Blogarchívum

2010. március 4., csütörtök

http://www.konyv-e.hu - ÍZELÍTŐ

  Egy évezredes Európa térkép

    *  Világszenzáció is lehetne, és az is, de kevesen ismerik ! Még ma is létezik az az egy évezreddel ezelőtt készült (Géza fejedelem-kori, 972-997) Európa térkép, amely meglepő módon olyan pontosságú, mint a mai térképeink ! Természetesen akkor ezt a fontos információt egy oroszlános ábrába rejtették egy Templom falára. A rejteki üzenet egyébként igen sokmindent elmond, például az Életfaindák pontosan oda mutatnak, ahol a magyar s vele egy időben a viking kalandozások történtek ! Bárki tagadhatja, de létezik, s itt van, s ingyenesen letölthető ! Eme térképet a szakirodalom legelőször 2002-ben, a "Géza fejedelem Esztergoma" című könyvfüzetben publikálta, mely kötet szintén megtalálható az elektronikus könyvtárunkban !
    * Terjedelem: 2 színes oldal.
    * Formátum: 297x210 mm (A4 fekvő).
http://www.konyv-e.hu/etanulmany.html

A 'történelmi' Magyarország vármegyéi térképeken

 *  Magyarországon valaha 72 vármegye létezett majd ez 'összeolvadt' 64-re. (Kis hazánkban most 19 megye van.) Aki meg szeretné ismerni ezeket, annak ajánlott a jó száz évvel ezelőtti állapotokat tükröző vármegye-térképek tanulmányozása. Érdemes megnézni rajtuk, hogy az egyes települések és utak miként helyezkedtek el rajtuk akkor, avagy a határokon túlra szakadt testvér-településeinknek mik voltak nem is olyan rég az eredeti nevük. Mindehhez ajánlott a PDF-dokumentumok ránagyítás funkcióját használni ! Egy történelmi vármegyéről akár több korabeli térképváltozatot is megszemlélhet!
    * Terjedelem: térképenként 1 színes oldal.
# Anyahonlap: Könyv-e.hu  http://konyv-e.hu/
# Lehetőségek: nyomtatható.
# PDF verzió: Acrobat Reader 6.x 7.x
# Méretek 391 543 bájt és 2 013 665 bájt között.
 
# Figyelem!  A könnyebb használat érdekében a vármegyék 1867 utáni elhelyezkedését szemléltető áttekintőtérkép itt tölthető le: Varmegye1867.pdf   http://www.konyv-e.hu/pdf/varmegye/Varmegye1867.pdf

5 megjegyzés :

  1. Köszönöm. Fóti már ajánlotta, örülök, hogy Te is elhoztad nekünk:-)

    VálaszTörlés
  2. Nem baj Csengele Barátom. Inkább kétszer, mint egyszer sem!? Ismétlés a DUDÁS ANNYA, tartja a mondás. Talán tud valaki segíteni, -s, ez a fontos.

    VálaszTörlés
  3. Így van, jobb kétszer, mint egyszer sem:-)

    Nekem nagyon tetszik így, DUDÁS formában is ez a mondás. Sőt!;-))

    VálaszTörlés