Blogarchívum

2009. február 4., szerda

„Felrobbantom a házam a családommal együtt” - behajtatnak a bankok (+LELEPLEZŐ FELVÉTEL)



Dominóként dőlnek be az ingatlanhitelek és kerülnek utcára a családok. A bankok ugyanis nem hajlandóak módosítani a hitelkonstrukciókon, még akkor sem, ha úgy az ügyfél tovább tudná törleszteni tartozását. Az ingatlanokat lefoglalják, értékesítik, a pénzt pedig megtartják. Egyre több esetben kötnek ugyanakkor szerződést behajtócégekkel, akik a kilakoltatást és az árverezést is vállalják. Ahogy a Lánchíd Rádió felvételéből kiderül, a behajtócégek jó üzletnek tartják az értékesítést. LELEPLEZŐ HANGFELVÉTEL, BURKOLT CIGÁNYOZÁSSAL

- Itt van a beteg fiunk, innen engem nem raknak ki, mert a házam magamra robbantom a családommal együtt. Nem engedem be őket, uram.

Akkor bemennek erőszakkal. Sokan – ahogy ez a hallgató is – szembe találják magukat azzal a problémával, amit a forint gyengülése okoz a lakáshitellel rendelkezőknél. Egyre többen, egyre védtelenebbül és – amint hallható is – egyre elkeseredettebben próbálnak túlélni. A bankok persze nem a lelkiismeret katedrálisai, így nem érdekli őket az ügyfél szociális helyzete. Aki nem tud fizetni, annak házát lefoglalják, aztán értékesítik.

Illetve: lefoglaltatják, és értékesíttetik. Egyre több olyan „szolgáltatást” vesznek ugyanis igénybe, melynek során behajtók vállalják a nincstelenné váló családok kilakoltatását. Az egyik ilyen cég munkatársának szavaiból kiderül, titoktartási nyilatkozat nélkül szóba sem állnak senkivel.

Kedves és aranyos emberek

- Ahogy megköttetett a szerződés, utána nagyon kedvesek vagyunk és jó fejek. Meg fogja érteni és látni fogja, hogy ez egy jó üzlet, és szerintem jól fogunk tudni együtt dolgozni, mert nagyon kedves és aranyos emberek vagyunk.

A kedves és aranyos ember elmondta, cégük 300-400 ezer forintért vállalja a korábbi lakók kilakoltatását. A kedves és aranyos ember vállalta, hogy az új lakónak csak egy kulcsot kell átvennie. És a kedves és aranyos ember nem mulasztott el megmagyarázni, mitől is óvják ügyfeleiket.

Százból egy család bicskás?

- Általában 100 esetből egynél előfordul, hogy egy bicskás család jön be a képbe. Garanciát nem fogok tudni adni rá, de azért azt látni fogja, hogy az ügyfél neve Szabó vagy Kolompár, és akkor ebből lehet következtetni.

Lehet következtetni. És ha ez megtörtént, 3-400 ezerért bárkit kiraknak az otthonából, hogy az új lakónak „semmi gondja ne legyen”. Lénárd Mariannt, a Banki Hitelkárosultak Egyesületének főtitkárát nem lepte meg az eset.

Opciós jog

- Nem ez az első és nem is az utolsó, hogy ilyet hallunk. Azzal nem tudunk mit kezdeni, hogy sajnos akár jogszerű is lehet ezeknek az opciós szerződéssel ellátott ingatlanoknak a kényszerértékesítése, és ez nem összekeverendő a végrehajtással. Nagyon fontos lenne, hogy ez ne így történjen, és ne alakulhasson ki egy olyan kör, akinek van pénze és jól járhat abból, hogy más embernek az utcára kell költözni.

Az opciós joggal kötött szerződés szerint ugyanis a lefoglalt házat elárverezik. A befolyt összegből a pénzintézet megkapja, amivel tartoztak neki, aztán kifizetik a behajtó céget, a maradék szintén a bankot illeti.

Évek óta

Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője úgy látja, egyik napról a másikra nem megoldható a probléma, noha – állítása szerint – évek óta próbálnak tenni ellene.

-Azt is ki kell szűrni, nehogy előfordulhasson, hogy egyes banki munkatársak valamiféle külső vevővel szövetkezzenek, s netán „olyan” árfolyamon történik ez az értékesítés. Számtalan ága-boga van ennek a történetnek, amit a felügyelet korábbi lépései során eléggé szigorúan megpróbáltunk kontrollálni.

Gyenge forint talaján

Úgy tűnik, sikertelenül. Az ág-bog alatt az elkeseredett családot, a kedves és aranyos behajtót és a pénzintézetet kell értelmezni. Ez a lián pedig a gyengülő nemzeti valuta talajában vert gyökeret. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a 300 forint fölötti eurónál szárba is szökkent.

Pelyach Gergely összeállítása

32 megjegyzés :

  1. Nagyon sokan vannak, akik ilyen helyzetbe kerülhetnek. Tulajdonképpen bármikor, ha tönkremegy a cég, ahol dolgoznak, és fizetésképtelenné válnak.
    De aggodalomra nincs ok: fletóék majd megtalálják a megoldást-mint halljuk napok óta.

    VálaszTörlés
  2. Azt mondta Lendvai "lady", hogy nem az utcán kell politizálni.
    Na, ezeknek a lakásvesztőknek próbálja meg ezt tanácsolni!

    VálaszTörlés
  3. Nem szeretnék összetűzésbe kerülni senkivel, de nekem is van lakáshitelem. Most emelték meg több, mint tízezerrel, de ma hívott a bank ügyfélszolgálata, hogy szeretne arról tájékoztatni: lehet havidíj-mentesíteni a törlesztést. Nem kértem a részleteket, mert szerencsére nem vagyok rászorulva, tehát a sok rossz mellett, ami a több kiadásból ered, tapasztalok segítőkészséget is.

    VálaszTörlés
  4. Ez jó. Követendő példa kéne legyen.

    VálaszTörlés
  5. Kíváncsi vagyok rá, mit kezdene a "kedves és aranyos ember" és emberei egy Kalasnyikovval...lesz ilyen is:-((

    VálaszTörlés
  6. Lesz ilyesmi előbb-utóbb, amikor már "úgyis minden mindegy". :-((

    VálaszTörlés
  7. ...ezek nem a bankokrol szolnak szerintem,hanem a magát banknak nevező "csoportosulásról"akik eleve nagyobb összegekért adnak uzsora kamatra pénzt,a Banki Hitelkárosultak Egyesülete pedig eleve 40 e. ft befizetése után áll szoba és hallgatja meg a hozzá fordulot...katasztrofa mindkettő,miböl fizessen az ártatlan?....

    VálaszTörlés
  8. "a Banki Hitelkárosultak Egyesülete pedig eleve 40 e. ft befizetése után áll szoba és hallgatja meg a hozzá fordulot."
    Óh, milyen "jóságosak". :-(

    VálaszTörlés
  9. A receptem az, hogy igyekszem elkerülni az adósságcsapdát. Ez sem könnyű, mert az emberek többsége rá van szorulva a bankokra, de tudni kell róluk,, hogy a leg tetűbb népség.
    Én addig fizetem az albérletet, amíg tudom, és ha annak vége, akkor hajléktalan leszek, de nem a bank fog odajuttatni, megfolytani

    VálaszTörlés
  10. Minden szerződést csak a két fél közreműködésével lehet módosítani ! Tehát az egyoldalú szerződésmódosítás TÖRVÉNYTELEN ! Azok, akik józanul gondolkodnak és ezt nem felejtették el, beperelték az egyoldalú szerződést szegőket és megnyerték a pert. Ezt persze sehol nem hozzák le, nehogy vérszemet kapjanak az átrázottak.
    Természetesen az is teljesen jogtalan, hogy kiiktatták a bírósági tárgyalásokat ilyen esetekben, mert enélkül SEMMIT sem ér a végrehajtás és behajtás. Az is igaz, hogy jelenleg nem működik az Igazságszolgáltatás, mert azt csak "apró klánok" vezethetik.
    Ahhoz, hogy változás álljon be, mindenkinek tudnia kell, hogy Ex-Lex (törvényen kivüli) állapot van és minden hivatal álhivatal, tehát törvénytelenül működik és intézkedik.
    Ez pedig totálisan kimeríti a "hivatali munkakörrel való visszaélés" BŰNTETTÉT, amely 8 évig terjedő börtönnel súlytandó.
    Megtetézik meg ezt a bűncselekményt azzal is, hogy a csalás tényét bizonyító hamis papírokat nem adják ki, ami "közokirat visszatartása",
    ez szintén bűntény és 5-8 évig terjedő börtönnel jár !

