Blogarchívum

2009. március 15., vasárnap

Kordonok, előállítások, zavaros rendőrségi akciók – vége az ünnepnek

Este tíz órára gyakorlatilag mindenütt feloszlott a tüntető tömeg a fővárosban, miután a rendőrség több helyszínről is kiszorította az embereket. Az idei március 15-e is hasonló módon telt az utcán, mint azt 2006 ősze óta megszokhattuk nemzeti ünnepeinken. A hatalom a kordonok mögött ünnepelt.

Vasárnap estére elcsendesedett a főváros, szinte mindenütt zavartalan a forgalom. Előzőleg több bejelentett nagygyűlés és demonstráció zajlott különböző helyszíneken, ezek többnyire békésen értek véget.

A legnagyobb zavart valószínűleg most is a rendőrség okozta. Több helyszínen az egyszerű ember számára érthetetlen módon próbálták kiszorítani a tüntetőket, illetve megakadályozni, hogy eljussanak egyik helyről a másikra.

Végül is a nap folyamán több embert előállítottak. Vasárnap este háromnegyed tízre 35-re nőtt az előállítottak száma. Elfogták Budaházy Györgyöt és Toroczkai Lászlót is, őket állítólag hétfőn ki akarja szabadítani híveik egy csoportja.

Gyurcsány Ferenc csupán olyan eseményeken jelent meg, ahol a köznép nem férhetett a közelébe: reggel az ünnepélyes zászlófelvonáson a Kossuth teret kellett miatta hermetikusan elzárni kordonokkal, este pedig a Művészetek Palotájában mondott ötperces beszédet szigorúan kiválasztott közönség előtt.

A Fidesz a Várban ünnepelt, ahol Orbán Viktor mondott beszédet. Lebontottuk a régi világot, de Magyarország újjászületése elmaradt, ezért kapott lángra a szocialista szamárkóró, az ország csődben, az állam romokban, a tőzsde inog, mint részeg ember a felcsúti éjszakában – jellemezte Orbán Viktor a kialakult helyzetet.

(MNO)


3 megjegyzés :

  1. Pazar, lelkesítö beszéd volt, egy retorikai remekmü. Amely nem kongott ürességektöl, Drága Híveim. Nekem - nem.
    Be kéne tartani a receptet, s visszafoglaljuk a Hazánkat. Mint annyiszor. MINDannyiszor.

    VálaszTörlés
  2. Vissza kell vennünk a saját hazánkat- mondja évek óta Morvai Krisztina:-))

    Az ünnepről: szomorú, hogy saját magukat nemzeti ellenállónak avanzsáló "betyárok" úgy gondolják, hogy minden ünnepet így kell végig szenvedni a másként gondolkozó embereknek.
    Budaházynak üzenem, ha kiszabadul, és ismét ő lesz pár napig a "nemzet hőse", kicsit gondolkodjon már el azon, hogy ennek meg mi a jó fene értelme van.
    Azok az emberek, akik VALÓBAN éltek-haltak ezért a nemzetért, bizonyára mélyen megvetnék, ha látnák, hogy éppen az ő emléküknek szóló ünnepet próbálja ismét meglovagolni ez a kis mitugrálsz.
    Mitugrálsz, mert választhatna a 365 napból kb 360-at arra, hogy kifejezze mély útálatát a rendszer, feltó és a kormány ellen. De mivel mitugrálsz, pár tucat embernél többen nem gyűlnének össze a hívó szavára. Ezért kihasználja az ünnepeket a céljai elérése érdekében. És magasról tojik a márciusi ifjakra, meg az egészre.

    Mélyen felháborított az ő és Toroczkay ünnep előtti felhívása.
    Egyébként pedig: mire számítottak? Ez a terep nem az ő terepük, zsákutca. Persze őket "véletlenül" mindjárt az elején lekapcsolják, így atrocitások mindig azt a pár tucat szerencsétlent érik, akik még mindig bedőlnek az ilyen öngyilkos merényletnek tűnő akcióknak.

    "Szabadítsuk ki budaházyt".mondja toroczkay. Szabadítsátok, vazze!. Ökrök!

    VálaszTörlés