Blogarchívum

2009. október 5., hétfő

Hírek - röviden

Fegyelmi indul az újságírót rabosító rendőr ellen

Fegyelmi eljárás indul a rendőrrel szemben, aki rabosította az egyik ellenzéki napilap munkatársát. Ezt a XIV. kerületi rendőrkapitányság vezetője rendelte el, a BRFK közleménye szerint az egyenruhás a rabosítás során tévesen alkalmazott egy jogszabályt. Augusztus elsejétől ugyanis nem kell nyilvántartani azoknak az adatait, akikkel szemben a büntetőeljárás magánvádas bűncselekmény miatt indul.

Törvénysérő módon járt el a Budapesti Katonai Ügyészség?

A Budapesti Katonai Ügyészség elutasította azt a feljelentést, amelyet a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatója, Laborc Sándor ellen tettek az UD Zrt. vezetői. Futó Barnabás ügyvéd szerint az elutasítás törvénysértő módon történt, az ügy a Katonai Főügyészségen folytatódik hamarosan.
Tovább>>


„Alaptalan vádaskodás” – beperelhetik Bencze Józsefet

Bocsánatkérésre szólította fel Bencze József országos rendőrfőkapitányt a tarnabodi romák elleni támadással alaptalanul meggyanúsított férfiak ügyvédje. Mint ismert, a rendőrség korábban három férfit gyanúsított az ügyben, akik 11 hónapot töltöttek előzetesben, majd elengedték őket. Bencze József szeptember végén a köztévé reggeli műsorában egyebek mellett azt mondta, hogy a roma gyanúsítottak nem működtek együtt a hatóságokkal. Ha elmarad a nyilvános bocsánatkérés, akkor Magyar Elemér ügyvéd bepereli a tábornokot – írja a Heol.hu.
Tovább>>


Sukorói biznisz: felállhat a vizsgálóbizottság

Tárgyalni fog a parlament hétfői ülésén a Sukoróra tervezett kaszinóval kapcsolatos vizsgálóbizottság létrehozásáról. A Fidesz javasolta, hogy az Országgyűlés vegye napirendre a kérdést és azt az ellenzéki képviselők mellett ezúttal a szocialista honatyák is megszavazták.
Tovább>>


„Gyurcsány irodájában dőlt el, mely pályázatokat támogatják” (+videó)

A civil szervezetek támogatását csökkentették a politikai szervezetek javára Gyurcsány Ferenc ifjúsági és sportminisztersége idején – vallotta a volt helyettes államtitkár a Zuschlag-perben. Ocsovai Tamás szerint Gyurcsány dolgozószobájában dőlt el, mely pályázatokat kell a támogatandók közé beilleszteni.
Tovább>>

Kit figyelnek a kamerák a MÁV-központban?

Miután a százmilliós végkielégítésekről a Magyar Nemzet beszámolt, a MÁV központi székházának bekamerázásával próbálja megakadályozni a társaság, hogy a számára esetleg kínos dokumentumok kikerülhessenek – értesült a polgári napilap. A vasúttársaság állítja, rendszerük a vállalati és személyes vagyontárgyak védelmét szolgálja.
Tovább>>

Szervezkednek a fővárosi MSZP-elnökség ellen

Rendkívüli párttanácsülést hívott össze keddre az MSZP fővárosi elnöksége a vezetés ellen indult belső szervezkedések miatt. A budapesti szocialisták még a decemberi pártkongresszus előtt meg akarják nevezni főpolgármester-jelöltjüket.
Tovább>>


„Nem hagyott nyomot maga után”, mégis 100 milliót kaphat Kovács László

Közel 100 millió forintot kap végkielégítésként Kovács László magyar EU-biztos, ha nem hosszabbítják meg mandátumát – írja egy hazai bulvárlap. Az MSZP is jól járhat, az írás szerint ugyanis megkapja ennek 15 százalékát.
Tovább>>

1,8 milliárdos adócsalás: 8 év börtön is várhat a számlagyárosokra

Összesen harmincnégy gyanúsítottja van egy 1,8 milliárd forintos adócsalásnak, amelyet többéves nyomozás után derítettek fel a Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Nyomozó Hivatalának munkatársai. A számlázási láncolathoz 80 gazdasági társaság kapcsolódott. Az illetékes ügyészség 34 ember ellen emelt vádat.
Tovább>>
Kapcsolódó:  Ötmilliárdnyi adót csalhatott el a 11 gyanúsított