    Ha ezekről fogalmuk lenne az "áldozatoknak", akkor nem lehetne becsapni őket.

    Legfőbbképp azt kell tudni, hogy csak a Magyar Szent Korona Törvény érvényes és hatályos a mai napig, mert az nem hatálytalanítható, nem érvényteleníthető ! de meg se tették, mert nem is tehették. Aki nem tartja be az érvényes Magyar Törvényt, helyette áltörvényekkel álutasítgatnak, az a Törvényszegő ! Akik ezt hatalmi pozicióban teszik, az viszont Hazaáruló bűntettét követi el, amely golyó általi halál.
    Ezt erősítette meg Grespik ügyvéd is a legutóbbi Regnum M. előtti beszédében.

    VálaszTörlés
  11. Ha a bankok saját baráti üzletfeleiket értesítik egy-egy árverezésről, ott már a hivatallal üzérkedés gyanuja is felmerül, ami súlyosabb, mint egy "síma" visszaélés.

    VálaszTörlés
  12. ...az adosságcsapdát nekünk nem sikerült elkerülni,pedig erősen
    probáltuk.....az utcánkat kibetonoztatta a Pol.hiv.....4 éve....de!!!..kiásta a házunk elöl a tarto réteget a markolo::))....(ügyes)...söt..az utat nem a 2 sor hátz közé épitették,hanem a mi oldalunkra...mert egy 1971-es térképet adtak a vállalkozonak ami alapján dolgozott...és azon még 5 ház volt az utcába::))...na?....jelenleg repedezik a házunk...2.5 éve inditottuk a pert ...a szakértő költségeit ne is firtassuk::))...elöre,félévre fizetve::)))(mert szóba sem áll veled::)))....a vállalkozó ahogy megtudta az ügyet céget szüntetett és nyitott ujjat::)))...mire megtaláltuk a mai ügyvédünket addig 5 próbált lenyúlni::)))...és hogy pénzhez jussunk...elkellett kezdeni szétméretni épitési telkeket..ami 1 évbe telt és még egy fillér nincs belölle....de mindenki a 100e.ért áll sorba ...ügyvéd-földmérő-illeték-stb....na...ebböl lett a jelzálog.....és ez igy nagyon jól hangzik...hogy van épitésitelkünk amit elkellene adni....mert másoknak még az sincs...de amire a pénz megy az egy élet munkája......a ház ami reped és a perköltségek...elfogják nyelni jo részét a kölcsönnel együtt...
    avagy:....gyógymasször vállalkozó vagyok...és a Lakóhelyemen kb:...10 másik magát, vizsgázott masszörnek mondó személy dolgozik::))...persze engedélyek nélkül::)))..ebben nekem ez a problémám,hogy tudom nincs E.T.I engedélyük...sőt váll.ig. sem,és beteg emberekhez hozzá mertnek nyulni,...de !!!...engem berendel a Hivatal!!!..és...fenyegetéssel kötelez az Engedélyeim bemutatására...ellenlező esetben !!...:
    "Eljárnak a Vállalkozásommal szemben"...mikor megkérdeztem az irodavezetőt,hogy azokkal mit csináltok akik otthon-háznál-engedélyek-igazolványok nélküldolgoznak?...Belevigyorgott a képembe és közölte::)))...
    -Azokrol nem tudok::))...
    ...Na?....akkor beszélgessünk csak ::)))....Miért is lesz az Ember erőszakos ?....Miért is probálja ökölel megoldani a gondjait?..Miért is vesz minden kisebb-nagyobb mondatot a szivére?....Miért is probál egyik adósságból menekülve egy jobbnak látszóba belemenni::))))....
    ..(és én még nem panaszkodom,mert nincs mire,csak velünk történt tényeket irtam le )....mert ez mellett ott segitek másoknak ahol tudok,akik körülöttem élnek azok tudják hogyan:..olyan barátokra tettem szert az évek folyamán..akikkel kölcsönösen tudjuk segiteni egymást....az olajcsere nem kerül pénzbe igy nekünk...vagy egy hegesztés....de nekik meg lesz befött a spájzba,vagy zöldség a fagyasztóba::)))...vagy sonka-szalonna...egy kis kostolo....nekünk levágják a disznót...de nem fáj a bölérünk háta ::))))....
    ...én eddig még,Csak ilyen megoldásokat találtam az életben....
    Bocsánat hogy kicsit hosszúra sikeredett...megyek vetem tovább a paprikamagokat a tálcába.::)))....hisz májusba ki kell ültetnem::))
    Gabi

    VálaszTörlés
  13. Erre viszont jó példa az, hogy csak létre kell hozni egy ilyen "védő" társaságot, akik összegyűjtik a kiszemelt áldozat adatait, majd továbbadják az illegitim végrehajtóknak, aztán bezárul a kör.
    Ilyen volt a lakásmaffiás körösi rabbi elvtárs "védő" brigádja, miközben napi vendég volt a földhivatal(ok)ban.
    Hát nem érdekes ?

    VálaszTörlés
  14. Gabi, kedves, amit itt sűrítve leírtál, abból egy szocioriportot lehetne csinálni.

    VálaszTörlés
  15. Gabi esete : minden szinten szinte mindenben csak kellemetlenkednek, ártanak, becsapnak és ellehenetetlenítik az Életet !
    Mi volt kádár elvtárs jelszava : kellemetlenkedni, kellemetlenkedni és kellemetlenkedni. Ezt aztán jól megjegyezték.
    De ez bumeránként is fordulhat, ha mindenki házi listát vezet a kellemetlenkedőkről (dátum, név, hely szerint)
    Szükség lesz rá !

    VálaszTörlés
  16. ...Igen Olevendula..lehetne::)))..
    Bedefy:...::))) már fenem a fogamat a bumerángra..:)))
    ....amikor eljön az idő majd hogy azt mondhasuk a Bankoknak.::)))..
    Mi Emberek:....köszönjük Nem kérjük a szolgáltatásaikat.....nem tartunk rájuk igényt...::)))..nincs szükségünk rá....megélünk a havi keresetből.::)))
    ..a lista elég ha a fejükbe marad....és a lelkiismeret egyszer csak::))))
    (vagy ne álmodozak::)) )

    VálaszTörlés
  17. A múlt héten hallottam két nagy arc beszélgetését. Annyit érdemes tudni róluk, hogy egyik kereskedő, másik kocsmáros.Nem zsidók, bedefy, csak szólok előre:-))
    Mindig magasról tojtak mindenre, egyikük valószínűleg mszp szavazó.
    Most, amikor elérte őket is a pöce tartalma, mintha elkezdtek volna odafigyelni, mi a helyzet kis hazánkban. Eddig hiába is mondtuk, csak legyintettek ránk, hülyék vagyunk, mit politizálunk folyton.
    Na, mostmár értik, mi a dörgés. De amíg nem a saját zsebükről volt szó, amíg elevickéltek, egyáltalán nem vették a fáradtságot, hogy egyáltalán meghallgassanak minket.

    Most csak a bajszunk alatt vigyorogtunk- a kelleténél lehet, hogy talán gúnyosabban?- és hátradőlve csak hallgattuk a panasz áradatot.
    Sajnos rengetegen vannak ilyenek is.

    Szóval: elég szomorú, hogy ennyire le kell süllyednie az országnak ahhoz, hogy az emberek felkpják a fejüket: mi ez a sz@r, ami itt folyik?

    VálaszTörlés
  18. Kedves Gabihgabi !

    Tudod-e, mit fedtél itt föl elöttünk ?
    A globalizmus elleni harc egyetlen eszközét: pénz nélkül müködö gazdaságot - piciben !
    Ez müködik - nagyban is, csak legyen hozzá bátorság elegendö.
    Keresek hozzá magyar nyelvü anyagot, a Fiúnk hónapok óta erröl olvas az interneten.
    De volt a nyáron még egy óriási fölfedezése, amit Ti Tengerentúliak igazolni tudnátok: egy amerikai állampolgár a 90-es években megtagadta az adófizetést, s pert nyert, miszerint az állam adóbehajtása alkotmányellenes, s azóta nem is fizet adókat.
    Ha ez teret nyerne...a magyar pénzoligarchia éhendöglött volna, mielött a milliárdokra tesz szert.

    VálaszTörlés
  19. Hanem van egy gond: mit gondoltok, mikor fullad ki a bankbiznisz, ha egyszer annyira elszegényedik a nemzet, hogy nem lesz, aki az elkobzott javakat tömegesen fölvásárolja...?
    Vagy ez el sem képzelhetö ?

    VálaszTörlés
  20. Mindig lesznek akik felvásárolnak...tudod kikre gondolok.

    VálaszTörlés
  21. Az ormányosokra.Akiknek akkora az önbizalmuk, hogy még nem is tudják, mekkora lesz, de már levágnak belőle...(Tibike után szabadon)

    VálaszTörlés
  22. Több megközelítésben is jelentek meg figyelemfelhívó jegyzetek arról, hogy a Kárpát-medence különböző előnyös adottságai okán célterület.
    Van egy kis probléma vele: már lakják. :-(

    VálaszTörlés
  23. Elég komoly probléma ez-nekik.:-)

    VálaszTörlés
  24. Nem a szép családiházakra, kertekre, stílbútorokra, márkás autókra, plazmatévékre gondolok, hanem a vidéki nyugdíjaskák szegényes motyójára, amin már nincs is mit elkobozni - az ormányos bankárok kinek adják tovább ? Csórókáim, tömegével kerülnek röviddel haláluk elött - nincstelenül - utcára. Fogjátok látni.

    VálaszTörlés
  25. Úgy legyen, inkább ők, mint mi.

    VálaszTörlés
  26. Katicabogaram, attól tartok, ez az eutanázia egy sajátos formája. :-(

    VálaszTörlés
  27. Ez a fajta "euthanázia" a mi kis nyugdíjaskáinknak szánt kivégzés brutális formája: elvenni az utolsójukat, öket pedig utcára hányni - ez a mengelica legnagyobb vívmányával ér föl: mielöbbi halálhoz vezet.

    VálaszTörlés
  28. A hírek szerint vasárnap rendkívüli parlamenti ülésen kívánják meghozni a döntést a legkiszolgáltatottabb réteg végső liquidálására. 13. havi nyugdíj elvételére, a GYES és GYED időtartamának csökkentésére, az ingatlanadó bevezetésére, és a fene tudja mi minden "jóra" fognak rábólintani.
    Eltöprengtem azon, hogy miért a nincs-ből akarnak még elvenni, miért nem onnan, ahol még van miből - ha tényleg a gazdasági szükségszerűség diktálja az intézkedéseket.
    Rá kellett jönnöm, hogy még maga a sátán is a tökéletességre törekszik.
    Mivel ő lényegéből fakadóan képtelen az alkotásra, szükségszerűen a pusztításban akarja kiteljesíteni magát.

    VálaszTörlés
  29. Ingatlan adó. Miért nem vagyon adó? Ingatlana mindenkinek van(kivéve, akinek nincs).
    De olyan vagyona, mint pl : értékpapírok, festmények, műtárgyak, luxus autó, adriai villa, stb csak a leggazdagabbaknak van.
    Talán ideje lenne bevenni a "buliba" őket is, nem?

    Ólevendula, teljesen jó a sátánnal kapcsolatos meglátásod.
    Az a gond, hogy simán a fokhagyma már nem elég ellene. Kipróbáltam;-)

    VálaszTörlés
  30. Imádom a fokhagymát! Én már nem lehetek sátánista! :-)))

    VálaszTörlés