Blogarchívum

2010. február 22., hétfő

Hétfőn van a 2009. július 4-i Erzsébet téri gárda tüntetés erőszakos feloszlatása...

...  jogellenességének megállapítása iránti per első tárgyalása      
NJSZ hír, Nemzeti Jogvédő Szolgálat,  

2010. február 19. www.nja.hu
 
Mint emlékezetes, a rendőrségi tiltó határozatok, illetve a Belváros szinte teljes lezárása miatt a Magyar Gárda és a politikai foglyok szabadon bocsátása mellett tüntetni kívánók 2009. július 4-én nem tarthatták meg tüntetéseiket Budapesten, sem a Szabadság téren, sem a Szent István téren, sem pedig a Kossuth téren.
Az ott részt venni kívánók az Erzsébet téren tartottak egy nem bejelentett, de békés ülő demonstrációt, így fejezve ki tiltakozásukat a koncepciós bírósági és rendőrségi döntésekkel szemben. A rendőrség a gyülekezési törvény ellenére a tüntetést  durván feloszlatta annak ellenére, hogy az békés jellegét végig megőrizte és egyéb oszlatási ok sem állt fenn.
 
A tárgyalás ideje 2010. február 22. (hétfő) 09:00 óra, helye a Fővárosi Bíróság Közigazgatási Kollégiuma (Bp, II. ker., Csalogány u. 47-49.) fszt. 1. tárgyalóterem.
Kiss Róbert felperes, az Új Magyar Gárda főkapitánya jogi képviseletét dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője látja el.

Az intézkedés során 216 embert állítottak elő- többségükben gárdistákat - , köztük Vona Gábort, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökét és Kiss Róbertet a Magyar Gárda főkapitányát. 17 civil sérült meg, köztük súlyos sérülés is volt.

A rendőrség a feloszlatást kirívóan jogszerűtlenül és szakszerűtlen módon hajtotta végre, megsértve a jelenlevők gyülekezési jogát, személyes szabadságát, testi épségét és a szükségesség és arányosság követelményét.

A békés módon tiltakozók erőszakos kiemelését már akkor megkezdte a rendőrség, amikor tömegoszlatási felhívás nem hangzott el, békétlennek tekinthető magatartás nem volt tapasztalható. Amennyiben a bíróság megállapítja a tüntetés feloszlatásának jogellenességét, úgy a helyszínen elfogott, előállított illetve bántalmazott tüntetők kártérítési igényt érvényesíthetnek gyülekezési joguk, emberi méltóságuk és személyes szabadságuk megsértése miatt.

Az ombudsman csatolt jelentése is jogellenesnek nyilvánította a gárdisták július 4-i Erzsébet téri rendezvényének feloszlatását.

http://data.hu/url/la6k

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat jelentése is jogellenesnek nyilvánította az oszlatást.

http://data.hu/url/hv23h
 
Vona Gábort, a Jobbik Magyarországért elnökét a békésen ülő gárdisták közül rángatták ki rohamrendőrök, vitték földre, majd bilincselték meg és tartották fogva több órán át.

A hatalmas számban kivezényelt rendőrök rajta kívül még 215 személyt állítottak elő a helyszínről és legtöbbjük ellen szabálysértési eljárást indítottak. A pártelnököt jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt harmincezer forint pénzbírsággal büntette meg a III. kerületi Rendőrkapitányság. Ez ellen védője Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője útján kifogással élt, azonban a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság a bírságot most nemrégiben hozott végzésével hatályában fenntartotta, így most tárgyalás tartását kérte a védelem indítványozva többek között a budapesti rendőr-főkapitány tanúként történő meghallgatását.

A bíróságnak nyilvános tárgyaláson kell elbírálnia az ügyet, ennek folytán és így a teljes nyilvánosság képet kaphat arról, hogy a hatalom ma nem csak a tüntetések helyszínén lép fel sok esetben erőszakosan és a rendőrségre vonatkozó szabályokat és az irányadó emberjogi követelményeket súlyosan megsértve, de az ilyen eseteket követően számos koncepciós eljárást indítanak.
 
