Blogarchívum

2009. szeptember 17., csütörtök

Gyurcsány vallomása mint a totális válság katalizátora (?)

„Az elmúlt húsz év legnagyobb hazugsága”

Ébresztő injekcióként hatott a magyar társadalomra az őszödi hazugságbeszéd nyilvánosságra kerülése. Köztudott: éppen három éve derült ki, hogy Gyurcsány Ferenc egy titkos beszédében elismerte, „elk...rták” az ország dolgait. A drámai monológ – ahogy Gyurcsány nevezte – fölébresztette az emberekben a politikai öntudatot, s mivel nem volt közvetlen következménye a hazugságnak, gyengült a demokráciába vetett hit is.

A gyurcsányi hazugságbeszéd elemi erejű hatással volt Magyarország életére, egyfajta defibrillátorként hatott a társadalomra – állítja Simon János az éppen három éve nyilvánosságra került őszödi beszéddel kapcsolatban. A politológus nagy cezúraként értékeli az „igazságbeszédet” a rendszerváltás történetében. Simon szavai szerint az őszödi hazugságbeszéd injekcióként hatott, „negyvenéves Csipkerózsika-álmából ébredt föl a magyar társadalom”. Új dimenzióba került a közélet – tette hozzá Simon. Úgy látja, hogy a sorozatos tüntetések nem pártok támogatásával jöttek létre, hanem azokat „a lelkiismeret és a hatalommal szembeni igazságérzet mozgatta”.

Olvassa el a teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on!



4 megjegyzés :

  1. Ez a mesterséges újra-háborodjunk-fel provokáció a választási kedv fokozására irányul, mert az eddigi 80 %-os JÓZAN MAGYARSÁG eddig se ment el, mostanra ez a szám már csak növekedni fog, úgy 100 %-ra.

    Ezzel a Magyar Nemzet fejetetejére fogja állítani a sok hülye csőcseléket, akik elitnek mondják magukat és nem fognak tudni a "demokráciára" hivatkozni.
    1-2 okoskodó-fontoskodó-rábeszélő mindig akad, aki azt hiszi, hogy a számítógépes csalás mérleg nyelvét csakis ő tudja átbillenteni.

    A kommunisták és cinkosaik hatvan év alatt hatból hatszor kerültek törvénytelenül hatalomra:
    • 1945-ben 17,5%-kal, de csak így is csalással,
    • 1947-ben 22,4%-kal, szintén csalással,
    • 1956-ban szavazás nélkül, orosz tankokkal,
    • 1994-ben, 2002-ben és 2006-ban számítógépes csalással.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem - 1994-ben, 2002-ben és 2006-ban hatalmas propagandával sulykolt hazugságokkal.

    VálaszTörlés
  3. Gyurcsány "igazságbeszéde" nem a megtisztulást, hanem a további lopás leplezését, lehetővé tételét szolgálta.

    VálaszTörlés
  4. A hazug propagandától nem cserélődnek ki az igenek és a nemek.
    Ha CSAK ennyiből állt volna a csalás, akkor nem égették volna el azonnal a bizonyítékul szolgáló szavazólapokat, amit sehol sem engedtek ellenőrizni. Ezeket 5 évig kötelező megőrizni, mert ez jogosítaná fel a kormányzásra, de 20 éve minden hatalom jogosítvány nélkül vezet, ami bűncselekmény még a kreszbe is.

    VálaszTörlés