Blogarchívum

2009. szeptember 17., csütörtök

Kis magyar(?) abszurd

Már az RTL-t is...?!

Az Magyar RTL Televízió Zrt. a demokrácia és a sajtószabadság szempontjából aggályosnak tartja, hogy munkatársát, Polgár Gézát, a Fókusz riporterét egy olyan oknyomozó riport elkészítésével kapcsolatban rabosították kedden reggel 8 órakor a Gyorskocsi utcában, amelynek során éppen a hatóságok munkáját segítette, és a közvélemény erejével valamint a rendőrséggel együttműködve egy bűncselekmény-sorozatot leplezett le.


RTL Hírek.hu
2008-11-10, 17:36
Polgár Géza féléves oknyomozói munka után a rokkantigazolványokkal való visszaélésekről forgatott, melynek során rejtett kamerás felvételek segítségével mutatta meg, hogyan lehet hamis orvosi papírokkal, önkormányzati dolgozói segítséggel parkolási engedélyt szerezni. A felvételeket, kollégánk még az adásba kerülés előtt leadta az illetékes rendőrkapitányságon, illetőleg feljelentést is tett, melynek nyomán az ügyben nyomozást indítottak. A leleplező felvételek elkészítéséhez kollégánk – a riportban lebuktatott – közvetítő és okmányügyintéző segítségével maga is hamis orvosi papírhoz, és ezáltal, illetve az okmányügyintéző további segítségével mozgáskorlátozottak számára kiadható parkolási igazolványhoz jutott, melyeket a felvételekkel együtt szintén leadott a rendőrségen. Ezért is érthetetlen, hogy a hatóságok – noha a rendőrség maga is ismerte az ügyet és annak hátterét – most hivatalos személy általi közokirat-hamisításban való bűnsegédlettel gyanúsítja a Fókusz riporterét – információink szerint ügyészségi indítvány nyomán. Így hasonló elbánásban részesülhet, mint azok, akiknek bűncselekményeinek felderítésében aktívan működött közre.

Meggyőződésünk szerint az, hogy kollégánk a társadalom javát szolgáló, így arra semmilyen veszélyességgel nem bíró újságírói munkájának eredményeként akár felfüggesztett börtönbüntetés is fenyegetheti, súlyosan sérti a sajtószabadság alapértékeit, és a hazai oknyomozó újságírás létét veszélyezteti.

link:
RTL Hírek.hu
http://www.rtlhirek.hu/cikk/229044


Polgár Géza oknyomozó riportját itt megnézheti!
http://www.rtlhirek.hu/video/1587

4 megjegyzés :

  1. Ez mai magyar igazságszolgáltatás. Védi a bűnözőket és elnyomja a bűnöket feltárni kívánókat vagy azok ellen tenni akarókat.

    VálaszTörlés
  2. Lám, nem tűrik hogy helyettük csináljanak valamit! Merthogy ők aztán az ég adta világon semmit nem tesznek ez ügyben. hallgatólagos egyezség van köztük, és cigány kisebségeink között. vftgr

    VálaszTörlés
  3. Mintha korábban is lett volna valami ehhez hasonló rabosítása egy riporternek. Nem a hírtévések riporterei voltak? Ha jól emlékszem megtévesztés volt a jogcím.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ritkán nézek tévét, legföljebb, amikor leporolom. :-)
    Arra szilárdan emlékszem, hogy a Hír Tv riporterét akarták bevarrni tiltott lőszertartásért. Nagy szemétség volt, mert az MTV ostrománál adta valaki a kézébe a már kilőtt éles lőszer hüvelyét, mint bizonyítékot. Ő meg a zsebébe tette azon a zűrzavaros estén. Ebből próbált meg a rendőrség ügyet kreálni.
    Volt más eset is? Azt nem láttam.

    VálaszTörlés