Blogarchívum

2009. szeptember 17., csütörtök

Olsen és bandája? - Három súlyos bűncselekmény a fővárosban

Téglát rakott a milliók helyére


BUDAPEST—MISKOLC — Az évszázad lopását hajtotta végre az egyik legnagyobb vagyonvédelmi cég biztonsági őre. A Blikk információi szerint É. J. 500 millió forintot lopott ki egy szállítmányból, a pénz helyére pedig téglákat tett. A férfi eltűnt, a rendőrség nagy erőkkel kutat utána. A dolog pikantériája, hogy a tolvaj a Rendőrtiszti Főiskola hallgatója civil biztonsági és vagyonvédelmi szakon. Úgy tudjuk, hogy a múlt hét végén emelte el a pénzt. A Brink’s Hungary Zrt. miskolci telephelyén az egész héten összegyűjtött, szállításra váró pénzt őrizte társával. Váltótársát aludni küldte azzal, hogy majd tartja a frontot. Amíg kollégája bóbiskolt, ő félmilliárd forintot vett ki a leplombált tárolókból, a pénzt téglával helyettesítette, majd visszazárta azokat.

Ezen a helyen lopta meg saját cégét a biztonsági őr
Ezen a helyen lopta meg saját cégét a biztonsági őr

Jeleztük a rendőrségnek a bűncselekményt, és úgy látjuk, hogy a nyomozók mindent megtesznek az ügy felderítése érdekében – erősítette meg információinkat a vagyonvédelmi cég vezérigazgatója, Kárpáti Balázs, hozzátéve: az ügy megoldásáig ennél többet nem közölhet.

A Blikk megtalálta a férfi egyik kollégáját is, aki szerint É. J. készülhetett a bűncselekményre.

Mindig azt mondta, ha sok pénze lenne, lelépne az országból, az első útja Kanadába vezetne. Hát, most úgy néz ki, megcsinálta, mert azóta sem találják – mondta el a neve elhallgatását kérő biztonsági őr. A lopásra egyébként a budapesti központban derült fény, amikor a hétfői pénzes járat leszállította azt a cég központi telephelyére, a plombák kibontása után döbbenten álltak a fegyveres vagyonőrök a téglák láttán.

Az ügy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hatáskörébe tartozik, mivel a bűncselekmény ott történt.

Nagy értékű lopás ügyében kezdtük el a nyomozást az érintett vagyonvédelmi cég bejelentése alapján – közölte Egyedné Novodomszky Éva megyei sajtóügyeletes, hozzátéve: a nyomozás érdekeire hivatkozva ennél többet nem közölnek, azt azonban megerősítette, valóban több száz milliós összegről van szó.
A Rendőrtiszti Főiskola vezetősége is döbbenten állt a történtek előtt, és mint megtudtuk, az érintett diákjuk a hét végén még megjelent az intézményben.

Koós Szabolcs

Három súlyos bűncselekmény a fővárosban reggel óta

Egy pénzváltóból több millió forintot vitt el a betörő hajnalban, majd néhány órán belül két fegyveres rablás is történt Budapesten.

A Független Hírügynökség információi szerint hajnali öt óra körül valaki betört a XI. kerületi Bartók Béla úton, a Móricz Zsigmond tér közelében üzemelő egyik pénzváltóba, ahonnan egy trezort vitt el.
A korábbi hírekkel ellentétben tehát itt nem rablás, hanem egy betörés történt. Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: a betörő több millió forintot, illetve valutát zsákmányolt, majd elmenekült.

Néhány órával később, csütörtök délelőtt egy régiségkereskedőt támadtak meg és raboltak ki a VI. kerületi Szondi utcában, de ezzel egyidőben a XV. kerületi Zsókavár utcában is hasonló bűncselekmény történt.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén későbbre ígértek tájékoztatást a bűncselekmények részleteiről.

© 2005-2009 - Inform Média

1 megjegyzés :

  1. Ha nyitás előtt jóval rabolnak, akkor mit találhatott a TREZORBAN, amikor kötelező minden pénzt befizetni ???
    Max. 100 eFt lehet a kasszában. De ha jól láttam, ez egy UPC kis üzlet volt, ahol nem is lehet pénz.
    De az ezt megelőző 2 betörés, ami ugyanazon utazási irodában 2 hét különbséggel történt, szintén nem lehet pénzforgalma, mert az utazást csekken KELL befizetni.
    Akkor hamis rablások ezek, vagy a betörők ennyire tájékozatlanok ?

    VálaszTörlés