Blogarchívum

2009. július 25., szombat

Súlyos, életveszélyes, de stabil állapotban van Felipe Massa

Mint arról korábban már beszámoltunk, Felipe Massa, a Forma-1-es Ferrari csapat brazil versenyzője a Magyar Nagydíj időmérő edzésének második szakaszában elhagyta a pályát és mélyen a gumifalba csapódott.

(Forrás: http://www.telesport.hu/Hirek/2009/07/25/20/Felipe_Massa_sulyos_eletveszelyes_allaportban_
lelegezteto_gepen_van.aspx

Felipe Massa

<

Súlyos, életveszélyes, de stabil állapotban van Felipe Massa, a Ferrari brazil pilótája, akit a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombat délutáni időmérő edzésén fejen talált egy leszakadó alkatrész. 

Ezt a dr. Bazsó Péter, a Honvéd Kórház orvosigazgatója és dr. Zsiros Lajos, a Magyar Honvédség fősebésze mondta el közös, szombat esti sajtótájékoztatóján, amelyet Massa műtéte után tartottak a létesítményben.

 

Az autóversenyző koponyasérülést szenvedett, majd átesett egy műtéten, jelenleg pedig lélegeztető gépen van.

Massát 15:20-kor szállították be a Honvéd Kórház intenzív osztályára koponyatöréssel, és egyórás előkészítés után megoperálták. Állapota súlyos, életveszélyes, de stabil. Jelenleg altatásban van, lélegeztető gépen. Vasárnap ébresztik az altatásból.  

 

A tavalyi világbajnokságon ezüstérmes Massát a szombati kvalifikáción az előtte haladó Rubens Barrichello autójáról leszakadt rúgó fejen találta, aminek következtében óriási lendülettel, egyenesen a gumifalnak csapódott. 

Az MTI helyszíni tudósítója beszámolt arról, hogy a kórház előtt több tucat szurkoló várakozik, néhányan megrendülve sírnak, könnyeznek.   

Forrás: Független Hírügynökség /MTI

12 megjegyzés :

  1. "Szeretem" ezeket a meghatározásokat: "stabilan életveszélyes". :-S

    VálaszTörlés
  2. pont ezen kezdtem el gondolkodni, hogy ha súlyos, életveszélyes, az hogy lehet egyben stabil...

    VálaszTörlés
  3. A stabil az olyan, mint a versben ... ."máma már nem hasad tovább".
    De félre a humorral, most reggel 8 órakor elmondták, hogy Felipét ma felébresztik és megkezdik a rehabilitációt. A ma elvégzendő CT vizsgálatok eredményéről majd tájékoztatást kapunk később, és a nap folyamán minden eseményről, amely a versenyzővel kapcsolatos.

    VálaszTörlés
  4. Aki ekkora sebességgel autókázik az készüljön fel erre.

    VálaszTörlés
  5. Ennyi pénzért?:-((

    Na, akkor én most rohadt demagóg leszek. Mindaddig, amíg a környezetünkben gyerekek, emberek éheznek, vagy azért halnak meg, mert nem tudják kifizetni a gyógyíttatásukat, addig ezek ne száguldozzanak milliárdokért, a focisták ne arcosodjanak szintén csillagászati összegekért, és sorolhatnám....

    Valami nagyon nincs rendben az emberek fejében:-((

    Ettől függetlenül persze drukkolunk a mihamarabbi felépüléséért.

    VálaszTörlés
  6. Én szeretek demagóg lenni. Amikor szoclibék azt mondják: "Ez demagógia", "demagóg vagy", akkor tuti, hogy tök igazam van:-)

    VálaszTörlés
  7. Szerintem megfogtad a lényeget, Anyusch. :-))

    VálaszTörlés