Blogarchívum

2010. augusztus 23., hétfő

Rejtélyes bűnügyek *Ophélie*/3

BORSONLINE: Árral szemben úszott Ophélie holtteste?
2009.02.19. 06:15
Egyre valószínűbb, amit a Bors állít: mégiscsak bűncselekmény áldozata lett a francia diáklány. Azt ugyanis egyértelmű: a Lánchídtól a Duna nem sodorhatta a tetemet a Csepeli szabadkikötő zárt öblébe, azt ugyanis folyásirányból egy mesterséges sziget zárja el.

Árral szemben úszott Ophélie holtteste?
A zsaruk szerint egy hajó oldalába akadt a holttest
Fotó: Bors

Lánchídon volt a szemtanú!
A BRFK közleményben tudatta, hogy decemberben egy szegedi asszony elektronikus levélben tájékoztatta a Bretnacher család magyarországi ügyvédeit arról, hogy 2008. december 4-én látta, amint az eltűnt francia diáklányt a Lánchídon egy sötét autóba kényszerítik, majd elhajtanak vele.
Ez az asszony kihallgatásán elismerte, hogy nem járt a helyszínen, hanem látomása volt. A rendőrség az eset leírásával a Bors tegnapi cikkérre kívánt reagálni, melyben a L'Union című francia lap értesüléseit közöltük.
Csakhogy a francia lapnak a család ügyvédje egy teljesen más tanúról nyilatkozott, aki január 21.-én jelentkezett a rendőröknél.
Ez a szemtanú Ophélie eltűnésének idejében egy Lánchídon várakozó autót előzött ki, melyben 2-3 ember veszekedett.
Miként a Bors megírta Ophélie 2008 december 4-én, hajnali három órakor tűnt el. A belvárosban, a Zrínyi utcánál lévő térfigyelő kamera rögzítette az utolsó képkockákat róla. Táskáját a Lánchíd felhajtójánál, a kőoroszlánok közelében találta meg két olasz fiatal.


A rendőrség valószínűsítette, hogy a lány a Dunába ugrott. Erre szemtanú nincs. Arra viszont egyre több jel utal, hogy elrabolták.
A hídra felmenő, Ophélie táskáját megtaláló olaszokat ugyanis rögzítette a kamera, a lányt viszont nem. Ebből az következik, hogy a lány sohasem ment fel a hídra, de a táskája mégis valahogy odakerült.
Megírtuk azt is, hogy egy szemtanú beszélt egy fekete autóról, akinek utasai a Lánchídon veszekedtek. Nem kizárt, hogy ekkor már Ophélie ebben az autóban volt, és a lehányt táskáját akkor dobták ki a fekete színű kocsiból.
Ismeretes: az igazságügyi orvos szakértő az első körben a halál időpontjáról azt mondta, hogy a holttest a megtalálás időpontja előtt hat hétnél korábban került a vízbe, de azt nem merte kijelenteni, hogy mindez december 4-én történt.
Így nem kizárt, hogy a francia lány még hetekig élt az eltűnését követően. A halál időpontját a gyomortartalmat elemző szakvélemény elkészülte után lehet valószínűsíteni, de erre egyelőre várni kell.
Ophélie holttestét múlt csütörtökön találták meg a csepeli Szabadkikötő öblében. A Csepeli szennyvíztisztító építési munkálataihoz egy mesterséges szigetet építettek a Nagy Duna soron, két kilométerrel északra attól a helytől, ahol a francia lány holttestét megtalálták. A sziget egészen a folyó sodorvonaláig, tehát majdnem a közepéig beér, és a mederből emelkedik ki. Bármi sodródik a Dunában, csak úgy juthat tovább rajta, ha kikerüli.
Ezt képtelenség feltételezni egy magatehetetlen testről.
Ophélie Bretnacher földi maradványai azonban nemcsak túljutottak rajta, hanem a Szabadkikötő egy zárt öblébe kerültek.
Aki helyismerettel rendelkezik, az tudja, hogy ott olyan a partszakasz, hogy a diáklány tetemének egy darabon árral szembe kellett volna "úsznia", hogy az öbölbe jusson.

Munkatársunktól


1 megjegyzés :

  1. Ophélie esetének magyar rendőrségi verziója mindig is sántított, életszerűtlen.

    VálaszTörlés