Blogarchívum

2009. augusztus 26., szerda

Egyedülálló módon törleszti hiteleit Izland

Kilép az adóságcsapdából Izland. A szigetország saját maga által szabott feltételekhez köti külföldi hiteleinek visszafizetését.

Az izlandi parlament döntése értelmében Rejkjavik a korábban tervezett 7 helyett 15 év alatt fizeti vissza a kölcsönöket. A 2017-től esedékes törlesztőrészletek utalását azonban csak akkor kezdik meg, ha gazdaságuk bővülése eléri a 6 százalékot. Idén azonban 10 százalékos recesszióra számítanak.

A döntés egyedülálló, mert az 1920-as évek óta nem volt példa arra, hogy egy ország a hazai befektetők kártalanítását helyezze előtérbe a külföldi hitelek visszafizetésével szemben.

(hírTV)


20 megjegyzés :

  1. Úgy látszik, magasról tojnak rá.

    VálaszTörlés
  2. Jól emlékszem, hogy mindenki kiröhögte Vonát, és Morvait, amikor erről beszélt?:-(

    VálaszTörlés
  3. Ez nem igaz, mert a Délamerikai államok (Ecuador, Venezuela, Bolivia) egyikse fizette ki az IMF hiteleket, mondván, hogy aki felvette és eladósította az országot, az árkon-bokron túl van, mármint az USA a nagy terrorista imádó fogadta be őket, és a nemzeti vezetés nem felel más csalásaiért. Aki felvette a hitelt, azt kell számonkérni, azokat viszont USA védi és nem adja ki. Tehát forduljanak USA-hoz.

    VálaszTörlés
  4. Azért röhögte ki, mert Magyarországnak NINCS TARTOZÁSA az IMF felé se más felé !
    Erről maga az IMF nyilatkozott !
    Tehát Vona és Morvai az Antal-féle hazugságot súlykolta és folytatta.
    Csengey Dénest azért nyírták ki, mert Amerikából hazatérve ezt akarta világgá kürtölni, hogy NINCS IS ADÓSSÁGA MAGYARORSZÁGNAK !

    Azóta sincs !. Ezt csak azok hazudják, akik ezen a címen zsebre vágják a milliárdokat.

    VálaszTörlés
  5. Tévedsz Bedefy, és ezt olyan magas szinten csinálod, hogy nincs kedvem vitázni. Kijelentéseid szentírásként teszed le, így nem érdemes vesztegetni az időt.
    Igen, Bedefy: igazad van, Morvai, Vona Antal imádók, és nyilván zsidók is. Haszidok, vagy neológok, azt majd úgyis megmondod.
    Remélem, nyugodtan alszol ezek után.


    Morvai és Vona egyébként kérdésekre válaszolt a Kereszttűzben, de nem érdekes, Te csak fújd tovább:-(((

    VálaszTörlés
  6. Hát ne is vitázz olyanokkal, akik többet tudnak, mint te, csengele !

    caca ! ennél jobban hogy lehet kifejteni ?

    MAGYARORSZÁGNAK NINCS ADÓSSÁGA SENKI FELÉ !
    AZ IMF EZT ÍRÁSBAN IS KIJELENTETTE !

    VálaszTörlés
  7. Honnan tudod, hogy ki-mennyit tud, Bedefy? Honnan tudod, hogy Nálad az igazság? Nem szeretem az ilyen embereket, egyedül egy valakinek van joga kinyilatkoztatni a megmásíthatatlant. S ez nem Te vagy.
    Tudom, szomorú hír, de próbálj vele megbirkózni. Káros, amit saját magaddal teszel.

    VálaszTörlés
  8. Higgadja le csengele ! és tanuld meg, hogy az IGAZSÁGÉRT ÁLLJ KI és ne az emberekért, ne a pártért, vagy politikusokért.
    Gyerekes az, amikor személyes sértésként éled meg a másik embernek szóló kritikát. Akinek nem inge, ne vegye magára !
    Az viszont kifejezetten nevetséges, hogy számomra egy vadidegen azzal fenyegetőzik, hogy "nem vagyok az esete" ! Zág schon !

    VálaszTörlés
  9. Szerintem Csengele az igazságért áll ki. Az viszont igaz, hogy Antall rendesen megalkudott a fizetési kötelezettséggel, holott nem kellett volna.
    Megfenyegették, hogy pénzügyileg tönkreteszik az országot, ha nem engedelmeskedik. A különbség csupán annyi, hogy most tavaszra tervezik az államcsődöt bevezetni. Szép lassú halált szántak nekünk IMF-ék :-((

    VálaszTörlés
  10. "MAGYARORSZÁGNAK NINCS ADÓSSÁGA SENKI FELÉ !
    AZ IMF EZT ÍRÁSBAN IS KIJELENTETTE ! "


    Hol található az erről szóló bizonyíték?

    VálaszTörlés
  11. Nézd, Bedfy, jössz-mész, osztod az állítólagos "igazságokat", amiket soha nem támasztasz alá egyetlen érvvel sem. Szívesen meghallgatunk, de ennek semmi értelme. Ha súlyos kijelentéseket teszel az asztalra, azt légy olyan szíves, és indokold meg, támaszd alá.
    EZ is az igazság része.

