Blogarchívum

2009. január 21., szerda

Elévült a cári család elleni gyilkosság

Az orosz legfőbb ügyészség elévülés miatt a hét elején beszüntette a cári család kivégzésével kapcsolatban 1991-ben indított bűnügyi nyomozást. A Rosszijszkaja Gazeta beszámolója szerint újabb körülmény felmerülésére már nem lehet számítani.

Az utolsó orosz cár, II. Miklós és családja, továbbá szűkebb környezete 1918-as kivégzésével kapcsolatban az Orosz Föderáció Legfőbb Ügyészségének nyomozási főosztálya 1991-ben kezdeményezett vizsgálatot, amikor Szverdlovszk megyében megtalálták a cár és családtagjai egy részének eltemetett csontjait. A XX. század végi nyomozás a maradványok azonosítását, illetve a halál okának körülményeit volt hivatott kideríteni.

Az antropológiai, törvényszéki kórbonctani és genetikai vizsgálatok során egyértelműen bebizonyosodott, hogy a feltárt sír Miklós cár, továbbá Alekszandra cárné, Olga, Tatyjana és Anasztázia hercegnő, illetve a szűkebb cári család orvosának, inasának, szobalányának és szakácsának holttesteit rejtette. A nyomozást ezt követően leállították mindaddig, míg 2007-ben Jekatyerinburg közelében fel nem tárták II. Miklós addig elveszettnek hitt további két gyermeke, Mária hercegnő és Alekszej trónörökös maradványait is.

A csaknem 18 éve tartó ügyészségi vizsgálat kiderítette, hogy a száműzetésben lévő cári család sortűz általi kivégzésére az Uráli Tanács Elnöksége adott utasítást. Ez a testület csak az ítélet végrehajtása után adott hírt az eseményekről a központi bolsevik hatóságoknak. Az Orosz Föderáció Legfőbb Ügyészsége megállapította, hogy az akkori központi orosz hatalomnak nem volt közvetlen köze a gyilkosságokhoz. Mivel újabb körülmény felbukkanása már nem várható, a nyomozati főosztály a bűntény elévülésére hivatkozva hétfőn lezárta a nyomozást.

A kivégzett cári család maradványait ideiglenes jelleggel a szentpétervári Péter-Pál Székesegyházban helyezték nyugalomba. További sorsukról az orosz kormánynak és a pravoszláv egyház vezetőinek közösen kell majd dönteniük.

(FH)

2 megjegyzés :

  1. Találtam egy kis cikket adalékul.
    http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=2741

    Kicsit bele is vájtam az élettörténetükben, mert bevallom nem sokat tudtam Az utolsó orosz cárról.
    Megint csak kivetítődött egy film előttem, életre keltek a szereplők, és nem tetszett a történet. Van egy kedves család, élné az életét kedve szerint, ha nem szorítaná a politika, nem kényszerítené őket a hatalom megtartása miatti harcokra, nem lennének körülvéve intrukusokkal...Látom a megaláztatást, amiben végül részük volt, arcukat ahogy szembenéztek a gyilkos fegyverekkel...

    VálaszTörlés
  2. Az 1919-es (debil zsidó habosburgék által vezényelt) patkányok forradalma mindenhol azzal kezdte működését, hogy a nemzetek Törvényes ÚR-alkodóikat KIÍRTOTTA és a betelepített idegen csőcselék vízfejű elmebeteg uninteligens szaddistáikat tették meg diktátoroknak.

    A valódi történelem csak ilyenről ír.

    Magyarországot említve csak ilyen volt

    -- 1948-as szabadságharc leverése az idegen csőcselék által,
    (gyilkosságok, terror által)
    -- az 1918-19 patkányok lázadása
    (őslakosok legyilkolása, kivégzése)
    -- az I. világháború, ahol "jogot formáltak" a gyilkosságokra
    -- majd a II. vh -nál ugyanúgy
    -- az 1956-os szabadságharc, ahol a patkányok kivégzései 1974-ig
    tartott
    -- napjainkban azzal módosult a gyilkosság, hogy közvetett úton
    (a gazdaság teljes tönkretételével, a megélhetés teljes ellehetetlenítésével írtják ki az őslakosokat !)

    SEMMILYEN BŰN NEM ÉVÜL EL !!!
    a GYILKOSSÁG SOSEM BOCSÁJTHATÓ MEG !!!

    Ezzel a bűntudattal kell élniük, amibe minden gyilkos BELEŐRÜL !
    (lsd Psalmus Hungaricus szövegét Dsida Jenőtől)

    VálaszTörlés