Blogarchívum

2008. augusztus 17., vasárnap

Gyurcsányéknak köszönhető olimpiai mélyrepülésünk

Gyurcsányéknak köszönhető olimpiai mélyrepülésünk

2008. augusztus 17. 16:20HunHír.Hu

A miniszterelnök hiába szeretne aranyérmeket látni, ha az ő döntése nyomán szűnt meg a magyar sportirányítás, amelyet először sporthivatalra, majd szakállamtitkárságra fokoztak le -mondta Kovács Tamás, a MOB sportigazgatója, a vívók volt szövetségi kapitánya.

Kovács Tamás a Magyar Rádiónak úgy nyilatkozott a pekingi játékokon, hogy érthetetlennek tartja, miért nincs egycsatornás finanszírozás, és megítélése szerint az anyagi gondok mellett a magyar sport politikai csatározások színtere is lett. Súlyos problémaként említette, hogy a MOB-tól lényegében elvettek minden jogosítványt.

"A MOB nem több egy utazási irodánál, amelynek a feladata a kiutaztatás az olimpiára" - fogalmazott.
Hozzátette: rossz a sporttörvény, míg a nemzeti sportstratégia, amely ötpárti támogatást élvez ugyan, de nincs mögötte pénz, szerinte semmit sem ér.

A MOB igazgatója megjegyezte: a magyar sportélet szereplői tisztában voltak azzal, hogy a tehetséges versenyzői és edzői gárda csak egy adott pontig lesz képes tolni a szekeret, és előbb-utóbb bekövetkezik a hidegzuhany. Az egész világ mindent belead abba, hogy az olimpián a legjobb eredményt hozza. A miniszterelnök hiába szeretne aranyérmeket látni, ha az ő döntése nyomán szűnt meg a magyar sportirányítás, amelyet először sporthivatalra, majd szakállamtitkárságra fokoztak le - így Kovács.

Szerinte az álprofizmus jele, hogy az utolsó pillanatban kapnak támogatást az olimpiai sportágak, különösen annak fényében, hogy az olimpiai felkészülés hat-nyolc év. A sport lehetetlen helyzetére utalva példaként említette, hogy míg a kisebb sportágak éhhalállal küzdenek, a kiemelt sportágaknak is komoly gondjaik vannak.

„Amatőr feltételek között próbáljuk meg kihasználni a tehetségeinket, miközben az edzőink elhagyják az országot, és külföldön készítik fel a legnagyobb ellenfeleinket” - mondta. Kovács Tamás szerint a kormánynak fel kell ismernie, mekkora a magyar sport húzóereje: "nemcsak arról van szó, hogy aranyérmeket gyűjtünk, hanem arról is, hogy az olimpikonjaink egy egész generációnak a példaképei, és egy egész országot megmozgatnak".

HunHír.Hu - mr

4 megjegyzés :

  1. A Lánchíd-Rádió "Indigó" c. műsorában az is elhangzott, hogy a Sportkórház, vagy hivatalos nevén az Országos Sportegészségügyi Intézet valószínűleg utolsó napjait éli. Csak annyit tudnak biztosan, hogy az olimpia ideje alatt még működhetnek.
    Az állami pénzforrások már eddig is a korábbiak töredékére csökkentek, az intézmény területére épített új épület süket üresen áll már évek óta, mert hiányzik belőle a felszerelés, viszont megszűnt a belgyógyászat és a sebészet.
    Ez az intézmény több, mint kórház, ahogy a nevében is benne van, Országos - Sport - Egészségügyi Intézet, amelynek sokkal több szerepe van mint "egyszerűen" a betegek gyógyítása.

    VálaszTörlés
  2. Nem otthon elek , nem lenne szabad belekotyognom ,mert nagyon kivulrol latom csak a dolgokat tehat nem alakithatok ki erdemleges velemenyt ezzel kapcsolatban.
    Egy kerdes merult fel bennem a cikk olvasasa soran.Sok orszag akik anyagilag nagyon rosszul alltak regebben ( szovjetunio sok sok teruletere gondolok ) azok a sportolok oriasi eredmenyeket ertek el annak ellenere hogy nem volt anyagi tamogatas mogottuk,mas orszagok ahol anyagi gondok vannak a sport teruleten hogyhogy nem tudnak megsem produkalni?
    Nalunk a sport nem mas mint PENZ ..semmi koze az igazi sportolashoz ,Felelmetes osszegeket tesznek zsebre a sportolok evente.
    Ami a Sportkorhazat illeti : teljesen maganjellegu okom van ra hogy gyuloljem azt a tetu helyet , mar 1965 ben be kellett volna zarni akkor meg ma is elne az edesanyam :(

    VálaszTörlés
  3. Én arra lennék kíváncsi, ki volt az a barom aki azt a ruhát adta a magyar olimpiai csapat női kontingensére?
    Egy világ röhög Magyarországon emiatt.
    Tudnék néhány véleményt beidézni, de nem teszem, még nekem is fáj.

    VálaszTörlés
  4. Nem a Sport kórházat kell bezárni, hanem az ott dolgozó idegen csőcseléket kell a Magyar Törvények alapján azonnali hatállyal kirúgni és börtönbe zárni ! Ilyenek, mint Fenkl Lóbert elvtárs, akinek erkölcse a sátán alatt van. Egy jó Kórházat teljesen lezüllesztettek, ahol nincs már 1 Magyar gyógyító se, csak sarlatán bankárok.
    Persze ez a helyzet minden olyan kórházban, ahol a patkányok irányítják.

    VálaszTörlés