Az esethez kapcsolódóan a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2009 október 12-ére a gyülekezési joggal kapcsolatos kérdésekről, megbeszéléseket kezdeményezett. Erre meghívták az állampolgári jogok országgyűlési biztosa és a Független Rendészeti Panasztestület képviselőit és három jogvédő szervezetet: TASZ-t, Magyar Helsinki Bizottságot és a Nemzeti Jogvédő Szolgálatot, utóbbit Gaudi-Nagy Tamás ügyvezető és Somogyi János együttműködő ügyvéd képviselte.  A Nemzeti Jogvédő Szolgálat egyedüli jogvédő szervezetként mutatott rá arra, hogy a rendőrség joggyakorlata érzékelhetően a jogkorlátozás irányában mozdult el, melynek egyik korábbi megnyilvánulása volt az például, hogy 2009. március 15-én minden vonulásos rendezvényt megtiltottak. Ezen a megbeszélésen egyébként a főkapitány maga is lényegében elismerte a 2009. július 4-i feloszlatás jogellenességét.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat minden lehetséges eszközzel azon lesz, hogy ezt a bíróság is állapítsa meg.


18 megjegyzés :

  1. Részletekben rejlik az ördög !

    Végig arról beszélnek, hogy JOGBIZTONSÁG, mikor a jelenleg használatos jog fölött nincs érvényes és hatályos TÖRVÉNY !!!!!!!!!!!!!!!!

    Tehát ez a jog, amiszerint Gaudi védi az ügyeket, az mind áljog és mindezen cselekmények Törvényszegésnek minősülnek.

    Eza sátán csűr-csavar módszere és semmi köze az érvényes és hatályos MAGYAR SZENT KORONA TÖRVÉNYHEZ, ezért az ilyen művédések ugyanúgy Törvényellenesek, megalkuvók, azaz korruptak ! mint a hasraütött jog szerinti álintézkedések.
    Semmi különbség sincs TÖRVÉNSZEGÉS és TÖRVÉNYSZEGÉS KÖZÖTT !

    VálaszTörlés
  2. A Hírhálon jelent meg a mai nappal:

    A piszkos munkát is a Tiszta Energiával...

    "Visszatérve Gergényire Én Őt már lerendeztem az úgynevezett Kossuth téri perben (Fővárosi Bíróság 13.K.35.567/2006) Lapiddal valamint Gyurcsánnyal együtt a műveleti területen elkövetett katonai bűncselekmények elkövetésének bizonyítása mellett. (Ez az a per ahol beavatkozóként a felperesekkel együtt kénytelenek voltunk Morvai Krisztina jogászprofesszor segítsége nélkül képviselni érdekeinket, mert valamiért Ő nem tartotta fontosnak, hogy személyével részt vegyen a perben, beérte a Gonda beszámolójával.)"

    Kecskemét, 2010-02-20
    Borbély József
    A TEMPO Párt elnöke

    Ha Gaudi-Nagy Tamás áljog alapján véd, Morvai Krisztinának már nem akad dolga. Csoda, ha meg sem jelent ?

    Segíts ki, bedefy.

    VálaszTörlés
  3. Gaudi (aki állítólag jogász) tudnia kell, hogy

    TÖRVÉNYSÉRTÉS JOGOT NEM ALAPÍT !

    Valamint azt is tudnia kell, hogy

    A TÖRVÉNY NEM ISMERETE, NEM MENT FEL SENKIT !

    VálaszTörlés
  4. A múltkor még azt terjesztették széltébe-hosszába, hogy ez a Jobbik, meg a Gárda, meg Vona mekkora szemétláda, amiért soha nem állt ki a politikai foglyokért.
    Most meg az áll itt: "Vona Gábort, a Jobbik Magyarországért elnökét a békésen ülő gárdisták közül rángatták ki rohamrendőrök, vitték földre, majd bilincselték meg és tartották fogva több órán át."

    Nocsak...én azt hittem, hogy pártvezérek között nem divat a szimpatizánsok, és az emberekkel sorsközösséget vállalni, hanem az ellenkező irányba szoktak elhúzni, ha bajt szimatolnak.
    Nos, van itt egy apró különbség aközött az ember, és eközött az ember között.

    Bedefy, igazad van, ez a Gaudi egy mocsok, amiért ügyvéd létére védi ezeket a koncepciós vádak által vádolt embereket. Halál rá, a hülye még azt se' tudja, hogy törvénytelenül törvénytelenkedik.
    Ez döbbenetes, szerintem is. Mostmár nem is szeretem ezt a buta Gaudit.

    Katicabog, bizonyára tudod, hogy Morvai jelen pillanatban elsősorban EP képviselő. Elég nehéz lenne egyszerre két helyen: Budapesten és Brüsszelben- néha Strasbourgban- egymástól több száz km-re lévő helyeken tartózkodni.
    Megértem, hogy hiányolod, hidd el, sokan szívesen látnák MINDEN lakossági fórumon. De be kell érnünk egy db Morvaival, sajna nincs belőle több:'-(

    VálaszTörlés
  5. A Törvényszegő jogászocskák és az illegitim álhatalom egy sarkon árul ibolyát. Az egyik elfogatja Törvénytelenül az ellenálló hazafit, a másik Törvényszegő módon úgy csinál, mintha izzadna, hogy kiszabadítsa Budaházyt, miközben a VALÓDI TÖRVÉNYT mindkét oldal megszegi.
    Ez az idegen csőcselék hinta-palinta-politikája.

