Birkapörkölt
Forrás:http://www.mentsdmegarackat.hu/index.php/receptekItt kell leszögezeni, hogy a birkapörkölthöz legalább harmadik életévében lévő állat húsa a megfelelő. Azon belül is a csontos részek, úgy mint nyak, lábszár, borda és lapocka adják az alapját a pörköltnek.
Tegyünk bele húsos részeket is, mint a comb. Aki kedveli az belsőséget is belefőzhet (szív, máj, tüdő). A húst falatnyira daraboljuk, a csontokat kettéütjük, hadd élvezzük majd tartalmuk minden cseppjét az ételben. Mangalica zsíron megpirítjuk a szeletelt szalonnát, majd hozzáadjuk a felkockázott hagymát és a köményt. Mikor a hagyma üveges belekeverjük a húsdarabokat és a csontokat, alaposan átpirítjuk, majd meghintjük a fűszerpaprikával is. Lehúzzuk a tűzről úgy keverjük át, nehogy a paprika megkeseredjen! Annyi vízzel engedjük fel, amennyi az egészet éppen ellepi, beletesszük a rozmaringot, a babérlevelet, az aprított fokhagymát, a négyrét vágott paradicsomot és a darabolt paprikát is. Sózzuk, majd lassú tűzön addig főzzük amíg puha nem lesz.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése