Blogarchívum

2009. szeptember 3., csütörtök

„Kolompárnak haladéktalanul távoznia kell!”

Kolompár Orbán alkalmatlan posztjára és méltatlan a cigány emberek bizalmára – közölte Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, fideszes országgyűlési képviselő azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Nemzet csütörtökön megírta, hogy az OCÖ elnöke gyermektáboroztatásra odaítélt pályázati pénzből nyaralt egy hétig.

Mint ismert, a Magyar Nemzet csütörtöki számában írta meg, hogy a Magyar Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Közalapítvány által gyermektáboroztatásra odaítélt pénzből nyaraltak egy hétig Kolompár Orbánék tavaly Balatonmárián. Erről egy pályázati alvállalkozó számolt be lapunknak, aki mindezt fényképekkel is dokumentálta. A pályázatot gyermektáboroztatásra írta ki a közalapítvány, de szinte kizárólag Bács-Kiskun megyei cigány vezetők és rokonaik kaptak lehetőséget a strandolásra – olvasható Farkas Flórián közleményében.

A fideszes képviselő szerint az OCÖ elnöke nem először adja jelét annak, hogy sajátjaként kezeli a roma közösség pénzét, azt képzeli, hogy posztjával csak kényelem, luxus és anyagi előnyök járnak, kötelesség meg semmi. Kolompár Orbán ellen emiatt már több büntetőeljárás is folyik – emlékeztet a Lungo Drom elnöke.

A cigány érdekképviseleti szervezet elnöke már korábban is felhívta a figyelmet arra, hogy Kolompár alkalmatlan posztjára, és méltatlan a cigány emberek bizalmára, szégyene mindazoknak, akiket képviselnie kellene. Az a legkevesebb, hogy azonnal távozik az OCÖ elnöki székéből – közölte Farkas Flórián.

A Lungo Drom nevében pedig felszólítja a szocialista kormányt arra, hogy ne asszisztáljon tovább Kolompár Orbán törvénytelen pénzpazarlásához. A kormányzat a romák pénzét ne adja oda ennek az embernek, mert ezzel csak a cigány-ellenes hangulatot erősíti a társadalomban, valamint a romák közti elégedetlenkedést segíti elő – olvasható Farkas Flórián közleményében.

(OS)

Kapcsolódó cikkek

2 megjegyzés :