Blogarchívum

2010. június 16., szerda

Államadósság, Liszaboni szerződés

(Nemzeti Hírháló tallózó)

Éljen Soros Gyuri bácsi?

Az ECHO Tv Analízis műsorában Bogár László és Lóránt Károly elmondták, hogy bizonyos SZDSZ-es körök hogyan működtetik a pénzpumpát, amit a Fidesz-nek sem szabad megpiszkálni. Tegnap kaptam ehhez a riporthoz egy megelőlegezett számítást. Be is illesztem, hogy lássátok, miről is van szó, és mit művelnek Sorosék.

"Top Secret! Szigorúan bizalmas anyagok!
A lenti adatokat erősen őrzik a nyilvánosság elől. A mi célunk viszont az, hogy minél több ember tudja meg őket. Küldje tovább minden megbízható ismerősének! Ha egyetért velünk, segítse munkánkat, azzal, hogy terjeszti anyagainkat. Nem csoda, az adatok megdöbbentőek, és még megdöbbentőbb, hogy egyetlen magyar politikus sem beszél róla, még évértékelésben sem.

Olvasson a sorok között!
Íme két hír, amit az emberek 99,9%-a el sem olvas, és nem is ért.

1. hír
Az ország államháztartási és külső finanszírozási helyzete látványosan javult. ... A Bank of America-Merrill Lynch (BoA-ML) bankcsoport londoni befektetési részlege átfogó összehasonlító elemzést állított össze a magyar és a lengyel költségvetési helyzetről. A ház számításai szerint a magyar államháztartás strukturális elsődleges egyenlege az idén (2010) a hazai össztermék (GDP) 5,3 százalékának megfelelő többletet mutat majd, ...

2. hír
Röntgen alatt Magyarország - elégedett Brüsszel az eredménnyel ..... Magyarország tartja a gazdasági program megvalósításának irányát, javul külső pénzügyi helyzete - állapította meg az Európai Bizottság, hétfőn közzétett, a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) együttműködésben készített helyzetértékelésében. (.....) Az elfogadott 2010-es költségvetés összhangban van a 3,8 százalékos GDP-arányos hiánycéllal, és jelentős tartalékok vannak benne.

Tényadat:
A vártnál kevesebb, 918,6 milliárd forint lett a 2009-es államháztartási hiány, azaz a GDP 3,6 százaléka. Akkor most nézzük meg mit jelent ez MAGYARUL:
  • 1. A magyar államháztartás 2009 és 2010 között stagnál, azaz nem változik. (Most tekintsünk el a pár tízed százalékos csökkenéstől, vagy esetleges emelkedéstől.)
  • 2. a fenti tényadatból így könnyen kiszámítható, hogy a magyar költségvetés 1% az 255 milliárd forinttal egyenlő. (Sima aránypár: Ha 918,6 milliárd 3,6%, akkor 1% hány milliárd?) Tehát 1% 255 milliárd forint!
  • 3. Idén 2010-ben 5,3% lesz az államháztartás elsődleges többlete. Azaz 5,3-szer 255 milliárd, vagyis 1352 milliárd forint. Ez az elsődleges egyenleg. Vagyis 2010-ben ennyi pluszt termel MAGYARORSZÁG. 1352 millárd forintot.
  • 4. A 2. hír szerint mégis tartható lesz a 3,8%-os hiány!!! Ezek szerint 3,8-szer 255 milliárd, azaz 969 milliárd forint lesz a hiány.
  • 5. Kérdés, hogy hová tűnt az 1352 milliárd többlet és miből keletkezett a 969 milliárdos hiány. Ez összesen 2321 milliárd forint, azaz 11,6 milliárd dollár. Hol ez a pénz?

Kapaszkodjon meg!
Ez a pénz a KAMAT, amit mi MAGYAROK, 2010-ben fizetünk! 2321 milliárd forint, 11,6 milliárd dollár. Hogy érzékeltessük mennyi pénz ez, néhány példa:
  • 2321 milliárd forint az öt darab teljes és felépített 4-es METRO,
  • vagy 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20., és 21. havi nyugdíj,
  • vagy a teljes jelenleg már meglévő magyar autópályák felépítésének költsége,
  • vagy mintegy 50-szer annyi pénz, mint amennyit az eltörölt vagyonadóból várt a kormány,
  • vagy 150 darab Grippen vadászgép,
  • vagy 2321 darab Combino villamos
  •  vagy 46420 darab Zuschlag és általa ellopott pénz
  • vagy minden magyarnak a csecsemőtől az aggastyánig 232000 forint.
Ennyit fizetünk csak kamatra 2010-ben.

