Blogarchívum

2009. március 23., hétfő

Bokros Lajos és az ő diplomája

"...az 1972-es érettségi után egy évig katona volt, majd a SZU-ba, Rosztovba ment a hároméves Pénzügyi Főiskolára, ahol Horn Gyula is végzett régebben."

"...állítólag nem találták Budapesten a disszertációját, és egy erre irányuló kérdésre azt felelte - majd le is írta,- hogy azt Panamában írta meg, és ott is doktorált. Ezért írtak az ottani egyetemre, és itt a válasz: „ni ha obtenido titulo alguno”, azaz : „semmiféle címet nem szerzett.” "

http://barikad.hu/node/26323

8 megjegyzés :

  1. Olyan ez, mint amikor a színművészeti fősuliba nem a tehetséget veszik fel, hanem a zsidó protekcionizmus okán a béna zsidó gyereket, aki a bizit is ajándékba kapta, és az ilyen területen felülreprezentált zsidóság döngeti a mellét, hogy bezzeg ők a színészi pályán micsoda kiemelkedő eredményekre képesek, csak mert 5-10 év alatt bármelyik ingyenélő suttyó porontyuk képes belejönni a szakmába, miközben a valódi tehetségek milliói kallódnak el évente világszerte, és mindezen áldozatokat a zsidóság kiemelésének szent oltárán hozzuk mi!

    Azt mondom, hogy egy igazi "normális Magyarországon" bokroskisgecikirálybankárnemzetköziszaktekintélynépnyúzómilliárdostetű, annyira sem vitte volna, hogy a szénámat kaszálhassa. Kinézete alapján, ha van hozzá tehetsége, maximum hegedülhetne a portámon, mikor éppen elviselem.

    VálaszTörlés
  2. Igazad van, és ha csak a színészi pályán volna ez így...
    Művészkedni persze könnyű, mert arra azt lehet mondani, hogy "alternativ", vagy "modern" esetleg "sokkoló" stb, ha valami élvezhetetlen baromságot akarnak ránk tukmálni.

    VálaszTörlés
  3. Ez bizony megdöbbentő, erről nem is tudtam eddig....

    A panamai doktorátus önmagában egy vicc, annyit ér amennyit a papír amire nyomtatták, ha nem kézzel írták!

    Látta valaki azt a diplomát egyáltalán?

    VálaszTörlés
  4. Bokros Lajos abban is hazudott, hogy sohasem volt tagja az MSZP-nek. Ez éppúgy nem igaz, mert minisztersége után belépett.

    VálaszTörlés
  5. Persze, a másikat meg Bogotában szerezte, amikor a harckocsi nyomvonalából itta a vizet, mi? Haggyá'má'.

    VálaszTörlés
  6. Wikipédiából idézve:
    " Tanulmányai [szerkesztés]
    Közgazdaságtant tanult a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen (jelenleg Budapesti Corvinus Egyetem). 1976-ban, harmadéveskent megpályázott egy ösztöndíjat Panamában A feltétel az volt, hogy rövid idő alatt felsőfokon meg kellett tanulni spanyolul. Visszaemlékezése szerint 200 pályázóból öten nyerték el az ösztöndíjat.

    Egy évet hallgatott nyelvészetet, irodalmat, gazdaságtörténetet és gazdaságpolitikát a panamai Állami Egyetemen. A katonai diktatúrából a polgári demokráciába való átmenetben lévő Panamában megtapasztalta a sajátos, USA-ellenes latin-amerikai baloldali légkört. Panamában és Costa Ricában ekkor gyűjtötte össze későbbi doktori disszertációja anyagát. (A közép-amerikai iparosítás és integráció, a közép-amerikai közös piac fejlődéséről.)

    Diplomáját 1978-ban szerezte, majd 1980-ban közgazdasági doktori értekezését védte meg (az országos légvédelmi parancsnokság pénzügyi tisztjeként, mert miután hazatért, másodszor is behívták.)


    A pénzügyminiszterségig [szerkesztés]
    1980 és 1986 közt a Pénzügyminisztériumhoz tartozó Pénzügykutató Intézetben dolgozott.

    1987 és 1989 között a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közgazdasági főosztályvezető-helyettese volt, 1989 és 1991 közt az MNB ügyvezetője. 1990 és 1995 között a Budapesti Értéktőzsde elnöke, ezzel párhuzamosan 1990 és 1991 között az Állami Vagyonügynökség vezetője, majd 1991 és 1995 között a Budapest Bank elnök-vezérigazgatója volt.


    Politikai tevékenysége [szerkesztés]
    A nyolcvanas években „Rikárdó Dávid” néven írt a szamizdatokban közgazdasági cikkeket.

    Az 1990-es választásokon a budapesti területi listáról az MSZP színeiben került be a parlamentbe, azonban két hónappal később lemondott. Az MSZP-be hol belépett, hol elhagyta. Párttagságát saját elmondása szerint 1991-ig tartotta meg. Burány Sándor, az MSZP kispesti elnöke szerint Bokros 1996-ban lépett be újra, a kispesti szervezetbe, de tagsága később megszűnt, mert nem járt se pártrendezvényekre, se tagdíjat nem fizetett. Maga Bokros azonban határozottan tagadta, hogy belépett volna a pártba.[3][4]" etc.

    Ebből már majdnem minden világos. Persze csak annak aki nemcsak nézni, hanem látni is akar.

    VálaszTörlés
  7. Na, akkor a legjobb helyen tanult, hogy kitűnő, alsegédtábornok diktátor legyen :-)

    VálaszTörlés
  8. Éppen itt volt a bökkenő, mert szerették volna látni. Ő azonban nem tudta bemutatni, arra hivatkozva, hogy a panamai egyetemen trehányak és "rendetlenség van".
    Erről Karinthy Frigyes jut eszembe: A bizonyítvány miatt most nem lehet bemenni az iskolába, mert nincs kapu. Elvitték javítani. :-))))

    VálaszTörlés