Blogarchívum

2010. május 18., kedd

Víz-víz-víz


Készen állnak a város evakuálására (+videó)

1300 kilométerre nőtt az árvízvédelmi készültség hossza a folyókon. 370 kilométeren a harmadfokú riasztás érvényes, 130 kilométeren viszont rendkívüli a készültség. Borsod megyében változatlanul kritikus a helyzet, Edelénynél hajnal óta három helyen szakadt át a Bódva töltése.




Nyolc település elzárva a külvilágtól (+videók)

Harminc út van lezárva Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, mert a térség folyói elárasztottak több útszakaszt. A reggeli adatok szerint nyolc település nem, vagy csak nagyon nehezen megközelíthető közúton. A helyzet óráról órára változik.

Hol a vége? – 2100 kitelepítés, 3300 riasztás, gátszakadás

Több mint 3300 riasztást kaptak a tűzoltók az elmúlt 24 órában. A kitelepítettek száma hétfő estére meghaladta a 2100-at. Borsodba a tűzoltókon kívül pszichológusokat is küldenek, hogy lelki támaszt nyújtsanak a rászorulóknak.

A 6 milliárdot is elérheti az árvízkár

Gyors kárfelmérést és kárrendezést, illetve rugalmas ügyintézést kért a biztosítóktól Bajnai Gordon ügyvezető miniszterelnök - mondta a keddi kormányszóvivői tájékoztatón Szollár Domokos. Kisbenedek Péter, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) elnöke arról beszélt, hogy akár a 6 milliárd forintot is elérhetik a vihar és az árvíz okozta károk.

Ítéletidő: már kilenc halott Közép-Európában


Kilencre emelkedett a lengyelországi és a szlovákiai áradások, illetve ítéletidő halálos áldozatainak száma, miután összesen három holttestet találtak kedden. Lengyelországban egy nyolcéves fiú fulladt vízbe Krakkóban. A hegyvidéki Zakopanéban pedig egy 80 éves asszony halt meg, egyelőre nem tudják, hogyan, a holttestét egy vízmosásban fedezték fel.

A tragédiák az elmúlt három napban történtek Lengyelországban. Az országos tűzoltó-parancsnokság szóvivője, Pawel Fratczak azt mondta az AFP-nak, hogy egy férfit hétfőn ragadott magával az egyik folyó, és egyelőre nem találják se élve, sem holtan.

10 milliárd köbméter zúdult hazánkra

Szombat óta országszerte átlagosan 100 mm (liter per négyzetméter) csapadék hullott, ez teljes Magyarországra vetítve összesen 10 ezer milliárd liter, azaz 10 milliárd köbméter víz.


8 megjegyzés :

  1. "Szombat óta országszerte átlagosan 100 mm (liter per négyzetméter) csapadék hullott, ez teljes Magyarországra vetítve összesen 10 ezer milliárd liter, azaz 10 milliárd köbméter víz.!"

    Anyuschkától hallom, hogy ez több balatonnyi víz...Rettenet, melynek még közel sincs vége...

    VálaszTörlés
  2. A SZŐKEFALVI-JELENÉSEK során lett utalva az árvízre,
    amely elmossa a sok szemetet Hazánkból !
    Most itt van !!!

    VálaszTörlés
  3. Remélem nem bánod ha felteszek egy videót? Mivel a számunkra igen "kedvelt" :::((( média ezt nem közvetíti:

    VálaszTörlés
  4. Azt kérdezik zsáktöltés közben egymástól, ki - mely` párt tagja ?

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a videót. Persze láttam én is. :-)
    De azért "több szem többet lát". :-)

    VálaszTörlés
  6. Ha valaki kimegy segíteni ilyen szorult helyzetben, leveszem a kalapom előtte.

    Ha valaki kimegy segíteni és az ebből adódó jóindulatot megpróbálja rögtön politikai tőkére váltani, az nem érdemel tiszteletet és most naaaaagyon finom voltam....

    VálaszTörlés
  7. Ha valakik 65 éve -magyarnak hazudva magukat- elfoglalnak minden felelősségteljes poziciót terrorral,
    és csak fosztogatnak-lopnak-hazudoznak-gyilkolnak-rombolnak, azokat az érvényteleníthetetlen és hatálytalaníthatatlan MAGYAR SZENT KORONA TÖRVÉNY alapján HALÁLRA KELL !!! ÍTÉLNI, MINŐSÍTETT HAZAÁRULÁS BŰNCSELEKMÉNYÉBEN !
    Persze .... pártállástól függetlenül !

    VálaszTörlés