Mit tehetünk? Először is el kell érni, hogy ez közbeszéd tárgya legyen hazánkban, mert azoknak a kezében van a hivatalos és pártmédia, akik a kamatokat szedik tőlünk. Így soha, sehol nem hangoznak el ezek a számok. Az a politikus aki beszélne róla, holnaptól a süllyesztőben találná magát.
Kik ezek a befektetők? Kik szedik a kamatokat?

David Rockefeller, Nicholas Rockefeller, és csicskásuk Soros György

Ha tenni szeretne valamit, küldje tovább minél több ismerősének ezt a levelet.
Köszönjük!

Hegyvidéki Trianon Társaság
htt19200604@gmail.com



A Fidesz és a Lisszaboni Szerződés
A tisztán látás kedvéért....
2009-11-27 FÚSZ

A Lisszaboni Szerződést MINDEN PARLAMENTI PÁRT (MSZP, Fidesz, MDF, SZDSZ) 2007. december 17-én 325 igen szavazattal, 5 nem ellenében és 14 tartózkodás mellett fogadta el. A magyar országgyűlés volt az első az EU-s tagállamok közül, aki elfogadta és aláírta ezt a Szerződést.

Magyarország elvesztésének 12 EU-stációja, amely a Szerződésben foglaltatik:

  • 1. Minden magyar értek (benne a termőföld) elvesztése
  • 2. A nemzeti termékék védelmének elvesztése
  • 3. Pénzügyi függetlenség elvesztése
  • 4. Kereskedelmi függetlenség elvesztése
  • 5. Vám elvesztése
  • 6. Az önálló adópolitika elvesztése
  • 7. Külügy és hadügy elvesztése
  • 8. Önálló jogalkotás elvesztése
  • 9. Közigazgatás elvesztése
  • 10. Belbiztonság elvesztése
  • 11. Igazságszolgáltatás elvesztése
  • 12. Magyarország kinyitása minden idegen előtt és bezárása az Unión kívülre szakadt minden magyar előtt.

A Lisszaboni Szerződéses aláírásának körülményei:

2007. december 17-én minden demokratikus legitimáció és a társadalmi konszenzus nélkül, sztrájkok miatti figyelemelterelő körülmények közt, sőt a közvélemény előzetes értesítése, népszavazás és parlamenti vita nélkül gyorsan, titokban a színfalak mögött a jelenlegi diktatórikus EU-vezetés első szolgai csatlósaiként, szégyenletes módon, mintegy parlamenti puccs keretei közt, ratifikálták ezt a nemzettipró Szerződést.

A Lisszaboni Szerződés lényege, következményei:

Hazánk nemzetállami függetlenségének feladása és a magyar állampolgárok magyar állampolgársági jogaitól való megfosztása!

A jelen fennálló alkotmányos rend erőszakos megdöntése!

A Lisszaboni Szerződés értelmében ezután a Magyar Országgyűlésnek nem lesz jogában dönteni olyan kérdésekben, mint saját külpolitika, saját biztonságpolitika, társadalombiztosítás, egészségbiztosítás, energiaárak, költségvetés, adók, stb., mivel minden ilyen jellegű reform jelenlegi és jövőbeli forrása is maga az EU központi vezetése és annak diktátumai!

Országunk oly mértékben veszíti el önállóságát, hogy gyakorlatilag gyarmati sorba kerül, kiszolgáltatva egy új európai szuperhatalom szamara, amelynek döntéshozatalába Hazánknak semmi béleszolása nem lesz!

Az ország ezáltal egy olyan nemzetközi politikus-csoport által vezetett szuperhatalomnak lett kiszolgáltatva, amely a népirtó és nemzetáruló, diktatúrát bevezeti akkori SZDSZ-MSZP magyar koalíció hű támogatója!

A magyar kormány az EU központi utasítására vezet be minden népellenes reformot az országban a legdurvább kényszerítő eszközökkel!

A Lisszaboni Szerződés nem a demokrácia és szabadság világába való belépést jelenti, amint azt a globalizációs diktatúrát építő EU és annak első csatlósa, a magyarországi liberális koalíció fennen hirdeti, hanem nemzeti szuverenitásunk és jogaink hivatalos kiszolgáltatását ugyanazon diktatórikus központi EU vezetés szamara, amely emberi és alkotmányos jogaink eltiprásában és a magyarság népirtásában hallgatólagosan segédkezik, amely a helyi koalíció közreműködésével a közös EU-reformokat rákényszeríti Magyarországra és amely teljesen rendben találja a szemkilövető, elnyomó és népirtó "demokráciát" és emberi jogi helyzetet Magyarországon!

A szerződéses alapja a parlamentáris diktatúrát alkalmazó Európai Egyesült Államok megvalósításának!

Felmerülő kérdések a Szerződést megerősítő "ellenzékkel" kapcsolatban:

Az meg világos, hogy az MSZP, az SZDSZ és az MDF támogatta ezt a magyar nemzetet gyalázó szerződést, de a Fidesz miért? (Álellenzék!)

Orbán Viktor úr és a Lisszaboni Szerződést megerősítő Fidesz képviselők miért nem végeztek előzetes kutatásokat és elemzéseket a Szerződés lényegének feltárására?
(Megtehették volna, de nem akarták!)

Egyáltalán miért nem olvastak el a Fidesz képviselők a 300 oldalas szerződést?

(Ugyanis, ha egy nemzetben gondolkodó igazi magyar ember elolvassa a szerződést, biztosan nem támogatja azt, mint ahogy azt Önök tették!)

Mi indokolja azt, hogy ellentétben a többi EU-országgal, a Fidesz képviselők ezt a történelmi lépést, nem hogy népszavazásra nem javasoltak, de meg parlamenti vitára sem tartottak érdemesnek - sőt, meg a közvéleményt sem értesítették sem a szavazás tervéről sem arról, hogy Önök igennel szándékoznak szavazni?
(Magyar nemzetet érintő információkat titkoltak e!)

Orbán Viktor úrék önként döntöttek így ebben a különleges jelentőséggel bíró kérdésben vagy a kormány kényszerítette Önöket?

Miért segédkeznek a kormány bűnrészeseiként a választóik és az egész magyar társadalom megtévesztésében?

Miért játsszák meg ebben a parlamentáris diktatúrában ezt az álellenzéki szerepet?

Nem veszik eszre a hithű szavazóik, hogy a Lisszaboni Szerződés aláírásával döntő bizonyítékot adtak arra, hogy a Fidesz valójában az MSZP-SZDSZ együttműködéses szövetségese és annak hátországaként egyengeti annak útját?
(Vakon X-elnek!)

Ajánlom a többszöri élolvasást, és a tudatos gondolkodást!

KEDVES MAGYARORSZÁG FEL KELLENE ÉBREDNI!

Egy magyar hazafi

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

12 megjegyzés :

  1. Kemény támadás ez a Fidez ellen!

    VálaszTörlés
  2. A Hírhálóban rendre (legalább is) kritikus jegyzetek szoktak lenni, azt tudom. Ebben a helyzetben nem akarom támadni a Fideszt, mert nyilvánvaló, hogy vannak kényszerítő körülmények, ami alól nem lehet kiszállni. Pl: az IMF is azt mondta nekik, hogy a hiánycélon nem lehet változtatni, pedig akartak.
    Lényegében azt mondták: "Ha fizettek nekünk, azt csináltok, amit akartok, ha nem fizettek, akkor mi csinálunk veletek azt, amit akarunk". - De ezt már írtam valahol...

    VálaszTörlés
  3. Az első cikkhez:

    1. A konklúzió finoman szólva is megtévesztő, hogy ne használjak erősebb kifejezést.
    HA a Rockefellereknek vannak magyar állampapírjai, az elenyésző mennyiség, teljesen más az orientációjuk, az egy Kína kivételével a fejlett tőkés világban fektetnek be.
    Soros nem a Rockefellerek csicskása, sőt elléggé ellenségesen viszonyul hozzájuk, emellett Soros beruházási alapjai nem állampapírokkal foglalkoznak, hanem főleg ipari és szolgáltatási cégekbe való beruházással és valutaspekulációval.

    No, akkor kik csinálják a pénzt valójában?

    1. Az állampapírok kibocsátói és elsődleges kereskedői, mint például a BNP-Paribas, akik csinos jutalékokat húznak le először a magyar államról a kibocsátásért, utána meg a keresekedelemből származó jutalékokkal....

