Blogarchívum

2010. február 18., csütörtök

Hírek - röviden

Magyar nagykövet Verespatakról: „Nem, nem és nem!”



Budapest számára világos, hogy a Verespatakra tervezett, ciántechnológiás eljárást alkalmazó aranybánya engedélyeztetése Románia belügye, Magyarország azonban ellenzi a bányanyitást, jóváhagyása esetén pedig több, mint 300 kérdése lesz - jelentette ki Füzes Oszkár bukaresti magyar nagykövet csütörtöki sajtótájékoztatóján. "Nem, nem és nem!" - válaszolt a román újságírók azon kérdésére, hogy mi Magyarország álláspontja a bányanyitás kapcsán.

"Magyarországnak keserű tapasztalatai vannak a nagybányai ciánszennyezés miatt" - mondta Füzes. "Hiába mondják, hogy a hasonló technológiával működő kanadai vagy dél-amerikai bányák gond nélkül működnek, mi nem értünk egyet a tervvel. Az azonban világos, hogy a döntés a román kormány kezében van" - mondta a nagykövet. Hozzátette: amennyiben Bukarest a verespataki bányanyitás mellett dönt, Magyarországnak több mint 300 kérdése lesz ez ügyben, az esetleges végzetes következmények elkerüléséhez szükséges pénzalapoktól kezdve a környezetvédelmi és műemlékvédelmi kérdésekig.

Borbély László romániai környezetvédelmi miniszter a Verespatakra tervezett bányát támogatókkal való csütörtöki találkozóján úgy fogalmazott: a tíz éve történt nagybányai ciánszennyezést követően a bukaresti hatóságok rendkívül óvatosan kell eljárjanak, amikor ciántechnológiás eljárást alkalmazó bányanyitásról döntenek.

A kanadai-román Rosia Montana Gold Corporation Verespatakon legalább 330 tonna aranyat és 1600 tonna ezüstöt szeretne kibányászni 17 év alatt. A bányanyitást ellenzik a környezetvédők és Magyarország is, a környezeti kockázatok miatt. A cég ugyanis ciántechnológiát alkalmazna a színesfém-kitermelésben.

(FH)


Magyargyűlölő magyar kötött ki New Yorkban


Miután az Antikrisztushoz hasonlította az amerikai elnököt, most a Budapestre nemrég kinevezett nagykövetasszonyt rendeltetné vissza a Népszava.

A kormánylap publicistája az a Bartus László, aki 2005-ben Magyarországról New Yorkban kötött ki, azóta főszerkesztője a Magyar Amerikai Népszava Szabadságnak. A hivatalos cégadatok szerint az újság kiadójának Gyurcsány Ferenc volt kormányfő harcos- és üzlettársa, Erdős Ákos az első számú vezetője.

Az Egyesült Államokban élő magyaroknak szóló hetilap minden egyes számában útszéli hangnemben, rasszista felütéssel támadja a magyarokat. A tényeket elhallgatva, gyűlöletet keltő módon ismerteti a magyar belpolitikai eseményeket. Állandó céltáblája Sólyom László államfő és a Fidesz ismert politikusai.

A cikket a csütörtöki Magyar Nemzetben olvashatja.


Orbán: Nem koalíciós, hanem egységes kormány kell (+videó)

A magyar gazdaság óriási lehetőséghez jutna azzal, ha nem koalíciós, hanem egységes kormány jönne létre a tavaszi parlamenti választások után – jelentette ki Orbán Viktor csütörtökön. Szerinte nem hátráltatnák ugyanis az ország fejlődését koalíciós viták – mondta a Fidesz elnöke a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján csütörtökön Budapesten.
Tovább>>

Lendvai Ildikó szájjal menne (+videó)

Visszanyerte az emberek bizalmát a szocialista párt – jelentette ki Lendvai Ildikó egy bonyhádi lakossági fórumon. Az MSZP elnöke szerint az elmúlt 8 év teljesítményére nemcsak a párt, hanem az egész ország büszke lehet.
Tovább>>

>> Bajnai sikerekről és 1000 újabb rendőrről beszél


Kórházba szállították Eperjes Károlyt


Lánchíd Rádió, cs, 2010-02-18 09:10
Nincs komoly baja Eperjes Károlynak – közölte a Veszprémi Petőfi Színház sajtófőnöke. Varga Róbert hozzátette, a társulat reméli, hogy mielőbb felépül és újra munkába áll a színház művészeti tanácsadója.

A társulat egésze jobbulást kíván a színművésznek és mielőbb visszavárják a teátrumba – mondta Varga Róbert. A színházban úgy tudják, nincs komoly baja Eperjesnek.

Eperjes Károly szerda este lett rosszul Budapesten, lapértesülések szerint egy XI. kerületi gyógyszertárban, ahonnan egy fővárosi kórházba szállították.

(FH)

10 megjegyzés :

  1. Azt akartam kérdezni, hogy mit esznek vajh' a Veszprémi színház tagjai, és látom, hogy csak ORV-osságot.

    VálaszTörlés
  2. orbán hülyeséget beszél, mint mindig !
    Magyarországnak se zsidó koaliciós, se zsidó egységes pártra nincs szüksége, HANEM TÖRVÉNYES, AZAZ : SZAKRÁLIS, MAGYAR ÚR-ALKODÓRA, aki egy kardcsapással átvágja az idegen csőcselék által összetákolt gurdiuszi csomót !

    VálaszTörlés
  3. Az eddigi "szavazókedvet" tekintve úgy fest a VALÓSÁG, hogy összesen 2 % (azaz KETTŐ %) hajlandó a bűnbanda által jelölt bűnözőkre szavazgatni, a többiek nem vesznek részt ebbe a mocsok vakolók által terrorizált műbalhéba !

    VálaszTörlés
  4. Ez nekem is eszembe jutott.
    Valami mérgezi a veszprémi színházigazgatókat.

    VálaszTörlés
  5. Az is jutott eszembe, hogy "mert megérdemli" !

    Hogy miért ?
    Mert ahogy meghalt Bujtor, kirukkolt azzal az ötletével, hogy Latinovitsot fogja utánozni versmondásaival. Aláfestett zenével és Latinovits versgyűjteményeivel fogja hódítani a közönséget.
    Amíg Bujtor élt, nyilván nem merte volna megtenni, mert kapott volna tőle egy finom megjegyzést, hogy no-no !

    Így is megkapta, de már kettőtől, Latinovitstól is.

    Hát így jár, aki nem hisz a MAGYAROK ÖRÖK LÉTÉBEN !

    VálaszTörlés
  6. Te itt Eperjes Károlyról katyvaszolsz, bedefy ?

    VálaszTörlés
  7. Eperjes Károly épp tegnap volt 56 éves. Ezek szerint ettől a tudattól lett rosszul ?

    VálaszTörlés
  8. Szerintem is ott van valami a levegőben.

    VálaszTörlés
  9. Attól, hogy Eperjes Károly betöltötte az 56-ot, aligha....lenne még rosszabbul, ha téged olvasna.

    VálaszTörlés