Blogarchívum

2010. június 16., szerda

Műsorajánló, Hírek

• „Illegális filmpremier” Biszkuról, a rózsadombi kommunistáról

"Bűnös büntetlenség"
Ma este 7:00, 8:00, 9:00
Margit krt 14. sz. alatti presszóban.


ESTI KULISSZA – Szerda 18.15–18.55 Műsorajánló

Orbán Viktor kormányfő múlt héten új gazdaságpolitikai akciótervet mutatott be az Országgyűlésnek. A 29 pontos program az első közvélemény-kutatások szerint népszerű a társadalom körében. Többek között erről lesz szó a mai Kulisszában, de beszélgetünk arról is, hogy számíthatunk-e más hangnemre Szlovákiában, ha egy jobbközép kormány alakul.



KETTESBEN - Szerda 19.05-19.55 Ismétlés

Édes élet, ami megkeseríti a sorsunkat. Néha egy átlagos rutinvizsgálatnál, például a jogosítvány meghosszabbításakor derül ki, hogy a kelleténél magasabb a vércukorszintünk, és úgynevezett 2-es típusú cukorbetegségben szenvedünk. Szigorú étrend? Még több mozgás? Folyamatos lelki erősítés?





Más országok számára is példává válhat a kormány akcióterve

Ha sikeres lesz Orbán Viktor kormányának 29 pontja, az meggyőzi a külföldi befektetőket arról, hogy a magyar gazdaság helyreállt – írja a Wall Street Journal.

Az amerikai lap szerint korábban sok elemző populista intézkedéseket várt a Fidesz-kormánytól és nem reménykedtek valódi gazdasági és adózási reformokban. A cikk szerint ha beválik, a magyar példa más, hasonló gondokkal küzdő országok számára is példa lehet.

(hírTV)

Orbán Viktor: 1956 erőt adott (+videó)

A miniszterelnök szerint az 1956-os forradalom és szabadságharc Magyarország számára örök igazodási pont, amely bár történelem, de nem a múlt, hanem a magyarok jövőjének is része. Orbán Viktor erről szerdán beszélt a budapesti Kisfogházban a Nagy Imre halálának évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen.

>>> Tekintse meg a Hír Televízió felvételét!


A nagymamát mentők vitték kórházba – Rohamrendőrök segítették a kilakoltatást


Családi drámával végződött tegnap egy budatétényi kilakoltatás: a nagyszülőt életveszélyes állapotban, agyvérzéssel szállították el a helyszínről, az ötgyermekes család tagjai pedig még este sem tudták, hol hajtják majd álomra fejüket.
Részletek a Magyar Nemzet 2010. június 16-i számában

Garázdaság, hamisítás – megkezdődött a Cozma-per


A vádiratok ismertetésével és adategyeztetéssel kezdődött a Cozma-per tárgyalása szerdán reggel a Veszprémi Városi Bíróságon. Az a 25 ember állt most a városi bíróság elé, akiket garázdasággal vádol az ügyészség. A gyilkosság kapcsán három embert emberöléssel vádolnak, az ő ügyük a Veszprém Megyei Bíróságon van.

Szerda reggel fél kilenckor kezdődött a Cozma-per tárgyalása a Veszprémi Városi Bíróságon. Az ügyész 25 vádlott és ügyvédeik jelenlétében ismertette a vádiratot. A 25 vádlottból tízen érkeztek bilincsben, azok, akik előzetes letartóztatásban vannak. Ketten kámzsával a fejükön jöttek a tárgyalóterembe. A Független Hírügynökség tudósítójának beszámolója szerint a tárgyalóterem megtelt rokonokkal, újságírókkal.

A Cozma-perben 25 embert vádolnak garázdasággal, közülük négy embert emellett kitartottsággal, Raffael Sándort pedig mindezek mellett még magánokirat-hamisítással is. A kora délutáni tárgyalási szünet után szerdán a bíróság még meghallgatja az első- és másodrendű vádlottat, vagyis Raffael Sándort és Németh Győzőt.

