Blogarchívum

2010. május 18., kedd

Hírek - röviden

Jövő szombaton hivatalba léphet a második Orbán-kormány


Jövő héten leteheti az esküt a kijelölt kormányfő és az új kabinet tagjai. Orbán Viktor a KDNP-vel kötött pártszövetségesi szerződés aláírása alkalmával közölte: Lengyelországgal tárgyalnak az első hivatalos miniszterelnöki úttal kapcsolatban. Orbán beszélt a gazdasági tényfeltárás állásáról és a devizahitel árnyoldalairól is.
  • Tovább
    • A tervek szerint május 29-én szombaton teheti le az esküt az új miniszterelnök és a kormány, miután a jövő héten a parlament megtárgyalja a kormányprogramot és a bizottságok meghallgatják a miniszter-jelölteket – jelentették be a házbizottság keddi ülése után. Schmitt Pál házelnök bejelentette, hogy június 4-re ünnepélyes ülést kezdeményez az Országgyűlésben a trianoni döntés évfordulója alkalmából.

Trianoni emlékülést tart az Országgyűlés

Emlékülést tart a magyar Országgyűlés június 4-én, a trianoni békediktátum aláírásának 90. évfordulóján a házelnök kezdeményezésére. Ezt maga Schmitt Pál jelentette be a Házbizottság ülése után.

Markó Béla a kettős állampolgárság mellett

Támogatja a Fidesz állampolgársági tervezetét Markó Béla. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vezetője szerint ez nem csak pragmatikus lépés, hanem főképp szimbolikus jelentősége van.

Böjte Csaba mond szentbeszédet Csíksomlyón


A 443. csíksomlyói pünkösdi búcsún az ünnepi szónok a dévai árvák atyja, Böjte Csaba lesz és első alkalommal zarándokol ide a világ ferenceseinek legfőbb elöljárója, José Rodriguez Carballo generális – közölte a Ferences Sajtóközpont.
A pünkösdi zarándoklatot május 21-én, pénteken a 19 órakor kezdődő szentmise nyitja meg. A misét követően a kegytemplomban egész éjszakán át tartó virrasztás kezdődik. Május 22-én, szombaton reggel 7-kor és 8-kor, valamint este 7 órakor lesznek szentmisék a kegytemplomban. Az ünnepi szentmise 12.30-kor kezdődik a két Somlyó-hegy közötti nyeregben a Hármashalom oltárnál.

Nyomoznak a rendőrkapitány lakásvásárlása ügyében


Hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a volt csepeli rendőrkapitány lakásvásárlása ügyében - ismeretlen tettes ellen, erősítette meg a rendőrség a csepel.info értesülését. A feljelentést a helyi Fidesz képviselői tették.

Az internetes portál múlt héten számolt be arról, hogy az önkormányzat vagyonkezelő cége 2,5 millió forintért újíttatta fel azt a szociális bérlakást, amelyet később havi 9 ezer forintért adott ki Császár Mihálynak.

Szanyi: Mutyik döntik el az MSZP irányvonalát


Teljes tagrevíziót sürget a szocialista párton belül Szanyi Tibor. Azt állítja: az MSZP felső vezetésének jelenleg fogalma sincs arról, hogy kik és hogyan lettek tagjai a pártnak, ezért a mai napig nem a tagság, hanem a párteliten belüli mutyik és alkuk döntik el, milyen irányvonalat képviselnek.

Az országgyűlési képviselő szerint a Zuschlag-féle tagbeléptetési botrány ellenére a „vattatagoknak”, vagyis a fiktív tagoknak köszönhetően egyes vezetők a mai napig képesek blokkolni a párton belül bizonyos demokratikus folyamatokat.

- Gyakorlatilag azt nem látjuk tisztán, hogy kik az MSZP tagjai, támogatói. Egy ilyen traumatikus vereség után tényleg meg kell valósítani egy valódi tagrevíziót – jelentette ki Szanyi Tibor szocialista országgyűlési képviselő.

Rogán: Magáncégek nem láthatnak el parkolási feladatokat

Csökkentené a fővárosban a parkolási- és pótdíjakat a Fidesz. A parlamentnek hétfőn benyújtott törvénymódosításuk szerint körülbelül 15 százalékkal lenne alacsonyabb a legmagasabb parkolási díj a mostaninál, reményeik szerint ezzel együtt a többi zónában is olcsóbb lehetne a parkolás. Emellett azt is meghatároznák, hogy a parkolás önkormányzati hatáskör lenne, a magáncégeket ezzel kizárnák.

Bezárhat a Vértesi Erőmű

A Vértesi Erőmű Zrt. előtt tüntettek a dolgozók, mert a társaság rendkívüli közgyűlésén a végelszámolásra tett javaslatot a tulajdonos Magyar Villamos Műveknél (MVM). A végső döntést a júniusi közgyűlés hozza meg.

Befagyasztaná az unió jövő évi költségvetését a brit kormány

Az Európai Unió 2011-es költségvetésének befagyasztására szólított fel az új brit kormány pénzügyminisztere. George Osborne elfogadhatatlannak nevezte Brüsszel „hatalmas igényét a büdzsé növelésére”. A konzervatív-liberális demokrata brit kormány alighogy hivatalba lépett, máris konfrontálódott a közösséggel - közölte az AFP Osborne kijelentés kapcsán.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése