Blogarchívum

2010. január 21., csütörtök

Rendőri vezetők fejei hullhatnak

Több megyei és fővárosi rendőrkapitány sorsáról döntenek az elkövetkező napokban az Országos Rendőr-főkapitányságon. Szerdán a II. és a VIII. kerületi kapitányság vezetőinek megbízatását vonta vissza indoklás nélkül a budapesti főkapitány kezdeményezésére az ORFK vezetője.

A HavariaPress hírügynökség információi szerint az elkövetkező napokban még további rendőri vezetők sorsáról születik döntés az ORFK-n. Több megyei és több fővárosi kerületi rendőrkapitány neve felmerült a leváltandó főrendőrök közül.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) éléről korábban a Veszprém Megyei Rendőrkapitányságra áthelyezett Bolcsik Zoltán tevékenységével, főként a Cozma-gyilkosság ügyében tapasztalt félretájékoztatás, a nyomozás vontatottsága miatt lehetnek elégedetlenek az ORFK-n.

Az NNI volt igazgatója egyébként korábbi, a móri üggyel kapcsolatban tett ígéretét - miszerint ha bebizonyosodik, hogy nem Kaiserék gyilkoltak Móron, távozik a rendőrségtől - a mai napig nem váltotta be. Más konkrét név egyelőre nem szivárgott ki a rendőrség berkeiből.

(HavariaPress)

Kapcsolódó(?)
Lemondott a VIII. kerület polgármestere
2009.09.02. 16:26 - Független Hírügynökség
http://index.hu/belfold/budapest/2009/09/02/lemondott_a_viii._kerulet_polgarmestere/


16 megjegyzés :

  1. "Bolcsik Zoltán tevékenységével, főként a Cozma-gyilkosság ügyében tapasztalt félretájékoztatás, a nyomozás vontatottsága miatt lehetnek elégedetlenek az ORFK-n."

    Szegény Cozma lassan egy éve, hogy meggyilkolták. MOST jut eszükbe, hogy rendet vágjanak?:-((

    És egyáltalán: nem is átlátszó: néhány hónappal a választások előtt csinálják....ki az a hülye, aki nem lát át a szitán?

    VálaszTörlés
  2. A "Dominó-elv". Ha az egyik befújja a másikat, a másik befújja az egyiket, meg a harmadikat, stb.
    Olyan ez, mint amikor a sűllyedő hőlégbalonból dobálják ki a nehezékeket.

    VálaszTörlés
  3. És akkor mi lesz a vége? Az ORFK, meg a többi rendőrőrs üresen fog végül kongani, és beszövi a pók az egész kócerájt?

    Milyen oldalakon jársz ma, Ólevendula, csupa kriminális hírt hoztál, ahogy elnézem:-))

    VálaszTörlés
  4. "Micsinyájjak"? Ez a Lánchíd-Rádió tegnapi és mai híranyaga.
    Megjegyzem, a II. és VIII. ker. kapitányok menesztésének hírét mára levették, de a Hír TV-n még rajta maradt tegnap óta. ;-)

    VálaszTörlés
  5. Ezt nézd meg!
    Az első és az utolsó hozzászólásomat olvasd el, aztán majd mondom tovább....

    VálaszTörlés
  6. Kiegészítés:
    Házkutatást tartottak a józsefvárosi rendőrkapitányság épületében
    2010.01.20. 19:19 - Index, MTI

    Házkutatást tartottak szerdán az ügyészek Budapesten, a VIII. kerületi rendőrkapitányság épületében, erősítette meg az TV2 Tények információját a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

    Skoda Gabriella elmondta, hogy hivatali visszaélés miatt, ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást.

    A rendőrség szerdán azt közölte: Budapest rendőrfőkapitányának javaslatára az országos rendőrfőkapitány szerdai hatállyal, indoklás nélkül visszavonta két kerületi rendőrkapitány vezetői megbízását. A rendőrségi közlemény szerint Hangyási Sándor II. kerületi és Práger Ferenc VIII. kerületi rendőrkapitány kérte nyugállományba helyezését.

    Hangyási Sándornak, a II. kerületi kapitányságnak tavaly nyáron zárult le egy ügye, amelyben a kapitányság egy volt dolgozója azt állította, hogy megalázta őt, majd ellehetetlenítette az áthelyezését. A Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa azonban bűncselekmény hiányában felmentette a főrendőrt.

    Práger Ferenc rendőrezredest 17 évi újpesti szolgálat után, 2007. december 31-i hatállyal átvezényelték a VIII. budapesti kerületi kapitányságra, amelynek máig a vezetője volt.

    Arra sem az ügyészség, sem a rendőrség tájékoztatása nem tért ki, hogy a szerdán visszavont vezetői megbízások és az ugyancsak szerdán tartott házkutatás összefüggnek-e egymással.
    http://index.hu/belfold/budapest/2010/01/20/hazkutatast_tartottak_a_jozsefvarosi_rendorkapitanysag_epuleteben/

    BRFK - Budapesti Útmutató és Címtár - Rendőrségi Zsebkönyv
    http://www.valtozovilag.hu/di/brfk.htm

    VálaszTörlés
  7. Mire elolvastam ami nap rémtetteit, szinte belefájdult a fejem.

    VálaszTörlés
  8. Mire elolvastam ami nap rémtetteit, szinte belefájdult a fejem.

    VálaszTörlés
  9. Lavina effektus.
    Sólyom holnap hirdeti ki a választás napját.

    VálaszTörlés
  10. Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki azt mondja: jó lenne minél hamarabb túl lenni ezen a cirkuszon.

    VálaszTörlés
  11. Ha volna humorérzéke és bátorsága, ápr. 4-re írná ki. ;-))

    VálaszTörlés
  12. Mert hogy az idén április 4.-ét a keresztények és a kommunisták is megünneplik.Abszolút "pirosbetűs" ünnepnap lesz, kinek-miért:-)

    VálaszTörlés
  13. Pláne. A Feltámadás ünnepe. :-)

    VálaszTörlés
  14. Mindenképpen annak kell lennie:-)

    VálaszTörlés
  15. Április 11 a dátum.
    8 éve is éppen a születésnapomkor volt a kossuth-téri nagygyűlés. Mennyi szép szólam....és tessék. Ha akkor nekem ott azt mondja valaki, hogy a színpadon elhangzott szép beszédek csak pusztába kiáltott, semmitérő szavak, hát azt menten agyon csaptam volna.
    HITTEM, reméltem, akartam.
    És micsoda 8 év van mögöttünk...:-(

    Ma már nem vagyok olyan reményekkel teli. Ma már csak egyet várok: becsületes, tisztességes munkát azoktól, akiket a parlamentbe küldök. Mondom: MUNKÁT. Én már ennyivel is beérem.
    A hitem, a reményeim köddé váltak az elmúlt 8 év hatalmas, "fülsiketítő" csendjében. Ha valaki szólt is ez idő alatt, hát nem azok, akiket én megbíztam azzal, hogy tegyenek meg MINDEN tőlük telhetőt.
    Hosszú volt ez a 8 év. Nem akarok többé így élni.

    VálaszTörlés