    2. A magyar állampapírok tulajdonosai, akik beseprik a kamatokat, a kisemberektől az igazi nagy kölcsönadókig, amelyeknek oroszlánrésze más szuverén állam, ezek között pedig első helyen állnak Oroszország, Franciaország, Kína és Németország....

    Kicsit más így a kép, nemde???

    Amúgy nem értem, a fenti szöveg, vagy az amit én leírtam mivel érdemelné ki a "top secret" minősítést, ugyanis nyílt információ...:D :D :D

    Ami a 2o1o-es költségvetés számait illeti, ott viszont igenis tetten lehet érni a szoclib pénzpumpát, mert úgy nézem az is teljesen félre lett magyarázva, szerintem nem véletlenül....

    Két számról van szó. egyik 1352 milliárd ami varázslatosan jelent meg a semmiből, a másik a 969 milliárdos hiányszám.

    Na, a szoclib pénzpumpa itt érhető tetten, az eldugott 1352 milliárdnál, mert a költségvetésben eldugottt pénzeket szivattyúzták kifelé szorgosan a kormányváltásig...., ezek az igazi "trükkök százai"....
    Ez adja meg a magyarázatot miért nem volt soha pénz és miért kellett egyfolytában kölcsönöket felvenni, egyszerűen elsüllyesztettek milliárdokat a költségvetésben és ahol lehetett ott szivattyúzták kifelé.

    Ennek most véget vetett a kormányváltás, akkor mit is tett rosszul itt a Fidesz???

    VálaszTörlés
  4. A második cikkhez, lévén hogy Magyarország Európa kellős közepében van, milyen más alternatívát javasoltak annak idején a Nemzeti Hírháló beretvaeszű gondolkodói????

    VálaszTörlés
  5. A pénzügyi kérdéseket, ezen belül a hitelfelvétel-törlesztés-kamatok körét nem szabad érzelmi alapon, pártszimpátia alapján megitélni és főleg kezelni. Aki ilyet tesz, az tulajdonképpen bünsegédnek tekinthető.

    Először is az elmúlt 30-35 évben nem volt olyan kommunista, polgári és szoclib kormány, amely ne gyarapította volna az ország adósságállományát. Csak a mértékben volt különbség, a szándékban nem. A mértéket ugyan nagyban befolyásolhatta a világgazdasági környezet, ennek hatását azonban szinte lehetetlen megitélni. A mostani FIDESZ-KDNP kormány is hitelt vesz fel, fog felvenni, hiszen az ez évi 3,8 %-os és jövő évi 3,0 %-os hiányt csak újabb hitelekkel lehet finanszírozni. Eddig az ország mérhetetlen eladósításában minden kormány részvett és minden ellenzék az igazság elhallgatásával asszisztált ehhez.

    Másodszor a pénzszivattyút nem a kormányok működtetik, hanem a nemzetközi pénzvilág. A mindenkori kormányok ehhez a költségvetésben csak kénytelen-kelletlen segédkezet nyújtanak. Ennek eldugott pénzként való beállítása a már említett bünsegédi magatartás. A pénzszivattyú lelassításának szándékát eddig csak a Jobbik dekralálta, a többi párt viszont ezt még elméleti lehetőség szinten is elvetette. Lásd a mostani kormányzást is.

    Harmadszor, amiben esetleg különbség lehet, az a költségvetés, a hitel ennek csak egy része, korrupciós csatornákon történő megcsapolása. Kétségtelen, hogy ebben az elmúlt 8 év gátlástalan kormányzása az élen járt, de azt nem lehet mondani, hogy az elmúlt 30-35 év kormányainak mindegyike ebből valamilyen mértékben ne vette volna ki részét. Itt is csak a mértékben van a különbség.

    Nehéz feladat az van bőven, kérdés, hogy ki fogja megoldani ezeket. Nem elvi, szónoklat, mindig másokat okoló szinten, hanem ténylegesen.

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megállapítást nem árt ismételgetni, mert általában egy kalap alá vesszük Sorost, a Rockefellereket a Rotschildokat - holott különböző érdekeltségi körökről van szó.
    Arról még nálunk is szóltak hírek, hogy az OTP részvényeke ellen Soros indított támadást Londonban - de aztán gyorsan megfeledkeztek a hírről.