    Budaházy csupán ürügy számukra, hogy az összes hazaáruló megússza a kötelet és maradhasson számukra a korrupciót biztosító mentelmi joguk. Mindezt Budaházyval intéztetik el, sőt még azt is, hogy így talán annyi ember, aki mégis elmegy szavazni Budaházy kedvéért, hogy ne tűnjön fel, hogy csak a lefizetett idegen csőcselék tüsténkedik.

    A mojvai feminista már súlykolja, hogy igen nehéz feladatot vett a nyakába, miszerint nagyon nehéz lesz a 750 kopogtatót Gyurinak összeszedni.

    Mily érdekes, hogy jobb- és baloldali elvtárséknak ez sosem okozott gondott, az igaz, hogy üres papírokat bárki tud kötözgetni százezresével, mert ugysem engedik ellenőrizni senkinek. Így ők kényelmesen bármennyi kopogtatót hazudhatnak.

    Magyarországon csak a Magyar szakrális királyok Törvényesek, a többi csak tébolyult őrült, akik önjelölt patkányok, és csak fajtájuk csápol és nyalja hátsó felüket.

    VálaszTörlés
  6. Igazad van, Bedefy, hagyjuk a francba a börtönben rohadni az összes politikai foglyot. Helyette (f)irkáljunk okosságokat a Szent Koronáról, meg a TÖRVÉNYRŐL, attól majd minden megváltozik. Vagy majd magától lerohad Budaházyék cellájáról a lakat.
    Jól beszélsz!

    "mojvai feminista már súlykolja, hogy igen nehéz feladatot vett a nyakába, miszerint nagyon nehéz lesz a 750 kopogtatót Gyurinak összeszedni."
    Ezt pl már tegnap is olvastam és nem MoRvai írta, úgyhogy ez mellé talált, nem kicsit:-))
    http://kuruc.info/r/52/55496/

    VálaszTörlés
  7. Dehogyis hagyjuk ártatlanul elrohadni bármely honfitársunkat !
    De helyzetüket népszerüségünk növelésére fölhasználni se !
    http://anyusch.multiply.com/journal/item/3582?mark_read=anyusch:journal:3582&replies_read=2

    VálaszTörlés
  8. Vannak, akiknek nincs szükségük a népszerűségük növelésére, megy az magától is fölfelé. Egyetlen titka ennek: nem kell sumákolni, és TENNI KELL A MAGYAR EMBEREKÉRT, MAGYARORSZÁGÉRT.
    Oszt jónapot.

    VálaszTörlés
  9. Imígyen járatódik le a gyönyörü, jelzös szekezet, a "magyar ember"-é.
    Amikor évek óta a csapokból döl.
    Módjával kell vele bánni, szent alkalmakkor ajkakra venni.

    VálaszTörlés
  10. Eltűnődöm azon, hogy mi történne, ha egyik nap kiállnék a(jó nagy)társasházunk udvarára, megütögetném a lábost egy húsklopfolóval, és kinyilvánítanám:
    "Mostantól a Szent-Korona Törvény értelmében TI adóztok NEKEM - beleértve a közös képviselőt is.

    VálaszTörlés
  11. Én meg azt nem tudtam, hiogy egy magyar ember ajakra vehetö: az már kész olimpiai szám lesz.
    Nem az én számé.

    VálaszTörlés
  12. Katica, próbáld meg szoktatni magad ahhoz a gondolathoz, hogy nagyon, de NAGYON sokat fogod még hallani EZT a jelzős szerkezetet. Hallgattak a magyar emberről évszázadokon át épp eleget. Mostantól majd megtanulja Európa, hogy mit is jelent EZ.
    Te csak légy büszke erre, egészen nyugodtan:-) EZT nem lehet elégszer elismételni, éppen úgy, mint mondjuk az Édesanyám, Drága szerelmem, Édes Hazám és a többi, hasonló szavakat.
    "Magyar ember", ízlelgesse csak mindenki, hisz hosszú idő telt el, amíg Európa és a világ még csak nem is tudott rólunk. Nincs itt semmi szégyellnivaló azon, ha naponta százszor és ezerszer kimondjuk. Mondjuk ki bátran!:-)
    "Magyar ember" EZ valami egészen MÁST jelent, mint az angol úr, a német "Man", vagy az olasz ...akárki.
    Tenéked magyarázzam?

