Blogarchívum

2009. szeptember 17., csütörtök

Répássy: Nincsenek EU-s pénzek, csak sarc


A Fidesz szerint a kormány képtelen megszerezni az uniós forrásokat, és ehelyett inkább az emberektől vesz el pénzt. Ezt bizonyítja a jövő évi költségvetés tervezete, amely rendkívül veszélyes, mert tele van felesleges megszorításokkal – mondta csütörtökön Répássy Róbert annak kapcsán, hogy nyilvánosságra hozták szerdán az ÁSZ jelentését az uniós források 2008-as felhasználásáról.

Répássy Róbert idézett a jelentésből, amely szerint a tavaly rendelkezésre álló európai uniós keretnek csak a felét sikerült lehívnia Magyarországnak, részben amiatt, mert a különböző programok lassan indultak be. Tavaly így a tervezettnél 45 százalékkal kevesebb EU-forrást fizettek ki itthon, valamint az Új Magyarország Fejlesztési Tervben meghatározott csaknem 25 milliárd eurós brüsszeli támogatásból az elmúlt év végéig csak 1,4 milliárd érkezett meg – sorolta.

Répássy Róbert emlékeztetett arra, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv végrehajtását Bajnai Gordon felügyelte miniszterként kormányfővé választásáig. A fideszes politikus szerint az országnak olyan kormányra van szüksége, amely képes megszerezni az uniós pénzeket, és azokat megfelelő célokra használja – korábban előfordult ugyanis, hogy például feleslegesnek tűnő reklámokra is fordítottak ilyen forrásból. Emellett kevesebb bürokratikus akadályra és rugalmasabb pályázati rendszerre van szükség – tette hozzá.

A politikus úgy látja, hogy Bajnai-kormány komoly veszélyt jelent a magyar gazdaságra és emberekre.

(FH)


3 megjegyzés :

  1. Még megse történt a választás, még nem is nyert a fityisz, DE ........

    DE már hazudnak, a jehudák !

    Elromlott a "LIFT" azért nem jött le,
    lesántultak az úton, ezért késett el,
    a kecske útközben (bajnai) megette a káposztát,
    nem tud vezetni, mert rossz a K-ormány,
    útközben sok akadály volt,

    i tak dalse, und so weiter, stb.

    Ezzel szemben meg mindenki tudja, hogy a LOPÁS egyik módja,
    hogy Magyarország vagyonát úgy juttatják idegen kézre, hogy

    kitalálták az euniót, ahová a magyar dolgozók jövedelmének negyedét kifizetik TAG-sági díjként,
    másik negyedét nato tagsági díjként,
    a felét meg a maguk zsebébe teszik.
    Így 100 %-ig eltünik a Magyar Nemzetség jövedelme..

    VálaszTörlés
  2. Az EU-s pénzek után hajsza, a kötelező önrész miatt, az országot erőn fölüli beruházások vállalásába kergetik. Az EU-s pénzekre egyébként azért van szüksége a hatalomnak, hogy azok egy részét elsíbolhassa.

    VálaszTörlés
  3. Az EU-ba történő belépés lényege az volt, hogy a MAGYAROKTÓL így ellopott pénzt, "átcsoportosítva" az idegen csőcselék kezébe kerülhessen vissza.
    Egy MAGYAR pályázó se kapott pénzt, de mindenféle idegen etnikum hozzájuthatott.
    Ez ugyanaz, mint a központosított eredmény felosztás. A nyereséget elvonták mindenkitől és a veszteségeseket támogatták. Csak akkor ez dotációnak volt elnevezve. Így minden veszteséges cég magasabb vezetőállású dolgozói hozzájutottak nyereségprémiumhoz. Ugyanezen elv alapján lopják meg az országot fenntartó Magyar dolgozókat és osztogatják más pénzét a KÖZVESZÉLYES MUNKAKERÜLŐK között.

    VálaszTörlés