Kövér: Százmilliók eltüntetésén dolgozik a kormányzat

Grál-lovagok voltak Hornék ehhez a kormánygarnitúrához képest – fogalmazott a választási felkészülés elején lévő Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke a Lánchíd Rádió vasárnapi háttérműsorában. Kövér véleményt formált a forintban százmilliókat eltüntetni képes apparátusról, a kiszavazó szocialistákról, nemzeti jelképekről, Bajnai romakvótájáról és az MDF és az SZDSZ közti különbségről is.
Tovább>>


Lesújtó a lakosság véleménye hazánk közbiztonságáról

Az ország közbiztonságáról alkotott kép továbbra is lesújtó, míg helyben, a saját lakókörnyezetre vonatkozóan annak megítélése kedvezőbb. A Századvég–Forsense által megkérdezettek szerint a közbiztonság helyzetére a szociális feszültségek, valamint az elszegényedés gyakorolják a legnagyobb hatást.
Tovább>>

Leszámolás Kőbányán – 20 afgánt kihallgatnak

A korábbi hírekkel ellentétben nem családi viszály, hanem elszámolási vita miatt törhetett ki lövöldözés Kőbányán hétfőn reggel. A lövöldözésnek egyértelműen leszámolásjellege volt, hiszen mindkét áldozatot fejbe lőtték. Egyikük – feltehetőleg egy afgán férfi – a helyszínen meghalt, míg a másikat életveszélyes állapotban kórházba szállították.
Tovább>>

750 ezer közalkalmazott kezdett sztrájkba Romániában

Több mint 750 ezer közalkalmazott lépett sztrájkba hétfő reggel Romániában. Az egynapos munkabeszüntetésben egészségügyi alkalmazottak, a pedagógusok nagy része és rendőrök is részt vesznek.
Tovább>>


Magyarosi Árpádot kivégezték


A bolíviai rajtaütés kivégzés volt, nem tűzharc mondta vasárnap Magyarosi Árpád jogi képviselője. A szakértői vélemények szerint ugyanis a román állampolgárságú férfi olyan sérüléseket szenvedett, ami után már nem tudott harcolni a katonákkal. A boncolás és a legfrissebb szakértői vélemények miatt nemzetközi feljelentést tesznek.
Tovább>>


Polar bear cub hitches a ride
Arctic waters are at best chilly and at worst close to freezing.
http://news.bbc.co.uk/earth/hi/earth_news/newsid_8284000/8284906.stm
Polar bear cub hitches a ride

40 megjegyzés :

  1. 750 ezer közalkalmazott kezdett sztrájkba Romániában: Na ez az ami nálunk hiányzik.

    VálaszTörlés
  2. Igaz, hogy Románia lélekszáma magasabb, mint a miénk, de mondjuk 250 ezer ember sztrájkja már csak gondolkodóba ejtené "ezeket".

    VálaszTörlés
  3. Ezeket semmi nem ejti gond-olkodóba, csak a vasvilla.

    VálaszTörlés
  4. A nemzetközi terroristákat ártalmatlanná szokták tenni és nem pátyolgatni, majd megvárni, hogy mindenkit kinyírjanak.

    Az ügyvéd elvtárs viszont teljesen erkölcsi hulla, aki ezt mondja :
    "Nagy Károly András szerint függetlenül attól, hogy elkövették-e a bűncselekményeket, ez nem megoldás."

    Hogy lenne független az, hogy valaki egy nemzetközi terrorbandához tartozik, azaz BÉRGYILKOS-e vagy pedig egy ártatlan egyén.

    VálaszTörlés
  5. Nem kéne ilyen ügy miatt átutazni a fél világot. Elég volna Vácig elmenni, és megkérdezni, miért is tartják fogságban Budaházyt?
    - Jah, hogy ez eszükbe sem jutott?!

    VálaszTörlés
  6. 64 éve itt fészkel a nemzetközi terrorista bűnbanda, amit tudnak a boliviaik is.
    Budaházyt jelölték ki a erroristák maguk helyett BŰNBAKNAK.
    Milyen pech, hogy Budaházyt ismerik az indiánok, mint aki rajtuk kivül tartja még a közös ŐSI NAPFORDULÓ ÜNNEPET. Ez olyan pont, mint az indián hazafi, Evo Morales börtönfogsága.
    Ezekről mind tudnak rokonaink.

