Blogarchívum

2010. január 21., csütörtök

Miről beszélt a gyilkosság áldozatával az MSZP-s politikus?

Népi mozgalmat indít a Csepel.info hírblog azért, hogy végre tanúvallomást tegyen a csepeli kettős gyilkosság előzményeiről Podolák György. Ehhez kérik mindazok segítségét, akik nem fogadják el, hogy köztörvényes bűncselekményekben is legyenek „érinthetetlen emberek”.

Podolák György MSZP-s politikus a csepeli kettős gyilkosság napján tárgyalt Takács Józseffel, az egyik áldozattal, majd a gyilkosság előtt másfél órával Deme Gáborral, az egyik gyanúsítottal. Ma sem tudni pontosan, hogy Podolák miről hallgatta meg vagy mire próbálta rávenni a pár órával később meggyilkolt intézményvezetőt, és nem tudni, miről beszélt a gyanúsítottal. A politikus ugyanis nem ment el tanúskodni, a „nyomozó hatóság” pedig nem kereste.

„Ne engedjük, hogy a kettős gyilkosság felderítése és a bírósági tárgyalás hitelessége esetleg emiatt kerüljön veszélybe!” – kérik a mozgalom indítói.

A Csepel.info azt kéri azon olvasóitól, akik szeretnék, hogy kiderüljön az igazság, hogy a csepeli utcákon, boltokban, a buszokon, baráti társaságokban, internetes fórumokon, az internetes közösségek oldalán, e-mailben és SMS-ben, szóban és írásban mindenhol beszéljenek, írjanak erről. Azt is kérik, tegyék fel a kérdést: vajon miért találkozott Podolák György a csepeli kettős gyilkosság napján az egyik áldozattal, majd másfél órával a szörnyű mészárlás előtt Deme Gáborral, az egyik gyanúsítottal?

Egy normális ember számára nyilvánvaló, hogy olyan bűncselekmények esetében, ahol a nyomozás egy előre eltervezett gyilkosság vádjából indul ki, a nyomozók a gyanúsítottak bűncselekmény előtti tevékenységét különösen nagy hangsúllyal vizsgálják. „Ez annyira egyértelmű, hogy teljességgel felfoghatatlan, miért nem vizsgálták ki, mit tett a gyilkosság előtt másfél órával Deme Gábor, merre, kiknél járt meggyilkolása napján Takács József” – olvasható a honlapon.

Felvetődik az a kérdés, hogy ha kivizsgálták, akkor miért nem hallgatták ki tanúként Podolák Györgyöt. Hogyan lehetséges, hogy egy politikus, aki 16 éve ül a törvényhozásban, nem jelentkezett maga a rendőrségen azonnal a gyilkosság után, hogy tanúvallomást tegyen? A Csepel.info kíváncsi arra is, hogyan lehetséges, hogy mindez a sok furcsaság egy olyan bűncselekmény esetében történik meg, ahol az iskola igazgatóhelyettese véletlenül pont az igazságügyi államtitkár felesége volt.

(csepel.info)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése