Blogarchívum

2010. május 19., szerda

Búcsú előtt - Üzenet és Árvácskás program

Mindenki számára nélkülözhetetlen a közösségi "belső élet", mert a közösségi meghittség pótolhatatlan. A közösségi, érzelmi meghittség szükséges, az élet minden pillanata tele van érzésekkel.

Kell a közösségi értelmi meghittség, minden percben gondolkodunk, értékelünk, döntünk. Ennek az élményanyagnak egy részét meg kell osztani tágabb közösségekkel is.

Ezt a közösségi, meghitt élményanyagot nem pótolhatja semmilyen globalizációs program. Igaz, egész iparágak igyekszenek ezt az űrt a hatalmas szórakoztató ipar rendszereivel pótolni. Tolakszik a média napról-napra új ötlettel, de minél nagyobb a tülekedés, annál nagyobb a kielégítetlen kívánság és ideges vergődés.

A valódi emberi szükséglet más, mint felgerjesztett ösztönöktől hurcoltatni. A legelső szükséglet a megelégedett, megbékélt szív. És ez az érzés így hangzana: Meg vagyok győződve, hogy jó helyen vagyok, itt jól érzem magam, otthon vagyok, örömöm egyre teljesebb, önértékelésem kipróbált, nem kapkodok új kínálatok után.
A személy, család és közösség ellenes hatalom vonzereje és terrorja mindenkit elsodor, aki nem ereszt saját gyökeret. Csak az éli túl, aki szívében megelégedett.

Csíksomlyó, 2010 Pünkösd előtt

Gergely István, Tiszti


PÜNKÖSDI PROGRAMAJÁNLÓ


PÉNTEK (2010. május 21.)
- 20.30 -kor Árvácska együttes jótékonysági koncertje a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi ház dísztermében, köszöntőt mond Gergely István, Tiszti

SZOMBAT (2010. május 22.)
- 10.00 órakor indul a keresztalja a Fodor Háztól, (akik hozzánk akarnak csatlakozni, azokat várjuk szeretettel)
- 12.30 - kor ünnepi szentmise a hegyen a Hármashalom oltárnál
- éjszakai virrasztás a hegyen, a Salvator kápolnában

VASÁRNAP (2010. május 23.)
- hajnali napbanézés a Kissomlyó hegyén
- egész napos Gyímesi programok az ezeréves határnál
- 20.00 órakor "Hiszek a romokon"-rock oratórium, a Mustármag Egyesület előadása a Domokos Pál Péter szobor hátánál (a Kegytemplommal szemben), Papp László rendezésében
(ezt a rock oratóriumot 11.00 órakor is előadják Gyímesben az emlékműavatás keretén belül)



1 megjegyzés :

  1. "A valódi emberi szükséglet más, mint felgerjesztett ösztönöktől hurcoltatni. A legelső szükséglet a megelégedett, megbékélt szív."

    Hej, be megszívlelendő gondolat.....

    VálaszTörlés