    VálaszTörlés
  7. Ólevendula, már nem is kell krimit olvasnom, és horrort néznem, elég végig böngészni ezeket a kis híreket.:-(

    Néha azért fohászkodok, hogy legyen már egy hét áramszünet.Mert amúgy nem bírom megállni, hogy ne böngésszem a világhálót, vagy nézzek bele a híradókba.
    Egyre erősebben érzem: felőrli az ember idegeit. Fölöslegesen teszi ki magát az ember annak az idegborzoló sokkolásnak, amit a napi hírek "nyújtanak". A lelkiismeretünk önkéntelenül is arra vezérel, hogy próbáljuk megoldani a bajokat, problémákat. Na de ENNYIT???:-((((

    VálaszTörlés
  8. Igen, ez igaz, Csengele.
    Régen az ember csak a közvetlen közelében történt eseményekről tudott, most meg kinyitja a "világító szennycsatornát", és minden hír úgy zúdul be rajta, mintha a szomszédban történt volna.

    VálaszTörlés
  9. Azért nem ily elkeserítő a dolog, mert ha úgy képzeled el, hogy a majmok ülnek a fán, alattuk htalmas szakadék van és ők onnan dobálódznak. Mi meg látjuk, hogy a fa kezd recsegni, meg lekonyulni,
    akkor elég jót fogunk röhögni, amikor leszakad az ág és velük együtt a majmok a szakadékba zuhannak.
    Aki másnak vermet ás, maga esik bele !

    VálaszTörlés
  10. Belemászik az aurámba, és megfulladok:-(

    A majomfás hasonlat jó. Ez legalább vicces:-))
    Hozni kellene banánt, és lecsalogatni őket, mit szóltok;-)

    VálaszTörlés
  11. armageddon van most
    A végső csata Isten (Jézus személyén keresztül) és a Sátán között,
    a Jelenések Könyvében.

    (Jelenések 16:13-16; Jelenések 19:11-16). Armageddon célja, hogy megszüntesse Sátánnak és földi szervezeténék minden befolyását (Jelenések 20:1–3).

    VálaszTörlés
  12. Jelzem felétek, Október 4. óta semmiféle E mailt nem kapok meg az "indán". Ezért nem tudok érdemben semmihez szólni.

    VálaszTörlés
  13. Megbénult az inda?
    Nekem sem működik az egyik levelezőrendszerem.

    VálaszTörlés
  14. It a cikk alján, a mamáján "mackogló" jegesmedve bocs nem is érdekes?
    Vagy nem látszik?

    VálaszTörlés
  15. De látszik, csak a pipától nem láttam.Valami iszonyú csúnyát írtam nekik, de előtte 3 napig kérleltem őket csináljanak valamit-hiába. Több mint 120 levelem vált kámforrá.... Többek között a tőletek jövők( Ólendula,-husíprof, lopto oldala). A Magyarok Szövetsége hírlevél, a "nem, nem , soha hírport. Vármegyés hírport.---------------- Szóval épp elég.

    VálaszTörlés
  16. Bocsánat. Liptót akartam írni.

    VálaszTörlés
  17. Nem vagy egyedül. Veled együtt 4 esetről tudok már, és különbözők a szolgáltatók is.
    Valami járvány lehet, vagy kínai "recept".

    VálaszTörlés
  18. Bocs. Téged is elírtalak Ó Levendula kedves. Előbbre jár az eszem, mint a kezem. Itt még nem ismerem a szerkesztés lehetősségét. Bár csak egyre regiztem, mégis a 3. szolgáltatómnál tartok ( webmail, wipmail, inda pass,-indamail.

    VálaszTörlés
  19. Tudom, az un,-Extra szerver is igencsak vacak.

    VálaszTörlés
  20. Ha a hozzászólásodat akarod szerkeszteni, akkor a jobb felső sarokban láthatod az "Edit"-et. Ez nem egy női lény, hanem a szerkesztés. ;-))
    Rákattintva lehet javítani a szöveget.
    Mellette a "Delete"-tel kitörölheted a korábbi hozzászólást.
    A Repley-re kattintva tudsz válaszolni.
    ********************************************
    - Ja, és láttad a linket a vendégkönyvedben? A multiplay kezelését mutatja be érthetően.

    VálaszTörlés
  21. Én richtige a "deletet " akartam nyomni.

    VálaszTörlés
  22. Még hozzátettem valamit az Edit-tel. :-)

    VálaszTörlés
  23. Szeretem az EDITET:
    Nem tudom, mikor jártál utoljára felénk. Híreim röviden:- Simiék leváltak , eltávoztak.

    VálaszTörlés
  24. Számításból.....)))Mert ha ökörséget írok, bakizok, javítani tudok.

    VálaszTörlés
  25. Jajj, nem arra kérdeztem, hanem Simiékre, Teee... :D

    VálaszTörlés
  26. Az utóbbi napok történései elrohantak mellettem. Minden napon az utóbbi két hétben este 18,-19h-ig dolgoztam. Ház külsőn dolgozom. Simiéknek nem tetszett először is a "logo" (Árpád házi Királyaink zászló színe, majd a tartalomba is belekötöttek. Hiába írtam nekik:- Nyugi. Nem, leírtam pl.-A FIDESZ rohan a végzete felé , sorra veszíti el választóit az utóbbi 3 év politizálása okán. Nem, nem akarom, ezek a ganék még egy percet is a nyakunkon üljenek, de akkor sem tudom elviselni ezt a kint is vagyok,- bent is vagyok politikát. Nem tetszik a Fidesz aláírása a lisszaboni Szerződésen. Nem tetszik a LIKUD testvérpártiság sem NAGYON NEM!

    VálaszTörlés
  27. Ja, értem. Ismerős probléma. :-(
    Hát, akkor maradj itt a Multin, szerkesztgesd bátran, itt sem nehezebb blogot föltenni - elvégre abba a saját gondolataidat is beleírhatod. :-)
    Belejössz majd, mint kiskutya az ugatásba.
    Ha kell segítek, és mások is biztosan megteszik.
    Tudod: próba - szerencse.
    Aztán mindenki mehet arra, amerre lát. Nem igaz? :-)

    VálaszTörlés
  28. A Fórum megmarad. Sce Nic barátom ott van velem, Trianonoskaresz is, bár ő mos végképp nem aktív, rossz az internyetje. Viszont nem szeretném nyitottá tenni. Leszek, vagyok itt is. Jön a tél a nyakunkba, több időm lesz sajnos.

    VálaszTörlés
  29. Tanulni kéne, de nincs hozzá idegem. Nem csípem az Ángliust. Nem marad meg bennem, mint a Német.

    VálaszTörlés
  30. Pedig rokon nyelv a némettel. A nyelvtana is, és az alapvető főnevek szinte azonosak.

    VálaszTörlés
  31. Most olvasom a Boliviai jelentést - Magyarosi Árpáddal kapcsolatban- miszerint a "magyar szakértőként" írt jelentéseken hullára röhögik magukat. A miniszterelnök helyettes és a nyomozást végző főügyész egyértelműen közölte, hogy semmilyen szempontból nem veszik figyelembe ezen jelentéseket, amit félévvel később, nem a helyszinen és a bizonyítékok teljes ismerete nélkül, feltételezésekre gyártogattak.

    Ellenben azt kijelentette a Boliviai Nyomozóhatóság, hogy mindazok ellen, akik kétségbevonják a hiteles nyomozati eredményüket, azok ellen eljárást kezdeményeznek.

    Puff "magyar szakértők" !

    VálaszTörlés
  32. Most, hogy így említed...
    Rég hallottam arról a riporterről, aki a filmet készítette Rózsa Flores-szel.
    Kepes Anrásról.

    VálaszTörlés
  33. Lehet, hogy libajnaival készít filmet ?

    VálaszTörlés
  34. Kedves bedefy. Az előző gondolataidra reagálnék.:-
    Elképzeltem,... Ezek a Bolivárok,-no nem a Simon,- felbérelik a MOSSADOT. Oszt jól elrabolják a mi teljes belügyi vezérkarunkat, jól ledutyizva őkelméket. Már ott kinn... Hű, de jó lenne.

    VálaszTörlés
  35. A Turán-nemzetségű indiánok nem játszanak cinkelt kártyákkal, ahogy Mátyás király közölte a jehuda velencei kalmárral. Ők a TÖRVÉNY vas-szigorával súlytanak le a gyilkosokra. A mossad viszont málik szét, mert az összetartó erő mindenben az ERKÖLCS, és az IGAZSÁG.

    VálaszTörlés