Blogarchívum

2010. augusztus 23., hétfő

Rejtélyes bűnügyek * cigánygyilkosságok, Kisléta

Hazugságok a romagyilkosságok hátterében?

Hazugságokat, de legalábbis titkolózást sejt a romagyilkosságok hátterében a civil rendőrségi szakértő. Tarjányi Péter egykori kommandós elképzelhetőnek tartja, hogy a titkosszolgálatok tudták, kik a sorozatgyilkosok, mégsem tettek semmit – írja a Népszabadság.

Tarjányi Péter a lapnak adott interjújában azt mondta: egyre valószínűbb, hogy Cs. István, a katonai biztonsági szolgálat embere mégiscsak jelentett a támadókról. Úgy véli: a katonai ügyészségnek még a per előtt meg kellene vizsgálnia, hogy készült-e jelentés Cs. István és tartótisztje sokszor említett találkozója után. Az ugyanis kínos lenne, ha a bíróságon derülne fény egy hangfelvételre, amelyen a gyanúsított beszél társairól tartótisztjének.

Tarjányi Péter úgy véli, hogy az utolsó, a kislétai gyilkosság megelőzhető lett volna, ha a Katonai Biztonsági Hivatal nem mulasztja el továbbítani az információkat az illetékeseknek.

(hírTV)

2 megjegyzés :

  1. Elképzelni sem tudom, miért állna érdekében a katonai biztonsági szolgálatnak (egyébként rendes életvitel folytató) cigányok megölését akár passzívan is támogatni. :-O

    VálaszTörlés
  2. Én emögött inkább a szervezet és a tartótiszt bénaságát sejtem, attól kértek információt, aki maga is résztvevője volt a cselekményeknek.

    VálaszTörlés