Blogarchívum

2009. február 19., csütörtök

Árral szemben úszott Ophélie?


  - mégiscsak meggyilkolták a francia lányt?
Borsonline 2009. február 19. 09:53 Gondola

Egyre valószínűbb, amit a Bors állít: mégiscsak bűncselekmény áldozata lett a francia diáklány. Az ugyanis egyértelmű: a Lánchídtól a Duna nem sodorhatta a tetemet a Csepeli szabadkikötő zárt öblébe, azt ugyanis folyásirányból egy mesterséges sziget zárja el - olvasható a Borsonline-n.

Ophélie holttestét múlt csütörtökön találták meg a csepeli Szabadkikötő öblében. A Csepeli szennyvíztisztító építési munkálataihoz egy mesterséges szigetet építettek a Nagy Duna soron, két kilométerrel északra attól a helytől, ahol a francia lány holttestét megtalálták. A sziget egészen a folyó sodorvonaláig, tehát majdnem a közepéig beér, és a mederből emelkedik ki. Bármi sodródik a Dunában, csak úgy juthat tovább rajta, ha kikerüli.

Ezt képtelenség feltételezni egy magatehetetlen testről. Ophélie Bretnacher földi maradványai azonban nemcsak túljutottak rajta, hanem a Szabadkikötő egy zárt öblébe kerültek. Aki helyismerettel rendelkezik, az tudja, hogy ott olyan a partszakasz, hogy a diáklány tetemének egy darabon árral szembe kellett volna "úsznia", hogy az öbölbe jusson - írja a lap.

Ophélie elrablásának tanúja nem is volt Pesten

A rendőrség tájékoztatása szerint csak magára akarta felhívni a figyelmet az a nő, aki azt állította: látta, amikor tavaly decemberben egy autóba kényszerítették a Lánchídon a francia diáklányt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán közleményben reagált a Bors című napilapban megjelentekre. A cikkben azt írták, hogy a francia L'Union szerint a rendőrség nem vett figyelembe több bizonyítékot a nyomozás során, így például annak a nőnek a vallomását sem, aki azt állította: két-három ember veszekedett egy sötét autóban a Lánchídon a lány eltűnésének időpontjában, ott, ahol a lány táskáját később megtalálták.

A BRFK közölte: tavaly decemberben egy szegedi nő elektronikus levélben tájékoztatta a Bretnacher család magyarországi ügyvédeit arról, hogy 2008. december 4-én látta, amint az eltűnt francia diáklányt a Lánchídon egy sötét autóba kényszerítik, majd elhajtanak vele.

Az ügyvédek tájékoztatták a rendőrséget a bejelentésről. A nyomozók soron kívül tanúként kihallgatták a szegedi nőt, "aki vallomásában beismerte, látomása volt", és a lány eltűnésének időpontjában Szegeden tartózkodott.
(FigyelőNet, MTI)

3 megjegyzés :

  1. Mindenesetre az öngyilkosság vagy a véletlen baleset már korábban kizárható volt. Korábban elképzelhető variáció volt, hogy a Dunába dobták. Fentiek alapján inkább az valószínüsíthető, hogy odavitték.

    VálaszTörlés
  2. Az én fejemben most az motoszkál, hogy mikor került a Dunába?
    Ez a Csepel mostanában veszélyes hely lett. Illegális, mérgező hulladékjegyek, szeméttelep, iiskolaigazgatót lőnek agyon az iskolában alkalmazott sikkasztók... Mi a fene van ott?!
    - Miért utasította el az ügyészség első körben a nyomozást?
    - Miért ragaszkodtak az öngyilkosság-elmélethez?
    - Lehet, hogy az apa megérkezéséig még életben volt Ophelie?
    - Lehet, hogy őt is magyarnak nézték?

    VálaszTörlés