Blogarchívum

2010. február 18., csütörtök

Mindennapi botrányaink

Posta-székázak: A legfőbb ügyésznél tett feljelentést a Fidesz

A legfőbb ügyésznél tett feljelentést a Fidesz a Magyar Posta korábbi és új székháza miatt - jelentette be csütörtökön Balsai István, a párt országgyűlési képviselője.

Mint mondta, a Posta még 2007-ben úgy vett bérbe egy irodaházat Budapesten, hogy azért 10 év alatt 13,5 milliárd forintot fizet ki, pedig szakértők szerint ennek a pénznek a felét meg lehetett volna spórolni.

Ráadásul a korábbi, Krisztina körúti szákházat jóval a reális ár alatt értékesítették - tette hozzá a képviselő. Balsai István szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja merül fel.

(FH)

Előzetes letartóztatásban a rektor és a DHL-vezér

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtökön a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorát és a kedden kirobbant, befolyással üzérkedéssel kapcsolatos ügy másik érintettjét is.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtökön kora délután meghozott végzésében döntött a két gyanúsított előzetes letartóztatásáról. Mindkettőjüket egy hónapra helyezték előzetesbe. Az indoklás szerint azért van erre szükség, mert fennáll a veszélye, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megnehezítenék a bizonyítási eljárást.

A Független Hírügynökség megkeresésére a DHL csomagküldő cégnél későbbre ígérték, hogy nyilvánosságra hozzák az esettel kapcsolatos hivatalos álláspontjukat.

Házkutatás

Mint ismert, kedden a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen és több magánlakásban tartott házkutatást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egy befolyással üzérkedés bűntette miatt indult nyomozás részeként. A rektor a német DHL leányvállalatának vezetőit kereste meg azzal a kitalált történettel, hogy a cég futárai fegyver- és drogkereskedelembe keveredtek, azonban a kapcsolatai révén el tudja simítani az ügyet. Ehhez viszont az kell, hogy a társaság az általa ajánlott biztonsági céget alkalmazza, illetve néhány vezetőjét váltsa le az általa mondott emberekre. A rendőrség szerint az ügy másik két gyanúsítottja - köztük a futárcég egyik igazgatója - segítette a rektort a bűncselekmény elkövetésében.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy Szabó János rektor az elfogásakor ellenállt, és a homlokán kisebb horzsolás keletkezett. Az NNI korábbi tájékoztatása szerint a gyanúsított nem élt panasszal a rendőri intézkedés ellen. A házkutatásokon több bizonyítékot is lefoglaltak, melyek alátámasztják a bűncselekményeket.

Nincs összefüggés?

Az ügyben nyomozó Nemzeti Nyomozó Iroda és a Honvédelmi Minisztérium is hangsúlyozta korábban, hogy az eljárás a Honvédelmi Minisztérium és intézményei, így a Nemzetvédelmi Egyetem gazdálkodásával, működésével nincs összefüggésben.

(FH)


Szilvásy mellett Laborc Sándor is kihallgatásokra jár majd?

2010. február 17. 17:44
Szilvásy György után Laborc Sándort is elérheti a 2008-as megfigyelési ügy. A legfőbb ügyész az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságában jelentette be, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatójával szemben bűncselekmények elkövetésének gyanúját vetette fel az UD Zrt.-ügy nyomozása.
• Visszatérő „vendég”: ismét kihallgatták Szilvásyt
• Manipulált NBH-s hangfelvétel


Újabb feljelentéseket tett Kocsis István

Újabb 8 céget jelentett fel Kocsis István, a BKV vezérigazgatója csütörtökön. A közlekedési társaság belső ellenőrzési igazgatósága vizsgálatában azt állapította meg, hogy az érintett szerződésekkel kapcsolatban bűncselekmények gyanúja merül fel.
Tovább>>

Házkutatás újabb három ügyvédnél

Házkutatást tartottak a nyomozók csütörtök hajnalban három ügyvédnél, akiknek közük lehet a BKV-nál és a Budapest Airportnál feltárt korrupciós ügyekhez.
Tovább>>

Pert indít a PSZÁF – közérdekből

Az ügyfelek érdekében indít közérdekű bírósági pert a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete ingatlanhitelező vállalkozások ellen, a magatartásukon önként javítani hajlandóknak „vádalkut”, hatósági szerződést kínál. A felügyelet törvénytelenségek sorát, hátrányos szerződési feltételek sokaságát találta a rendkívül kockázatos ügyfeleknek ingatlanhitelt nyújtó 12 vállalkozásnál. Annak viszont nincs jele, hogy rendszerszerűen azért mondtak volna fel gyorsan szerződést, hogy megszerezzék a késedelembe esett adós ingatlanát – hangzott el a PSZÁF sajtótájékoztatóján csütörtökön.
Tovább>>

Bundabotrány: érkeznek a nevek

Hamarosan gyanúsítottjai is lehetnek a bundabotránynak az nso.hu információi szerint.
A lap azt írja, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai napi kapcsolatban állnak a bochumi ügyészséggel, és heti rendszerességgel értekeznek az MLSZ illetékeseivel is. Egyelőre a tanúkat hallgatják meg. Az utánpótlás-válogatott tagjai közül Pintér Ádám, Présinger Ádám, valamint Somodi Bence már elmondta, amit tudott az ügyről.
Tovább>>

...és még tovább:


Kapcsolódó:
http://hetivalasz.hu/uzlet/hatalmas-botrany-magnofelvetel-buktatta-le-mesterhazyt-27318

A fővárosi tulajdonú BKV-t és a privatizált Ferihegyi repteret érintő eljárásokban már tavaly arra jutottak a nyomozók, hogy sérülni fognak a nagypolitika érdekei. A két ügy összes gyanúsítottjának száma hamarosan meghaladhatja a húsz főt, és tucatnyi tanú akad, aki szerint az MSZP-nek is megvolt a maga Mesterházy Ernője.


Itt a börtönválogatott!

http://hetivalasz.hu/reflektor/kormanykozeli-bortonvalogatott-itt-a-teljes-lista-27140

35 megjegyzés :

  1. S az az ádáz, lusta, semmirekellö FIDESZ csak ücsörög a babérjain....majd a Krisztina.

    VálaszTörlés
  2. Ha 2007-es ügyek vannak -legalábbis csak zeket említik- akkor a fityisz miért várt vele 3 évet ?
    Csak választási kampánykor veszik elő a bűnügyeket ?
    A bűnpártolásukat meg a komcsik hallgatták el ?

    EZ ODA-VISSZA BŰZLIK !

    VálaszTörlés
  3. Ennyi csontvázhoz már az angol királynő garderobe-ja sem elég!!! :-O

    VálaszTörlés
  4. Hááát .... nagyon sok hullát kell igénybevenniük minden pártnak, ha az eddigi "szavazókedv" -et nézzük, miszerint mindössze 2 % mutatott hajlandóságot, hogy esetleg elmegy szavazni.
    A lóláb nagyon kilóg, hogy a fidesz állítólagos 2 milliós szavazóját honnan veszi, és a szocik se mesélgetnek kevesebbről, a jobbikosok is ennyire taksálják magukat.
    Akkor üres papírokat mutogatnak kopogtatók helyett ?
    Így már érthető, hogy azonnal elégetik a bizonyíték gyanánt szolgáló üres papírjaikat.

    VálaszTörlés
  5. Ha valaki már elfelejtette volna:

    "Egy eltitkolt szerződés

    2004 áprilisában Magyarországon járt az izraeli államfő. Látogatását a Dohány utcai zsinagóga kerítésén (Herzl Tivadarral, a cionizmus megalapozójával együtt) egy márványtábla örökíti meg. Az ok látszólag egy szokványos, baráti (?) látogatás volt. Ehhez képest zárt körben olyan államközi megállapodás köttetett, melynek egyes pontjai (magyar részről) külön-külön is hazaárulással érnek fel. Ezen nemcsak a balliberális pártelit képviseltette magát, de jelen voltak az akkori (magyarországi) parlamenti pártok, a magyar kormány tagjai és az akkori magyar államfő, Mádl Ferenc is.

    Ezen alkalomból Izrael magyarországi nagykövete fogadást adott a megállapodást aláírók részére. Az egyezmény részben az Európai Unió-Izrael akcióterv alapján került megfogalmazásra, és hamarosan, 2004. május 1-én, Magyarország uniós csatlakozásával életbe is lépett. A szerződő felek ezzel az aláírással tulajdonképpen ratifikáltak egy, az európai uniós országokban sem kellően ismertetett kerettervet. A dokumentum aláírásán részt vettek: Mose Kacav - Izrael államfője, Mádl Ferenc - Magyarország köztársasági elnöke, Medgyessy Péter miniszterelnök, Kovács László és Hiller István (MSZP), Dávid Ibolya és Herényi Károly (MDF), O R B Á N V I K T O R, Á d e r J á n o s és P o k o r n i
    Z o l t á n (F i d e s z M P P), valamint a Magyarországi Zsidó Hitközségek vezetői. ..."

    VálaszTörlés
  6. Hmmmmmmmmmmmmmmm. Dehát,,,....... Csak jót, és szépet! Mert még megsértődnek. Azt, hogy 8 évük volt arra, a nemzeti oldallal összefogva elkergették volna a fészkes fenébe ezt a kommunista pereputtyot? Arra bezzeg nem volt merszük! De a polkorrektség...........

    VálaszTörlés
  7. Új hír:
    http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/european-gendarmerie-force.jpg
    A hatalmas probléma a dologban, hogy: Eurogendfor a jövöben európaszerte az EU-tagállamokban kiiktatja (hatályon kívül helyezi) a nemzeti jogot és nemzeti souverinitást! Egy az EU-tagállamokban történö bevetésröl egy Haditanács dönt, ami az Eurogendforban résztvevö és az érintett állam védelmi- és biztonsági(Belügyi)minisztereiböl áll - igy van ez az új EU-Rendörségi Alapító-Okmányában melyet a Velseni(NL) szerzödés tisztán és egyértelmüen szabályoz.

    Megfigyelök számára ez nem más mint egy tiszta EU-megszálásijog. Ugyanis ha egy bevetést az egyik baráti EU-államban már eldöntötték, akkor azon épületek és területek melyeket az Eurofond-Egységek elfoglaltak immunná válnak és az adott országban a hivatali testületek részéröl is hozzáférhetetlenné válnak. Tehát ténylegesen az EU-megszálásijog uralkodik.

    De a helyzet még sokkal rosszabb: Eurogendfor az adott esetben nem csak rendörségi jogokkal van felruházva hanem szintén titkossszolgálati jogokkal is és az adott ország katonaságával szorosan együttmüködve kell a rendet és nyugalmat helyreállítania. Szükség esetén, Eurogendfor minden szükséges eszközt és jogot megkaphat amire csak szüksége van, hogy feladatát teljesítse.

    Az európai kormányok, Eurogendfornak köszönhetöen, kibujhatnak minden felelösség alól. A jövöben egy szociális nyugtalanság vagy hosszantartó nagydemonstraciók esetén lövethetnek a tömegre, területeket katonai karantén alá helyezhetnek, a hangadókat kiemelhetik annélkül, hogy saját katonaságukkal vagy rendörségükkel tennék azt, melyek esetleg a lakossággal szimpatizálhatnának. Ugyanígy Eurogendfort sem lehet az ö civil-katonai felhatalmazásuk miatt felelösségre vonni.

    Egy ilyen hihetetlen felállást egyébként csak a lisszaboni szerzödés tesz lehetségessé, ami nem más mint a vitatott EU-Alkotmány csak más név alatt.

    A német Szövetségi Alkotmánybíróságnak köszönhetöen a német politikusoknak, akik egyébként ezt a kérdéses szerzödést a Parlamentben csaknem egységesen elfogadták, a jövöben meghallgatási joguk van. Egy kijózanodott német politikus egy privát beszélgetésben: Az Eurogendfornál majd jól fognak mulatni, ha például hamarosan német szövetségi polgári-nyugtalansági központokban mint Bottrop vagy Berlin-Neukölln kihirdetnék a szükségállapotot.

    Forrás: bizalmas schweizi levél, vom 23.01.2010

    http://data.hu/url/1y87

    http://www.youtube.com/watch?v=HcaVKA2ovyw

    VálaszTörlés
  8. Remélem, hogy csuklik MIND, meg az édesanyjuk is, amikor emlegetjük azokat, akik idehaza aláírták a Lisszaboni Szerződést. Aminek egyenes következménye pl EZ is itt.
    Erről jut eszembe! Az EP a múlt héten Strasbourgban ülésezett, ahol Szájer József felszólalásában az Uniót egy lelassult számítógéphez hasonlította, amit azonban most újra fognak indítani, és a működés garanciája az új szoftver, a Lisszaboni Szerződés lesz.

    Gratulálok Jóska! Csókoltatom a Jó Édes Anyádat is.

    VálaszTörlés
  9. Ami azt illeti, az Unió tényleg olyan, mint egy lelassult számítógép, de az sem mindegy, hogy ki a rendszergazda.
    Most úgy tűnik, mintha az EU nem volna ura a saját akaratának, és másoké szerint működne.
    Amióta összejött ez a társaság, mindegyiküknek csak rosszabb lett a helyzete.
    Ja...
    Majd' elfelejtettem, hogy ahány nagyhatalom kóstolt bele Magyarországba, eddig az mind megsemmisült.

    VálaszTörlés
  10. Az EU-ról nekem mindig ez jut eszembe:
    http://1csengele.multiply.com/journal/item/116/116

    "Majd' elfelejtettem, hogy ahány nagyhatalom kóstolt bele Magyarországba, eddig az mind megsemmisült."
    Úgyhogy jobb, ha Európa felköti az alsóneműjét!:-)

    VálaszTörlés
  11. A szerzödés nem eltitkolt, hanem sosem-volt.
    Lehet forgatni, damoklesi kardként a fejek fölött: olyan, mint a disznózsír: mindenre jó.

    VálaszTörlés
  12. Várjá' Katica... Le vagyok lassulva.
    Márminthogy Liszaboni szerződés nem volt sosem? - Mert akkor nincs is mit betartani?!
    - Végre egy jó hír.

    VálaszTörlés
  13. Neked úgy vág az agyad, mint a beretva, Ólevendula. A Rózsadombi paktum néven elhírhedett titkos szerzödés nem egyéb, mint szoclibbib kitaláció, de remekül forgatják, akik körmük alá kaparintják.

    A Lisszaboni Szerzödés, mint fikció: jó hír, mint gyógyír. Lenne.

    VálaszTörlés
  14. Ne tegyünk úgy, mintha mások, csak a ballib szavazta volna meg a Lisszaboni szerződést.

    VálaszTörlés
  15. Lenne - írtam volt. Jó lenne, ha fikció lenne a Lisszaboni Szerzödés. Bizonyos, hogy válasz érkezik rá, miért verte át feri sebtiben, Európában elsöként a ratifikálását a Magyar Parlamenten, s hogy miért kanyarította oda nevét szinte valamennyi képviselö. Ha nyolc sáskajárásos esztendöt kibírtunk, már az a kicsi, ami a válaszig hátravan...

    VálaszTörlés
  16. Még azt sem lehet mondani, hogy igértek, kaptunk érte valamit.

    VálaszTörlés
  17. Ezt nem tudhatjuk. SEMMIT sem tudunk, mi zajlik a háttérben.
    Illetve egyet bizonyosan tudunk, hiszen a múlt héten itt jártak az IMF prominens képviselői, értekeztek a jövendő kormány tagjaival. Az ezt követő sajtótájékoztatón Varga Mihály bejelentette, hogy "A baj sokkal nagyobb, mint gondoltuk", (???) és azt is előre leszögezték ország-világ nyilvánossága előtt, hogy a Fidesz folytatni fogja az IMF által előírt "programot". (Értsd: további fiskális politika, további megszorítások.)

    Ezt maga Orbán Viktor is megerősítette, a német külügyminiszterrel való találkozása alkalmával. Azt, hogy mindezt hogyan fogják a magyar választók felé kommunikálni, arról még "fogalma sincs"-ahogy mondta volt.
    ENNYIT tudunk biztosan, ezek a saját maguk által a nyilvánosságra hozott információk. Egyelőre. Hogy miféle háttérmegállapodások zajlottak mindeközben, no azt nyilván SOHA nem fogjuk megtudni. Végül is semmi közünk. Mindössze a saját sorsunkról, a saját és a gyerekeink jövőjéről van szó....

    VálaszTörlés
  18. Nem! Egyet biztosan lehet tudni, hogy átverték az embereket azzal, hogy a fejük felett döntöttek. Ugyanis egy alkotmányt népszavazáson kellene jóváhagyni. Köztudottan ezt kerülte meg a Lisszaboni szerződés. Már önmagában az gyalázat, hogy nem a nép, hanem a parlament is jóváhagyhatta ezt a - tulajdonképpen - alkotmányt.

    VálaszTörlés
  19. Érdekes lenne, ha végre megírnánk a régi-új alkotmányt, a kormányváltás után. Olyat, amivel felülírnánk ezt a lisszaboni őrületet...
    (Gyanítom, hogy megeskették a Fideszt az IMF helytartói, hogy ne is próbálkozzanak ilyesmivel...)
    Pedig VALAMIT muszáj lesz ellene tenni, azt hiszem, ebben egyetért mindenki, aki ÉRTI és tudja, mit jelent ez. (Nemcsak számunkra...)

    VálaszTörlés
  20. Ugyanezen okból nem készült nálunk sem új Alkotmány a rendszerváltáskor. Inkább a régit módosították, azt viszont olyan mértékben, hogy az már tulajdonképpen újnak minősül. Ennyit a rendszerváltók becsületességéről. Ugyanaz a kommunista látszatdemokrácia mentalitás.

    VálaszTörlés
  21. Valamelyik nap nyilatkozott egy Kukorelli nevű alkotmányjogász. Nagy büszkén mondta, hogy rengeteg olyan törvény van, aminek megszavazásához 2/3-os többség kell kell. Magyarul: "Amit a "rendszerváltáskor" megcsináltunk nektek, azzal 100 évre bebetonoztuk magunkat. Mert arról majd gondoskodunk, hogy legalább ennyi ideig ne legyen rá lehetőség.(2/3) Nyugi, a megosztás nagymesterei vagyunk."

    Na, szerintem épp ideje kihajítani a kukába, a Kukorreli-félékkel együtt, és megcsinálni egy magyar alkotmányt. Méghozzá alkotmányozó nemzetgyűlés keretén belül.
    Micsoda dolog az, hogy ez a Kukoreli, meg pár cimbije leültek, és összehordtak a hatalom átmentése, de nem a magyarság érdekében egy olyan "alkotmányt", ami által pl. 4 évig be van betonozva, akit egyszer megválasztott a nép. Hiszen tulajdonképpen kizárólag ez a sz@r alkotmány az egyetlen, ami a mai napig hatalmon tartja- MINDEN ÁRON azokat, akiket pl SOHA SENKI NEM SZAVAZOTT MEG. Hogy lehet úgy egy országnak miniszterelnöke, kormánya, ha arra a nép nem is adott meghatalmazást? És ez ugyebár nem is az első eset.
    Kukoreli én nem lennék a helyedben annyira büszke erre a fércmunkára.:-((

    VálaszTörlés
  22. Az nem az alkotmány hibája, hogy egy kormány 4 évig hatalmon maradhat, hanem a képviselőké.
    Pl. Olaszországban úgy bukik meg egy kormány, hogy a kormánypárti képviselők egy része átül másik pártfrakcióba vagy csak külön válik, ami miatt a kormánytöbbség elveszik és miután leszavazzák a kormányt, a kormány is megbukik.
    Nálunk viszont, mint láthattuk, hiába nem volt meg a kormánytöbbség, az SZDSZ továbbra is hatalmon tartotta kormányt. Olyan mértékű képviselői átülésekre meg nem volt példa, hogy a kormánytöbbség elvesszen.

    VálaszTörlés
  23. Ez igaz.
    De NEKÜNK, az "Istenadta NÉP"-nek nincs a kezünkben semmiféle alkotmányos jog, ami által kipenderíthettük volna ezeket a semmitérőket, már régen.

    VálaszTörlés
  24. 2006-ban jó esély volt rá, csak a lehetséges vezető megfutamodott.

    VálaszTörlés
  25. Ismersz... (?...) Elhiszed, hogy az őszödi beszéd után azonnal felálltam volna, és visszaadtam volna a mandátumomat, mondván: "Ehhez én nem adom a nevem." Őszintén? Én ezt még Rólad is feltételezem, mert tudom, hogy ha nem lenne ez a narancs köd az agyadon, akkor egészen rendes ember lennél. Objektívebb, az már bizonyos.

    Ezt kellett volna tenniük, ehhez joguk van, majd megkérni azokat a magyar embereket -direkt a kedvedért írtam így;-)-, hogy tegyék ők is a példa szerint: addig, amíg fel nem áll ez a hazug banda, akik saját maguk által is "trükkök százaival" verték át a választókat-és persze egymást is-, addig ne vegyék fel a munkát. A magyar ember a jó példát látva tömegesen csatlakozott volna ehhez a kezdeményezéshez, és egy hét leforgása alatt megrogytak és eltakarodtak volna ezek a nyomorult férgek.
    Tudom, erre van egy csomó fals válasz. Márpedig én azt mondom, hogy a puding próbája az evés; SOHA nem próbáltuk ki, SOHA nem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha legalább ennyit megpróbál az ellenzék. Nem biztos, hogy bejött volna; a gond az, hogy meg se próbálták. Se ezt, se mást....

    Ehelyett folyton az alkotmányról papolnak. Miféle "jogállam" az, ahol immár többször is előfordulhatott az, hogy olyan miniszterelnöke-és kormánya- van ennek az országnak, akit SOHA, SENKI NEM VÁLASZTOTT MEG? Komolyan mondjátok, hogy elég annyi, hogy állandóan egy ilyen alkotmányra hivatkozva hárítjuk a felelősséget?

    Tovább megyek: Miféle "parlamentáris demokrácia" az, ahol az ellenzék 8 éven át egyetlen törvényjavaslatot sem képes keresztülvinni? Komolyan mondjátok, hogy erre hivatkozni elég? És tényleg EZ lenne a parlamentáris demokrácia? Ennyi?

    Ettől kellene hasra esni, és betű szerint betartani? Tényleg nem látjátok, hogy ez az egész úgy lett megírva, megszerkesztve, hogy a hatalmat és ne bennünket, magyar embereket támogassa és preferálja? Hát kiért és miért irattatnak alkotmányok? A hatalmat kiszolgáló "elit" érdekében, vagy a NÉP érdekében?

    Demokráciáról is szeret papolni a Fidesz. Hol van itt demokrácia? Miféle demokrácia az, ahol a nemzet legszentebb ünnepén kilövöldözhetik BÜNTETLENÜL az ünneplő emberek szemét, könnygázzal, kardlappal támadhatnak a fegyvertelen emberekre? Miféle demokrácia az, ha valaki a munkahelyén kimondja politikai véleményét, másnap ezért utcára kerülhet? Miféle demokrácia az, ahol 20 éve "ideiglenes" alkotmány van érvényben? Miféle demokrácia az, ahol a következő kormány miniszterelnök jelöltje azt mondja, hogy ennek ellenére ők nem kívánnak módosítani különösebben ezen az alkotmányon?

    EZEKET a kérdéseket soha nem tettétek fel magatoknak? Miért? Mert nem értek rá, a Morvai, meg Vona pocskondiázása mellett ilyen "apróságokon" agyalni? Márpedig, ha előbbi kettő gyalázása olyan kitűnően megy, talán ideje lenne számba venni, hogy a favoritjaitok mi a fészkes fenét csináltak az elmúlt 8, illetve az elmúlt 20 évben.

    Ezen kívül: be kellene végre szerezni az általam idézett könyvet: a POLITIKUSPORTRÉK-ORBÁN VIKTOR címűt.
    Amit én mutattam belőle az csak a felszín, jó lenne elolvasni, és emlékezni, hogy a Fidesz egy LIBERÁLIS pártocskából nőtte ki magát, sűrű köpönyegforgatások után. ILYENEKET kell támogatni? ILYENEK miatt kell leszólni azt, aki VALÓBAN tettre kész, és bátran kiáll az érdekünkben?

    VálaszTörlés
  26. Ne haragudj, ha pontosítalak.
    Ugyanis Magyarországnak 1945 óta nincs a nép által jóváhagyott Alkotmánya.
    Az 1949-es Alkotmányt a kommunista parlament szavazta meg.
    Ezt a tulajdonképpen érvénytelen alkotmányt aztán 1989-ben szintén a kommunista parlament módosította, azaz továbbra is érvénytelennek tekinthető. Betartatását mai napig a pártdiktatúra eszközeivel biztosítják.
    Ezek után miről beszélünk?

    VálaszTörlés
  27. Köszi, igazad van, így PONTOS a történet.

    VálaszTörlés
  28. Magyar Csengele, magyar katicabog üzeni egy utoljára, ez a jelzös szerkezet gyönyörü és szent. EZÉRT nem szabad elcsépelni. Krisztina teszi, immáron negyedik esztendeje.
    Véle akaszkodom, nem a honfitársaimat és a jómagamat megilletö kifejezéssel.

    Aztán: kerítsetek egy parlamenti jogászt, aki elmagyarázza nektek, hogy mennyit ért volna a nemzeti politikusok részéröl a parlamenti mandátumukról való lemondás ?
    feri a hasát fogta volna a vihogástól, ugyanis a parlament - immáron ellenzék nélkül - müködött volna tovább.

    Nekem fölrójátok, hogy nem türöm a jogos kritikát a Vezér felett: hát ti, Vona Gábor, Morvai Krisztina fölött ?

    Bizony mondom néktek: az a Vezér, aki az én nemzetemet kivezeti a sírgödörböl, hívják, ahogyan hívják. Májustól szép a világ, nyílnak az orgonák...

    VálaszTörlés
  29. Magyar Katicabog:-)
    Hiába is ágálsz, én tudom jól, hogy a szíved mélyén nagyon is kedveled Krisztinát. Sőt, tudod mit? Azt is pontosan tudom, hogy annak ellenére, hogy kígyót békát kiabáltál rám még engem sem tudsz annyira gyűlölni, mint amennyire azt szeretnéd kifelé mutatni.
    Én ezt pontosan érzem. Más előtt persze nyugodtan letagadhatod, de engem nem tudsz átverni;-))

    Egyébként ami engem illet: a magam részéről pl ki nem állom, ahogy Morvai "affektál". Nem tetszik, soha nem kedveltem azokat, akik túljátsszák magukat.De az nagyon is tetszik, amit csinál. A mentalitás, amivel kiáll mindenfajta emberi jogtiprás ellen. A BÁTORSÁGA, ahogy akár Brüsszelben is "helyre teszi" a képviselőket.Maga a Morvai "jelenség" tetszik. Mert jelenleg ő tényleg egy jelenség, nincs hozzá fogható- szerintem sajnos, mások szerint szerencsére, az nézőpont kérdése.
    Vonával pedig leginkább semleges állásponton voltam sokáig. De egy személyes találkozás és rövid beszélgetés alatt valami egészen különös dolog történt. Annak az embernek komoly "kisugárzása" van, egy végtelen kedves, kellemes ember, a feleségével és a kisfiával együtt egy roppant szimpatikus család.
    Nincs igazad, Katica abban, hogy nem kritizálom meg őket. Éppen most folyt egy hosszabb vita az oktatáspolitikájukról, és a vallásról való elképzeléseikről. Képzeld, én pl több ponton is kritizálom. Mindezt olyannyira komolyan gondolom, hogy ha egyszer mégis megvalósítani kívánnák a szerintem hibás dolgokat, én magam mindenképpen jelezni fogom, hogy nem jó az irány. Hidd el, meg fogom tenni. És még valami: Jobbikos berkekből tudom, hogy van egy igen "kemény mag" a Jobbikban és a Gárdán belül. Megmondták Vonának, hogy nem ajánlják, hogy ők is átverjenek minket, mert azt ők bizony nem fogják úgy szó nélkül hagyni, mint a jelenlegi politikai pártok szimpatizánsai. Mi nem járunk szemellenzővel, vigyázó szemünket rajtuk tartjuk. És jaj nekik (is), ha letérnek a mostani, egyenes útról.
    Kár, hogy Ti nem így tesztek., pedig csak az ország javára válna, ha nem "rajongók" lennétek, hanem valóban felelősségteljes szavazóbázis. Így ti is, meg mi is egy irányba "terelnénk", méghozzá az egyetlen létező irányba: az IGAZ ÚT felé őket. (Ki-ki a saját "preferáltjait".)

    De van itt egy érdekes riport (HA említésre méltó még számotokra egyáltalán egy Pörzse Sándor, vagy Balczó Zoltán...)



    ui: "Bizony mondom néktek": Ez a vezér hordott már olyan köpönyeget, amit ma leginkább megvet. És gyűlölte ő eleinte igen rendesen azt a köpönyeget, amit pedig mára magára öltött: a keresztényt, a nemzetit, a polgárit. Mert a liberális volt a favoritja.
    Bizony mondom néktek: veszélyes egy ilyen embert "vezérként" tisztelni. Nem bántásból mondom. Érdemes lenne ezen komolyan elgondolkodni, szerintem.

    VálaszTörlés
  30. Bizony-bizony, mert ha valaki egy feladat előtt a problémákat és a nehézségeket sorolja, az tulajdonképpen már azt magyarázza, hogy miért nem fogja azt elvégezni.
    Balczó nagyon jól jellemezte a FIDESZ-t és ortodox szavazóit.

    VálaszTörlés
  31. Teljesen igazad van. Köszönöm a pontos, kicsit indulatos, de igazi Magor lélek által leírt gondolatokat. Engem is nyugodtan írj Husiprof és a többihez. szívvel ,lélekkel veletek érzek. Itt Fóton Jobbik választási ellenőr leszek 2002 Miép,-Jobbik-3. -Út 2006 szintén választási delegált a Pest Megye 3számú választási központjában.. Úgyhogy,,,, Rám lehet számítani testvérek.( nics emotikon, mely vissza adja érzéseimet...........

    VálaszTörlés
  32. Ennek nagyon örülök, foti. És köszönöm.
    :-)

    VálaszTörlés
  33. Gratulálok, és elismerésem annak, aki felvállalja ezt a koránt sem hálás feladatot.
    Mennék én is, ha az időbeosztásom engedné, de bóbiskoló szavazatszámlálókra nincs szükség. :-)

    VálaszTörlés