    A másik probléma, hogy a kölcsönöket nem annyira szuverén országok, mint inkább szuverén bankok adják, akik tojnak mindenféle kormány fejére. :-((

    VálaszTörlés
  7. Ott szivattyúzták kifelé - az országból, magánbankokba. Akik aztán hajlandók kölcsönadni jó zaftos kamatokkal azt, amit tőlünk "kivarázsoltak". :-((

    VálaszTörlés
  8. Azt én már régóta nem értem, hogy kifejezetten hátrányos "szerződéseket" - ha egyáltalán annak nevezhetők a diktátumok - miért kell aláírni? Ha valaki személy szerint nem hajlandó aláírni, akkor mi van? Kezdjük mondjuk Trianonnal...
    - Az EU-csatlakozás ügyében pl. az akkori Kárpátia c. újság tele volt a szerződés hátrányaira figyelmeztető véleményekkel, de végül még Csurka István is aláírta az országgyűlési határozatot, majd belekezdett az "ÍGY NEM" című kampányába. - Akkor már minek?! :-(

    VálaszTörlés
  9. Szerintem Trianonban az ország megmaradása volt a tét. Az ország helyzete 1918-tól, amikor még esély volt Trianon megváltoztatására, fokozatosan romlott. Kezdődött Károlyi Antant-ot kiszolgáló politikájával, folytatódott a kommunizmus eszkallációjával fenyegető Tanácsköztársaság katonai ellenállásával és fejeződött be az ország megszállásával. Úgy vélem, Horthy azért vonulhatott be Budapestre, majd vonták ki a megszálló román csapatokat, mert előzetesen kötelezettséget vállalt a szerződés aláirására. Az aláirás megtagadása esetén ott volt a fenyegetettség, hogy a még meghagyott csonkaországot is felosztják vagy megszállva tartják a kis-Antant országok.

    VálaszTörlés
  10. Nemcsak ezt, Gabi!!

    Azt is meg kell érteni a világ összes bankja együtt nem tart annyi állampapírt, amennyit Franciaország vagy Japán vagy Oroszország.

    Igazi nagy tételekben állampapírokat csak szuverén államok központi bankjai tartanak, mert kizárólag nekik van meg a tőkéjük az ilyesmihez.
    A nagy kereskedelmi bankok mint a Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland, Chase Manhattan, Citibank , elenyésző ,mennyiségű állampapírt tartanak a központi bankokhoz viszonyítva, ők más módon csinálják a pénzüket...

    Itt van az igazi probléma, ezért idegesít amikor ilyen hülyeségeket írkálnak, mert az igazi baj az, hogy az államadósságunk oroszlánrésze ellenségek kezében van, mint az oroszok és a franciák!!!

    Ezt kell megérteni és felfogni, nem az ilyen baromságokat, mert ilyenkor az az érzésem, célzatosan terelik el az emberek figyelmét a lényegről!!!!



    VálaszTörlés
  11. Tehát ha tisztázzuk a dolgokat, pénz VOLT, csak eldugták mindenfele a költségvetés legsötétebb sarkaiba.
    Hiány persze volt, csak nem akkora és olyan amilyent állítottak.
    Az eldugott pénzek jó részét "privatizálták", ez volt az egyik pénzszivattyú.
    Amikor rájözttek az ízére, ezért kreáltak mind nagyobb és nagyobb hiányokat, mert több pénzt lehetett ellopni a sötétben.

    A hiányt a külföldről felvett kölcsönökből foltozgatták, ez volt a másik pénzszivattyú.

    VálaszTörlés
  12. Igen, szerintem is célzatosan terelik el az emberek figyelmét a lényegről.
    Mert csakúgy, mint Trianonért, aminél nem az Antant-ot vagy a kis-Antant országok étvágyát, úgy a pénzszivattyúért sem a hitelezőket, hanem saját politikusainkat kell hibáztatnunk. Előbbi esetben a Habsburgokkal szembeni elhibázott politikát (1848. 1867), utóbbi esetben a hitelre alapozott, inflációs gazdaságpolitikát. Az elmúlt 30-35 év kormányainak egyike sem akart/mert tenni a pénzszivattyú akár lelassítására, deflációs politika folytatására. A kormányok között, mint mondottam, csak a mértékekben van különbség. Az eddigiek alapján az új kormánytól sem várhatunk mást.
    A lényeg helyett a hitelezők személyéről, kilétéről, meg a ki volt a nagyobb tolvaj kérdéséről való vitatkozás, na az a figyelemelterelés.

    VálaszTörlés