A bíróság garázdaság ügyben még 28 tárgyalási napot tűzött ki, több mint 300 tanút hallgatnak meg.

2009. február 8-án Veszprém belvárosában, egy lokál előtt halálos késszúrás érte a város kézilabdaklubjának beállósát. Mellette életveszélyesen megsebesült a csapat horvát kapusa, Ivan Pesic, és súlyos sérüléseket szenvedett Zsarko Sesum szerb irányító is. A nyomozók a tanúvallomások alapján egy Enyingről érkezett bandát gyanúsítottak az elkövetéssel. A gyilkossághoz használt eszköz azonban eddig nem került elő, és bár a teljes elkövetői kör rendőrkézen van, a gyilkost nem nevezte meg a rendőrség.

(FH)

Hagyó még három hónapig rács mögött maradhat


3 hónappal meghosszabbították a BKV-ügyben gyanúsított Hagyó Miklós előzetes letartóztatását - tudta meg a Független Hírügynökség. Az értesülést a bíróság nem erősítheti meg addig, amíg a volt szocialista főpolgármester-helyettes védője kézhez nem kapja a hivatalos, írásos értesítést.

A Központi Nyomozó Főügyészség múlt pénteken kezdeményezte a kényszerintézkedés meghosszabbítását a szökés és elrejtőzés, valamint az eljárás befolyásolásának veszélyére hivatkozva. A politikust - két egykori kommunikációs munkatársával együtt - bűnszervezetben elkövetett, 50 és 500 millió forint közötti vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

(hírTV)

A kényszermunkatáborokba hurcoltakra emlékeznek a Hortobágyon


Június 19-én 9 órától megemlékezést tart a Hortobágyi Kényszermunkatáborokba Elhurcoltak Egyesülete az elhurcolások 60. évfordulója alkalmából.

A rendezvény a hortobágyi ökumenikus templomban veszi kezdetét, ahol ünnepi köszöntőt mond Rétvári Bence államtitkár, valamint az egyesület elnöke, Eötvös Péter. A beszédeket követően megáldják és felszentelik a táborok egykori lakóinak kőbe vésett névsorát – olvasható az egyesület közleményében.

Ezt követően az egyesület tagjai koszorút helyeznek el a hortobágyi keresztnél, ahol Kenyeres Imre tart beszédet.




5 megjegyzés :

  1. Számomra érthetetlen, hogy egy kormányprogramot, amelyet ráadásul még igéret szinten is több kifogás illet, miért kell dicsőiteni. Egy kormányprogramot nem az abban foglalt szép igéretek, hanem az eredmények minősítenek.

    VálaszTörlés
  2. De ha már itt tartunk, akkor mindjárt konstatálhatjuk az új kormányzat első hazugságát. A FIDESZ részéről az egykulcsos SZJA az elmúlt 8 évben egyetlen egyszer sem merült fel, a kampányigéretekben sem hangzott el.
    A kormányprogram kritikájaként vethető fel, hogy a 29 pont kevésbé lényeges támákat is tartalmaz, ugyanakkor már fontos témák viszont kimaradtak belőle.

    VálaszTörlés
  3. Ha csupán az elmúlt 8 év kártételeit nézzük, önmagukban véve azok is olyan hatalmasok, hogy bármelyik tisztességes szándékú kormánynak -némi képzavarral- a levegőben kéne megjavítania az ország repülőgépét.
    Most én a magam részéről a "még többet, még jobban" elvét vallom, de nem akarom negatívan értékelni a szándékaikat.
    Ahhoz még rövid idő telt el.

    VálaszTörlés
  4. Azért pl. a szabad pálinkafőzés enyhén szólva is kilóg az ország gazdasági helyreállításának igéretei közül. Ugyanakkor pl. az egészségügyről semmi nem hangzik el.

    VálaszTörlés
  5. Az egészségüggyel kapcsolatos megoldásokra én is erősen kíváncsi vagyok.

    VálaszTörlés