Blogarchívum

2009. szeptember 3., csütörtök

Nyírmihálydi: Áramot vezettek a kerítésbe


Emberölés kísérlete miatt indított eljárást a rendőrség Nyírmihálydiban, ahol két háznál is áramot vezettek a kerítésbe. Az elektromos kerítésekre akkor bukkantak a rendőrök, amikor fegyvereket kerestek több házban – tájékoztatott Fülöp Gergely, a szabolcsi rendőrség sajtóreferense.

Nyírmihálydiban több helyen házkutatást tartottak a rendőrök csütörtök hajnalban, mert olyan információt kaptak, hogy egyes személyek illegális fegyvereket tartanak. Az ellenőrzés során találtak is egy dupla csövű puskát, egy másik házban pedig két éleslőszer hüvelyét.

Az intézkedő rendőrök az akció közben vették észre, hogy két ház lakói nagyfeszültségű elektromos kerítést barkácsoltak. Az egyik helyen a kerítésbe, a másikon az udvaron belül futó drótba tudtak áramot vezetni, amit utóbbi esetben ráadásul illegálisan vételeztek. Figyelmeztető tábla vagy felirat sehol sem volt elhelyezve. A veszélyt az áramszolgáltató munkatársai hárították el. Senki sem sérült meg.

A rendőrök több embert is előállítottak, egyelőre nem tudni, pontosan hányat. Emberölés kísérlete mellett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés megalapozott gyanújával rendeltek el nyomozást.

(FH)


1 megjegyzés :

  1. Ne csodálkozzunk azon, hogy a tehetetlen rendőrség helyett az emberek maguk kényszerülnek saját tulajdonuk, életük megvédésére. A hírnek az a része, hogy "... két ház lakói nagyfeszültségű elektromos kerítést barkácsoltak ..." teljességgel képtelenség és félrevezető. Nagyfeszültség a 1000 V felett, itt azonban legfeljebb csak 230 V képzelhető el reálisan.

    VálaszTörlés