mert a nyomozás adatai szerint Benedek Fülöp a kapcsolatrendszerét felhasználva megpróbálta meghiúsítani a bizonyítási eljárást. A bíróság szerint fennáll a veszélye, hogy ha szabadon hagynák a férfit, akkor is folytatná az eljárás sikerét veszélyeztető tevékenységet.

Benedek Fülöp a gyanú szerint 2005 és 2007 között jogosulatlanul szervezett meg különböző protokoll vadászatokat, illetve 2006-ban a Nemzeti Földalapkezelő Szervezettel fizettette ki a saját céljaira megrendelt facsemetéket. Ehhez fiktív tanácsadói szerződéseket kötött. Ezzel a vagyonkezelői kötelezettségét szándékosan megszegve - részben felbujtóként - a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek több mint 30 millió forint kárt okozott. Benedek Fülöp kihallgatásán vallomást tett, de tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el.

A volt szakállamtitkárnak egyébként nem ez az első ügye: tavaly decemberben első fokon, nem jogerősen másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre és 3 millió forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság. A végzés szerint nyomást gyakorolt földhivatali vezetőkre, hogy minősítsenek át egy pákozdi állami földterületet, hogy azután el lehessen adni. Az első fokú ítélet kimondása után Benedek Fülöp bejelentette távozását a vagyonkezelőtől. A gyanúsított legkorábban februárban szabadulhat.


A kastélyparkban is bevetik a „csodaszert”


Devecserben a kastélypark és a fák megtisztításához is bevetik a dudarit nevű talajjavító anyagot. Eddig 30 hektárnyi termőföldön szórták szét a föld mélyéről bányászott ásványt, amelyhez humuszt adva újra termővé tehető a talaj.


Privatizációs felülvizsgálat kolontári tapasztalatok alapján

Környezetvédelmi szempontok alapján vizsgálnák felül az elmúlt 20 év privatizációs szerződéseit kormánypárti politikusok. Papcsák Ferenc fideszes, illetve Nagy Andor és Pálffy István kereszténydemokrata képviselők a kolontári katasztrófa tanulságait levonva terjesztették be határozati javaslatukat.

A szuverenitás feladása az euróövezet megmentésének ára? (+videó)


Határozott és összehangolt lépéseket ígér az Európai Unió pénzügyi stabilitásának megőrzésére Jean-Claude Juncker, az euróövezet vezető pénzügyére. Olli Rehn gazdasági és pénzügyi biztos szerint a gazdaság fenntarthatósága nemzeti hatáskörbe tartozik, de ha az unió pénzügyi stabilitása forog kockán, akkor közösen kell cselekedni. Az ír pénzügyminiszter kötelezte magát arra, hogy hazája együttműködik az Európai Bizottsággal, az Európai Központi Bankkal és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF).

5 megjegyzés :

  1. A kormányváltás után is figyelték Budai magánéletét Gyurcsányék? (+videó)

    Nehogy valaki azt higgye, hogy most aztán már nem fognak megfigyelni politikusokat, Jobbik-osokat, LMP-seket vagy MSZP-seket.

    VálaszTörlés
  2. Tarlós: Budapest hagyatéka súlyos

    Sok sikert kívánok munkájához.

    VálaszTörlés
  3. Egy normális ember sincs a politikában. Nem elég, hogy szakmailag a béka segge alatt vannak, de erkölcsileg az ember kifejezést se lehet használni rájuk. Ezek mind a sátán patkányai!

    VálaszTörlés
  4. Egyre inkább kezdek egyetérteni veled.

    VálaszTörlés
  5. Azt azért lehet konstatálni, hogy a megfigyelések, lehallgatások megtöbbszöröződnek ebben a kormányciklusban. A tisztesség és az erkölcs a mai politikában már hiány cikk. Nagyot kell alkotni, hohy a bizalmat az elkövetkezendő 20 évben vissza lehessen szerezni. Talán majd a jövő generáció megéri.

    VálaszTörlés