Blogarchívum

2009. március 15., vasárnap

Egy kis adalék a mai naphoz

Előállítások és rabosítások a Kossuth téren (+képriport és videók)
2009-03-15 11:30
hírTV

Négy fiatalembert állított elő a rendőrség a budapesti Kossuth téren, a kordonokkal hermetikusan elszigetelt Parlament épülete előtt, miközben a megközelíthetetlen téren felvonták az állami zászlót.

Videók:
   Előállítások és rabosítások a Kossuth téren
   Némán tiltakozás: "Felelős kormányt Buda-Pesten"
Galéria:
   Kattintson a képre!

A Magyar Köztársaság lobogójának felvonására csak a meghívott állami vezetőket, a diplomáciai testület tagjait és a sajtó előzetesen regisztrált munkatársait engedték be a Parlament előtti Kossuth térre. Az ünnepelni vágyó polgárok ezúttal is a kordonon kívül rekedtek. A megemlékezésen részt vettek a legfőbb közjogi méltóságok, köztük Sólyom László köztársasági elnök, Szili Katalin házelnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

Februártól szabálysértésnek minősül, ha valaki bekiabálással akadályoz mást gyülekezési joga gyakorlásában. A rendőrség ennek megfelelően máris intézkedett a Kossuth téren, ahol kettős kordon védte az állami megemlékezést.

Tojástartó és Sztálin-könyv

A zászlófelvonás ideje alatt négy tüntetőt vettek őrizetbe, majd rabosítottak a rendőrök. Két fiatal tojástartóval és Sztálin élete című kötettel demonstrált a kordonok mögött és Gyurcsány Ferenc távozását követelték. Másik két tüntető "Felelős kormányt Buda-Pesten" transzparenssel némán tiltakozott, őket is előállították.

Elszabadultak az indulatok: a kormány ellen demonstrálókat a helyszínen más, ott álló személyek inzultálták. Egy bekiabálónak letépték a szemüvegét, és megpróbálták kézzel befogni egy kormányellenes tüntető száját.

A Garibaldi utcából egy embert azért állítottak elő, mert különféle veszélyes eszközöket, szögeket, csavarokat találtak nála. Ugyanitt egy piros autót is ellenőriztek a rendőrök, mert hangszóróval a tetején közlekedett.

A rendőri erőket a Parlament közelében található tévészékház mellett vonták össze, a mellékutcák tele vannak csapatszállító kisbuszokkal és járőrautókkal.

5 megjegyzés :

  1. A rendvédelmi szervek fogságba ejtették a... Gondolatot...
    Még éppen idejében, mielőtt szöget üthetett volna a szónok fejébe. :-s

    VálaszTörlés
  2. Láttam valahol, elkoboztak egy veszélyes cumisüveget is?!

    VálaszTörlés
  3. Nem is mennék én oda. Azt mondják, csavaros eszű gyerek vagyok.
    Ám az "éles szeműek" -nek sem ajánlanám. Az is elegendő a bilincsbe veréshez. akinek meg vág az esze, az most inkább maradjon távol mert a baj nem jár egyedül.

    VálaszTörlés
  4. Igen, a Lánchíd tudósításában szerepelt a cumisüveg. Babonás félelmek ellen nincs mit tenni. Orvoshoz kell fordulniuk.

    VálaszTörlés