Blogarchívum

2008. augusztus 17., vasárnap

A Nemzeti Hírháló hírleveléből

Felhívás Kisberk Szabolcs és Krakkó Ákos (Hír Tv) támogatására!

A sajtótörténet számára is példátlan események zajlanak Magyarországon! Maffiózok, ügyvédek, politikusok megbízást adnak bûnözõknek, hogy iktassák ki a Hír Tv-s Krakkó Ákost és Kisberk Szabolcsot a média világából, jutassák õket koholt vádakkal, rendõrséggel (+haveri kutyák) együttmûködve börtönbe. Nem szakad le az ég, nem tiltakoznak a médiaértelmiségiek, nem tesznek közzé felhívásokat, sõt Helmeczy próbálja az ügyet maszatolni, tovább kenni, pedig a tény az tény!

Újabb fejlemény, hogy Helmeczy László mozifilmekbe illõ módon (Mel Gibson Váltságdíj c. filmje, ahol 5 millió dollár volt a vérdíj) 5 millió forintos vérdíjat tûzött ki a két tévés fejére, azaz aki Krakkó Ákost és Kisberk Szabolcsot börtönbe juttatja, annak sokmilliós jutalom üti a markát. Nincsenek szavak. Példátlan! Tûrhetetlen! Nem tiltakozik az Ügyvédi Kamara. Helmeczyt még nem zárták ki! Továbbra is praktizál. A miniszter továbbra is miniszter maradt. Nem történik semmi.
Sõt a furcsa tekintetû Bánáthy úr még elõször védelmébe is vette Helmeczyt.

Felhívom minden jóérzésû - politikai nézettõl függetlenül - ügyvéd figyelmét, ítélje el Helmeczy László tevékenységét!
Felhívom minden jóérzésû újságíró, tévés, médiaszereplõ, újságíró szövetség - politikai nézettõl függetlenül - figyelmét, szólaljon már meg Krakkó Ákos, és Kisberk Szabolcs védelmében!


Skodacsek András, szerkesztõ, Nemzeti Hírháló

 
 
Vak Justicia legjobb Magyarországi tanítványa

Magyarországon egy ügyvédnek látszó személy az egyik jobboldali televízió két munkatársát szerette volna lejáratni. Sõt mi az, hogy nagyon is, tönkre tenni, börtönbe juttatni. Mert Justicia az igazságot szimbolizálja.

Kábítószert szeretett volna az említett Tv csatorna két munkatársának a kocsijába csempésztetni. Aztán egészen véletlenül "baráti rendõrkutyák" szûkölni kezdtek volna. Micsoda fogalomalkotási készség! Baráti rendõrkutyák! Személy szerint én elõbb polgárbarát rendõrséget szeretnék.

Most ez az ügyvédnek látszó személy mindenkit és minden jobboldali médiát feljelent. Mert legjobb védekezés a támadás. Hiába a hangfelvételek, bizonyítékok. Még õ csapkod. Meg kiabál. Még az ügyvédnek látszó személynek is tudnia kell: a hangerõ növekedésével nem mélyülnek a gondolatok! Már ha vannak. Legalábbis önállóak.

Az említett televízió augusztus 1-jén adta közre a drogbotrányt kirobbantó elsõ felvételeket. Az ügyvédnek látszó személy- a televízió állítása szerint - már a felvételek nyilvánosságra hozatala elõtt értesítette a hatóságokat. Ez az állítás azonban bizonyosan megdõlt, a Budapesti Nyomozó Ügyészségre ugyanis három bejelentés érkezett, s csak egy az ügyvédnek látszótól. Ez is, a botrány kirobbanása után, augusztus 5-én. Az ügyvédnek látszó személy azonban felhívta a figyelmet, hogy õ mindvégig azt mondta: megbízója értesítette a megfelelõ hatóságot. Errõl a bejelentésrõl azonban még mindig nem tudni semmit - az ügyvédnek látszó szerint nem véletlenül! Ahogy az is csak a véletlen mûve, hogy a kormányzati kommunikáció nem szólal meg az ügyben.

Szóval az ügyvédnek látszó személy bepróbálkozik a Célpont stáb és a Magyar Nemzet akciójának beállítani ezt az egészet, miközben a hangfelvételek minden kétséget kizáróan arról szólnak, hogy az ügyvédnek látszó személy itt megfizetni igyekszik bizonyos kényes ügyek leleplezéséért. Még jó hogy azzal nem állnak elõ, hogy az ügyvédnek látszó személy is csak azért mondja ezt, mert a Célpont õt is beszervezte.

Beindult a szokásos "ügyelkenési" automatizmus. Az ügyvédnek látszó személy a futballszövetség egyik alelnöke is. Persze Magyarországon teljesen felesleges a futballszövetség, mert futball sincs. Épphogy elkezdõdött az új kupaszezon a magyar aranylábúak úgy hullnak ki, mint õsszel a levelek. Viszont minden tiszteletem egy civilszervezeté! Hazánk legnépszerûbb klubját elég furcsa módon kényszeríttették a másod osztályba. A "Zöld Sasok" civil szervezõdés vette a fáradtságot, és indítványozta az ügyvédnek látszó személy fegyelmi ügyét a Kamaránál.

Az ügyvédnek látszó személy ellen közben elõzetes vizsgálat indítását fontolgatja a Budapesti Ügyvédi Kamara. Ha a vizsgálat elmarasztalja az ügyvédnek látszó személyt, fegyelmit indíthatnak ellene. Viszont a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke korábban több nyilatkozatában kiállt az ügyvédnek látszó személy mellett.

Azt viszont a Kamara elnökének is tudnia kell, hogy folyamatban lévõ ügyrõl elõre nem illik nyilatkozni. Más a barátság, és más az etika, meg a szakmai tisztesség. Mert tisztelt Elnök úr! A nehéz, és etikus döntés a felelõs vezetõk privilégiuma. Mert úgy gondolom, hogy az Ügyvédi Kamara Elnöke sem szeretné, ha ügyvédnek látszó személy újságírók és szakszervezeti vezetõ lejáratásával erõsítsék a demokráciát! Mert papíron jogállam és demokrácia vagyunk.

Az igazságszolgáltatás tekintélye úgyis az "egekben" van. Gondoljunk csak a móri ügyre, a postabanki hercegre, a sztárbróker ügyekre. A felesleges rendõri brutalitások kivizsgálásának sikertörténetére. Meg hosszan sorolhatnám azon ügyek felsorolását, ahol elsõ fokon 100%-os az az egyhangú ítélet születik, ami másodfokon teljesen ellenkezõ elõjelû, és természetesen szintén egyhangú ítélettel zárul. