Blogarchívum

2010. február 20., szombat

Hírek - röviden

Közel sincs vége a BKV-ügynek

Egyre több a szocialista szál, az MSZP elterelés helyett már védekezik
Sajtóhírek szerint a BKV volt vezérigazgatója szocialista politikusokra vallott, miközben a rendőrség elismerte, közel sincs még vége a közlekedési cég körüli botránynak.
Tovább>>

Titkos felvételek a BKV-nál?

Fuzik Zsolt, a BKV volt informatikai igazgatója saját biztonsága érdekében hang- és képfelvételeket készíthetett a BKV gyanús ügyeiben érkező politikai kérésekről – tudta meg a Magyar Nemzet. Az MSZP elterelné a választók figyelmét a BKV-botrányokról.
Tovább>>

Jogi lépésekkel riogatja a sajtót az MSZP budapesti prominense (+videó)

A budapesti szocialista vezetőknek nincs közük a BKV körüli botrányokhoz – mondta pénteki sajtótájékoztatóján az MSZP budapesti ügyvezető alelnöke.
Tovább>>

Felvétel cáfolja Mesterházy Zushlag-ügyben tett vallomását (+videó)

Cáfolja egy 2005-ben készült felvétel Mesterházy Attilának a Zuschlag-perben tett vallomását.

Öt évvel ezelőtt Komlón az MSZP miniszterelnök-jelöltje politikai államtitkárként még arról beszélt, hogy a polgármester lobbizása és az ő közbenjárása nélkül nem kapta volna meg a 40 millió forintos állami támogatást a város a műfüves focipályához. A Bács-Kiskun Megyei Bíróságon viszont tavaly novemberben tanúként azt vallotta, hogy nem tudott közbenjárni pályázati pénzekért.
Tovább>>

Gyurcsány: Orbán még a pillanatot is átkozza el! (+videó)

Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP-nek kígyót-békát kell majd kiabálnia az új Országgyűlésben a leendő kormányra. A volt pártelnök-miniszterelnök a szociális populizmus és a nemzeti radikalizmus eszközeit is felhasználná Orbán Viktor ellen, akit folyamatosan össztűz alatt akar tartani.
Tovább>>

Izrael elutasítja a Moszad vezetőjének letartóztatását

Izrael pénteken „abszurdnak” nevezte a zsidó állam hírszerző ügynöksége, a Moszad vezetője elleni dubaji vádakat, elutasítva a letartóztatását szorgalmazó kijelentéseket. Dubaj rendőrfőkapitánya a Moszad vezetőjének letartóztatását szorgalmazta, ha bebizonyosodik, hogy az izraeli hírszerzés a felelős a Hamász palesztin szervezet egyik magas rangú vezetőjének megöléséért, akinek holttestét az arab emírség egyik szállodájában találták meg.

Tovább>>

Börtönből jövő fenyegetés hatására megszűnt a Fradi-szurkolók szövetsége

A külső fenyegetések és több megosztási törekvés hatására megszűnt a Ferencváros Szurkolók Szövetsége – olvasható a szervezet pénteki közleményében.
Tovább>>

„Gengszterszervezet” – Fegyelmit indítottak a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője ellen

Visszavonták a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivőjének kinevezését szerdai nyilatkozata után és fegyelmi vizsgálatot indítottak ellene. Az ügyészség Ács Tibor magánvéleményének tartja kijelentéseit.
Tovább>>


Az ezredes vallomása perdöntő lehet

Egy volt katonai attasét a Ferihegyi repülőtéren vártak az ügyészek, és ellene is eljárás indulhat
Ügyészek várták a Ferihegyi repülőtéren a Honvédelmi Minisztérium egyik volt főosztályvezetőjét, akit nemrég hívtak haza a külföldi szolgálatból – értesült a Magyar Nemzet. A dandártábornoknak vélhetően köze lehet ahhoz a vesztegetési ügyhöz, amelyben néhány hete folytatnak eljárást.
Tovább>>


Századvég: Orbánt látnák legszívesebben a miniszterelnöki székben

A Fidesz 33, az MSZP pedig 15 százalékot érne el a Századvég Alapítvány felmérése szerint, ha most vasárnap lennének a választások. A megkérdezettek legnagyobb része Orbán Viktort látná szívesen a miniszterelnöki poszton, míg Mesterházy Attila 13, Bokros Lajos 12, Vona Gábor pedig 3 százalékot kapott.
Tovább>>

Kövér: Felderíthetőek lesznek a 2006. őszi események is

Az egyik legsúlyosabb veszély a felelősség összemosása a kormány és az ellenzék között akár erkölcsi, akár jogi értelemben – mondta el Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke csütörtök este. A politikus szerint a Jobbikot az a kiábrándultság emeli meglepően magasra, ami az elmúlt nyolc évben gyökerezik.
Tovább>>

Bokros Lajos B terve az LMP

A Bokros Lajos mögött álló tanácsadói körben felvetődött annak a lehetősége, hogy a vergődő MDF–SZDSZ helyett a Lehet Más a Politika (LMP) nevű párttal több értelme volna együttműködni.
Tovább>>

Ismét ügyészség nyomoz a szocialista Horváth Klára ellen?

Újabb ügyészségi eljárás zajlik Bábolna MSZP-s polgármestere, országgyűlési képviselő ellen egy földterület gazdasági társaság kezébe átjátszása ügyében, hűtlen kezelés gyanújával - mondta pénteken Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója.
Tovább>>

Hazudhatott Suchman Tamás

Cáfolja a sármelléki reptér üzemeltetésére kiírt pályázaton győztes cég Suchman Tamást. Az SCD Csoport szerint hazudott a Balaton Fejlesztési Tanácsot vezető szocialista politikus, amikor pénteken azt állította, hogy ő is részt vett a befektetők és az önkormányzatok közötti megállapodás előkészítésében.
Tovább>>


Az „MSZP Mesterházy Ernőjéhez” vezetnek a szálak? (+videó)

Az egykori ÁPV Rt.-s vezetőhöz, Hatvani Szabó Jánoshoz köthető reklámszerződéseket is vizsgál a rendőrség - tudta meg a hírTV.
Tovább>>

Érintetlen marad a dunakeszi tőzegláp

Az érintett nagyáruház örömmel vette tudomásul, hogy a környezetvédelmi és vízügyi miniszter elrendelte a dunakeszi láp ügyének minisztériumi felülvizsgálatát – közölte a vállalat pénteken. Ha a terület védettnek bizonyul, a cég azt ígéri, hogy felfüggesztik a beruházást – derül ki a társaság közleményéből.
Tovább>>

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése