Blogarchívum

2009. február 15., vasárnap

Gyurcsány-terv-Molnár Lajos bukta- Enying

Gyurcsányék emelnék a nyugdíjkorhatárt

A 2010-től nyugdíjba vonulók már nem kapnák meg a 13. havi juttatást, az beépülne a járandóságba - állítja kormányzati forrásokra hivatkozva több hírportál. A kabinet rendkívüli üléséről kiszivárgott információk szerint a kisebbségi kormány 2016-tól kezdve - nyolc év alatt - 62 évről 65 évre emelné fokozatosan a nyugdíjkorhatárt.


Fidesz: törvénysértő volt a liberális miniszter rendelete (+videó)

Hatályon kívül helyezte a Molnár Lajos volt SZDSZ-es egészségügyi miniszter Békés megyei ágyszámcsökkentésről szóló rendeletét a Legfelsőbb Bíróság. A megyei önkormányzat fideszes elnöke, Domokos László szerint az ítélet úgy értelmezhető, hogy a volt liberális tárcavezető törvénysértő módon szüntetett meg 230 ágyat a gyulai kórházban.

Tekintse meg a hírTV felvételét!

Molnár ugyanis nem vette figyelembe a térség lélekszámát és ellátási szükségletét. A döntéssel a volt liberális politikus majdnem kétmilliárd forintos bevételkiesést okozott a Békés megyei intézményeknek.

A volt egészségügyi miniszter 2007 márciusában országszerte több mint tízezer kórházi ágyat szüntetett meg, három kórházat pedig bezárt. Domokos Lajos fideszes képviselő hétfőn az egészségügyi miniszterhez fordul. A volt liberális egészségügyi miniszter nem kommentálta a Legfelsőbb Bíróság elmarasztaló ítéletét.

A Legfelsőbb Bíróság első, decemberi döntése még a módosított törvény hatályba lépése előtt született – reagált a hírre az Egészségügyi Minisztérium. A Legfelsőbb Bíróság két februári döntése már nem kötelezte a minisztert új eljárás végrehajtására, hiszen január elsejétől a jogszabályi háttér megváltozott, így már nem teszi lehetővé a miniszter számára a hivatkozott határozatok újbóli meghozatalát – olvasható a minisztérium közleményében. A bíróság ítélete semmilyen kártérítést nem tartalmaz – vélik. A Minisztérium természetesen a Legfelsőbb Bíróság februári ítéletét, amint írásban kézhez kapja, tanulmányozni fogja.

(hírTV, OS)

A hírTV kapta lencsevégre az enyingi törés-zúzást (+videó)

Cigányok és egy 20-30 fős társaságból álló eddig ismeretlen csoport összecsapásának volt szemtanúja a Hír Televízió stábja. Az enyingi benzinkútnál szombat este történt dobálózás miatt a városban megerősítették a rendőri jelenlétet.

Tekintse meg hírTV felvétele!

A hírTV bűnügyi magazinja, a Riasztás szombaton Fejér megyében forgatott, amikor egy autókonvojra lettek figyelmesek, amelyet követni kezdtek.

Az autók, amelyek közt szerb is volt, az enyingi benzinkútnál félre álltak. Ez az a kút, ahol az enyingi romák gyülekezni szoktak, szombat este épp egyikük születésnapját ünnepelték. Rövid időn belül szóváltás alakult ki a romák és az autók utasai közt. Ezután a cigányok üvegekkel, székkel dobálták meg az autósokat, akik elmenekültek a helyszínről.

A rendőrség csak az összecsapás után érkezett a benzinkúthoz. 7 embert őrizetbe vettek csoportosan elkövetett garázdaság miatt.

Részletek a hírTV Riasztás című műsorában kedden 19 óra 30 perctől.

(hírTV)

2 megjegyzés :

  1. Én láttam a hírtévé híradójában ezt a hírt. Ha Arkan emberei nem is jönnek, de azért néhány szerb fejében igencsak felmehetett a pumpa. Nem fogják ezt annyiban hagyni és a rendőrségre bízni - tudtuk előre.

    VálaszTörlés
  2. Hatályon kívül helyezte a Molnár Lajos volt SZDSZ-es egészségügyi miniszter Békés megyei ágyszámcsökkentésről szóló rendeletét a Legfelsőbb Bíróság.
    *********************
    Na mármost:
    " Hivatali visszaélés
    Btk 225. § Az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon vagy jogtalan előnyt szerezzen, hivatali kötelességét megszegi, hatáskörét túllépi, vagy hivatali helyzetével egyébként visszaél, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő"

    ...és akkor még nem jött szóba a kártérítési perek tömege, amelyet a sakter úr majd saját vagyonkájából kell, hogy kifizessen.

    VálaszTörlés