    Rossz ajtón dörömbölsz:-) Ha valaki, akkor pont én vagyok az, aki nem pártokért, hanem ügyekért szokott kiállni. Persze ezt rajtad kívül itt mindenki tudja, nyilván meg is mosolyogják, amikor megpróbálsz engem ebbe a skatulyába behúzni.

    Annyit kértünk, hogy a kijelentésedet magyarázd meg.
    Amit eddig leírtál, annak kb annyi jelentősége van, mintha én, vagy bárki itt kijelenti -ex catedra-, hogy Bedefy szín tiszta hülye, esetleg zsidó.(Ahogy Te szoktad ezt tenni minden második emberrel.)
    Ez önmagában ugyebár még csak egy állítás, ez nem érv. Akkor válna vitára alkalmassá, ha mellétennénk jó pár észérvet, alátámasztva, hogy mi végre ragadtattuk magunkat ilyen súlyos kijelentésre.

    A válságról persze mindenki tudja, hogy inkább álság(v-nélkül), csakhogy jelen pillanatban nem ér semmit a tudás, bizonyíték nélkül. Nyilván Izland is tisztában van ezzel, ezért megpróbál új "játékszabályok" szerint kitérni ez alól a világra szóló csalás alól.

    VálaszTörlés
  12. tibike !
    Fordítsuk meg a kérdést.
    Az állítólagos hitelfelvételeket ki látta ?
    Ki látta el kézjegyével ?
    Ki bízta meg bármilyen hitelfelvételére ezt az illegitim csőcseléket ?

    Csak nem az a K-ormány, aki ország-világ előtt bevallotta, hogy hazudtunk reggel-délben-este mindenben ?


    De továbbmenvén, az állítólagos demokratikus választáskor követelték az ellenőrzést, mert bizonyítottan mindenhol jelezték a csalást, mire fel sehol nem engedték az ellenőrzést, sőt 3 nap után elégették az ál-itólagos bizonyítékokat, amikor minimum 5 évig meg kell őrizni, mert ezzel bizonyíthatták volna, hogy JOGOSAK a kormányzásra.
    Jogosítvány nélkül vezetni bűncselekmény, még a közlekedésben is.

    Szóval az, aki azt állítja, hogy Magyarországnak adóssága lenne, anélkül, hogy meggyőződött volna a BIZONYÍTÉKRÓL, az rémhírt terjeszt !

    VálaszTörlés
  13. "Ki látta el kézjegyével ?"
    Állítólag gy.f. volt az.

    ...de én nem logikázni akarok ezen, hanem a saját szememmel látni azt a papírt, amit emlegetsz.

    Csodálkoznék, ha lenne ilyen, mert akkor igen hosszú falat kéne építeni, hogy sok ember elé tudjon állni.

    VálaszTörlés
  14. A "bizonyítsd be" szöveget, már 2000 éve is használták a farizeusok, majd bebizonyítás után eltüntették a bizonyítékot.
    Az interneten megjelent cikkek esetén meg azért megy ez a szöveg, mert a lusta és buta adateltüntetők így kapják meg a címeket, amit azonnal törölnek.
    Akit valóban érdekel egy bizonyíték, az járjon maga utána, szerezze be saját maga.

    VálaszTörlés
  15. Igazából nem érdekel a "bizonyíték", csak kíváncsi lettem volna rá.

    Annyit nekem ez nem ér, hogy kutakodjak utána.

    Amúgy ügyesen kihúztad magad a hurokból. Király vagy:-)))

    VálaszTörlés
  16. Antallék rendesen elbaltázták, ez vitán fölül áll. Az államadósság kérdését is, a határrevízió kérdését is, a kárpótlási herce-hurcát is. Tulajdonképpen csináltak valamit jól?

    Lassú halál, jól mondod, ez, amiben élünk, egy 20 éve tartó agónia. minél hamarabb lesz vége, annál hamarabb szabadul az országunk.
    Észnél kell lennünk, nem engedhetjük meg, hogy még egyszer megtörténjen, amit '90-ben eljátszottak már velünk.
    Különös tekintettel erre az IMF hitelre.

    VálaszTörlés
  17. bedefyböl most az egyszer a próféta szól, királyi módon tapint a lényegre: nincsen adósságunk, mert ha van is, a hatalom szöröstül-böröstül, tokostul-vonostul LENYELTE.
    Elvarázsolta, lenyúlta, eltüntette, nyoma veszett. Sehol, sehová nem invesztálták be a hatalmon lévök, még az sem igaz, hogy ebböl fizettek volna béreket, nyugdíjakat, amelyek máris akadoznak.
    Én nem nevettem Morvai Krisztinán, ott voltam, amikor elöször jelentette ki, követelje a lóvét az IMF-es Strauss-Kahn az urakon, akik fölpuszilták, a magyar állam nem adósa a nemzetközi bankalapnak., mert illegitim kormány tagjai simliskedtek.
    S íme, Dél-Amerikában akadt példa rá, hogy ignorálták, ha egyáltalán valóban tartoztak volna....Lengyelország sem fizette ki a kommunista elödök adósságát, Antall - Solymira emlékeztet, több aspektusból is. Ezt azonban máskor, másutt...sag` schon.

    VálaszTörlés