    VálaszTörlés
  13. Hihi, ez jó ötlet:-)
    (Aztán vagy "bevisznek", vagy nem...)

    VálaszTörlés
  14. No itt szólok bele.
    1csengele, katicabog, hát miért kell nektek ilyen ádázul vitatkozni, mikor nagyon hasonló a véleményetek.
    Ezt a "harcos kata" stílus, persze segít az én egomon, de nem segít a magyarság ügyén.
    Morvai Krisztína, hatásosan képvisel.
    Akinek a mikrofonját lekapcsolják, az a legnagyobb reklám.

    VálaszTörlés
  15. Tökéletesen igazad van.
    Régi ügy, részemről próbálok túllépni rajta, és elfelejteni, hogy lehazaárulózott Katicánk, amikor kiderült, hogy én bizony nem Viktorért "rajongok".(Igazából én senkiért nem rajongok, igyekszem jó ügyek mellé állni, több-kevesebb sikerrel.)

    Én is értetlenkedtem, morcoskodtam, veszekedtem, aztán beleuntam, és most igyekszem normálisan beszélgetni:-)

    VálaszTörlés
  16. Így van. Személyeskedéstől mentesen, az adott témára fókuszálva. Nagyon helyes. :-)

    VálaszTörlés
  17. Ej, Csengele-csengele...értesz Te engem, nagyon is.
    Már hogyan szégyelleném a saját magyarságomat, pláne külhonban, ahol bennünket, magyarokat megkülönböztetett bánásmódban részesítenek. Erröl egykor beszámoltam Neked és Cacának.

    A szó, a szó, azt nem szabadna elhasználni, hanem a legalkalmasabb pillanatban, a legáhitatosabban kiejteni, ne váljék közhellyé.
    Ennyi.
    Tenéked magyarázzam ?

    Komolyan gondoljátok, hogy aki a FIDESZ-re bízza az ország jövöjét, vak, setét, múltbamerengö, jövötlen ?

    Ugyanoda igyekszünk, magam a járt úton.
    Ennyi.
    Tenéked magyarázzam ?

    VálaszTörlés
  18. Ebben most nem értünk egyet: szerintem a "magyar ember"-t nem lehet elkoptatni, elcsépelni.
    A Himnuszról mondtam ugyanezt: nem kellene füttyre-szóra elénekeltetni, annak csak kivételes, ünnepi alkalomkor szabadna megszólalni. De számomra a Himnusz, vagy a Szent Korona, stb más súllyal bír, mint a "magyar ember" kifejezés. No de nem lehet mindenről ugyanaz mindenkinek a véleménye.Ez a normális, ezért mondtam, hogy attól még, hogy más úton szeretnénk elérni UGYANAZT a célt, attól még nem vagyunk bűnözők, nem akarunk rosszat. ellenkezőleg.Ha EZT megérted, megértitek, sokkal könnyebb lesz mindannyiunknak.

    Ezen kívül: ha Ti nem mondjátok el a Fidesz hibáit méghozzá egyenesen a szemükbe, ha mindig szemérmesen "félrenéztek", amikor fel kellene emelnetek a szavatokat, és Nektek kellene kérdőre vonni az általatok preferált párt tagjait, ha valamit nem jól csinálnak, akkor valakinek muszáj.
    (Anyukámnak is el szoktam mondani, amit más nem mer a szemébe mondani. Attól, aki szereti egészen másként fogadja a kritikát, mint az ellenségeitől, vagy riválisaitól.) A Ti kritikátok "építő jellegű" lehetne, és biztos vagyok abban, hogy mindenképpen a Fidesz javára válna. Mivel azonban ez soha nem történik meg, mi, akik szintén nemzeti érzelműek vagyunk, igyekszünk a közvélemény tudomására hozni, hogy ez és az nem volt jó, nem lesz jó. (Szerintünk.)

    Sokkal békésebb lenne a közhangulat, ha nem homokba dugott fejjel, süketen, vakon és némán nézné el a Fidesz tábor a vezetők botlásait. (Mert legkevesebb ennek nevezni, ha valaki megszavazza Románia EU csatlakozását, aláírja a Földmoratóriumot, a Lisszaboni Szerződést, ect.)
    Én megígértem, és be is fogjuk tartani: ha a Jobbik, Vona vagy Morvai hibázik, számon fogjuk tőlük kérni. A SAJÁT érdekünkben, elsősorban.

    VálaszTörlés