Blogarchívum

2009. december 10., csütörtök

Hírek - "Hol a lé?"


A kórházak csak januárban kapnak pénzt


Csak januárban használhatják fel a kórházak a decemberre ígért 6 milliárd forintot. Székely Tamás egészségügyi miniszter arra hivatkozik, hogy az összeg a 2010-es költségvetésben szerepel. A kórházak az elfogadott büdzsé alapján úgy számolnak: áprilisban, májusban ismét csődhelyzet alakulhat ki az ágazatban.


Újabb kormányzati segítség a trükközőknek


A tisztességtelen vállalkozások újabb hathatós segítséget kaptak az évente több százmilliárdos kárt okozó trükközéseikhez a cégtörvény mostani módosításával. A jogszabályváltozás lényegében titkossá teszi a cégtulajdonosok lakcímét a nyilvános és ingyenesen elérhető adatbázisokban. A gyakorlati szakemberek véleményére most sem volt kíváncsi senki – olvasható a Direktinfo és a CompLex kiadó közös szerdai közleményében.
Tovább>>

40 milliós büntetés a K&H-nak

40 millió forint bírságot szabott ki a Kereskedelmi és Hitelbankra a Gazdasági Versenyhivatal a fogyasztók megtévesztése miatt.
Tovább>>


Zuschlag-per: külföldi kiruccanásokra is folytak el pénzek (+videó)

A csalást elismeri, de a bűnszervezet működtetését tagadja Zuschlag János. A nevéhez köthető fiktív szervezetek pályázati pénzeiből olykor ifjúszocialista előszilvesztert, olykor külföldi táborozást fizettek - derült ki az egyesületek pályázatainak ismertetésekor.
Tovább>>

Gyurcsány több mint 7,5 milliós lelépési pénzt zsebelt be


Kilencmillió forintos végkielégítése mellé csaknem ugyanekkora lelépési pénzt vehetett fel az idén Gyurcsány Ferenc - értesült a Magyar Hírlap.
Tovább>>

Jogtalanul zárták ki a magyar buszgyártót a versenyből?

200 munkahely veszélyben, beszállítók lehetetlenülhetnek el
A Közbeszerzési Döntőbizottságnál támadta meg az egyik magyar buszgyártó a Volánbusz Zrt. kínai buszos tenderét. A székesfehérvári Alfa Busz Kft. vezetője szerint jogtalanul zárták ki a magyar céget a versenyből.
Tovább>>

Kihasznált bajbajutottak

A Tesco a határozott idejű szerződés lejárta előtt küldte el alkalmi dolgozóit
Többen lemondták munkanélküli-segélyüket, erkölcsi bizonyítványért fizettek, hogy alkalmi munkát vállalhassanak a Tescóban, a cég mégis elküldte őket a határozott idejű munkaszerződés lejárta előtt.

Hová lett a 627 milliárd forint?

Bár a hitelezés élénkítését várták az IMF-pénztől, nagyon kevés jutott erre a célra
Hiába kaptak a bankok 627 milliárd forintot a magyar állam által felvett IMF-hitelből, ennek az összegnek csupán a töredékét fordították a hitelezés élénkítésére, jóllehet éppen erre a célra kapták a pénzt.

Nincs megállás, Leader-botrány Békés megyében is

Felére apadt a milliárdos támogatás, vizsgálatot kérnek
A hivatal megcsapolta, a felét elvette az egyik viharsaroki Leader-csoport már elnyertnek hitt pénzének, ezért meghiúsulhat a program. Azt egyelőre nem tudni, hová folyatták a hiányzó összeget. Az uniós vidékfejlesztési pénzekkel kapcsolatos ügyek hetek óta borzolják a kedélyeket.


Súlyos, a törvénysértés gyanúját is felvető korrupciós összefonódásra utal Varju Lászlónak (MSZP), a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkárának, illetve tanácsadója korábbi kampányfőnökének, Pálinkás Szilviának (MSZP) az esete.

Pályázatokat ír Varju bizalmasa

Hivatali visszaélés gyanúját is felvetheti a gazdasági tárcánál az összefonódás
Súlyos, a törvénysértés gyanúját is felvető korrupciós összefonódásra utal Varju Lászlónak (MSZP), a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkárának, illetve tanácsadója korábbi kampányfőnökének, Pálinkás Szilviának (MSZP) az esete.


2 megjegyzés :