Blogarchívum

2010. november 18., csütörtök

A Jászság Népi Együttes fiatal táncosai haltak meg hajnalban Budapesten

A Jászság Népi Együttes fiatal táncosai haltak meg hajnalban Budapesten, amikor autójukkal frontálisan ütköztek egy teherautóval a Lágymányosi hídon. A tragédia oka, hogy a sofőr rossz helyen hajtott fel a hídra.
2010. november 18

Hatan ültek abban a Ford Fiestában, amely hajnalban balesetet szenvedett a Lágymányosi hídon. A szoljon.hu azt írja, hogy a fiatalok táncoktatáson voltak a fővárosban, és utána ott maradtak a táncházon is. Innen indultak hazafelé, amikor a tragédia történt. Az internetes lap szerint nem először jártak arra, a fiatal sofőr számára nem volt ismeretlen a környék.

A baleset következtében a személygépjárműben tartózkodó fiatalok közül hárman — két 19 éves lány, valamint egy 17 éves fiú — a helyszínen életüket vesztették, a 18 éves járművezetőt és további két utasát, egy 31 éves férfit, aki súlyos, életveszélyes állapotban volt és egy 20 éves fiatalembert a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy a sofőr a jászberényi mentőállomás próbaidős dolgozója.
Jászberény két középiskolája, a Lehel Vezér Gimnázium és a Terplán Zénó Szakközépiskola homlokzatán reggel óta fekete zászlók lengnek. Az elhunyt tizenhét esztendős fiú a szakközépiskola tanulója volt, míg a tizenkilenc esztendős lányok múlt évben végeztek a gimnáziumban.
További képek >>>

További képek >>>

Néhány órával a szörnyű baleset után Szabó Tamás, Jászberény polgármestere elmondta, hogy a város vezetése mély megdöbbenéssel értesült a Jászság Népi Együttes táncosainak haláláról és a későbbiekben konzultálnak arról, hogy a város milyen segítséget nyújthat az elhunytak családjainak, a népi együttesnek.

Szűcs Gábor a népi együttes művészeti vezetője pedig elmondta, hogy pénteken este nyolc órakor a népi együttes Víz utcai székházánál egy-egy emlékmécses meggyújtásával róhatják le kegyeletüket...

7 megjegyzés :

  1. Hogy a fenébe fér bele hat ember egy Ford Fiestába? :O

    VálaszTörlés
  2. Hogy a fenébe lehet a forgalommal szemben felhajtani?

    VálaszTörlés
  3. Állítólag ezen a helyen könnyű rosszul felhajtani.

    VálaszTörlés
  4. Nem tudom pontosan, de valahogy nem egyértelmű a jelzés. Nekem legalább is ezt mondta, aki maga is eltévedt ott. Szerencsére kora hajnal volt, és nem jött szembe semmi.

    VálaszTörlés
  5. Budapesten iszonyatosan rosszak az útjelzések, különösen ami az aszfaltra festett jelzéseket illeti, ezért nem is lep meg különösebben ami történt.
    Ha elkerülhetem nem is vezetek Budapesten.

    VálaszTörlés
  6. Néha még magam is csodálkozom, ahogy halált megvető bátorsággal vezetnek itt - már nem is szólva a közöttük evickélő kerékpárosokról.

    VálaszTörlés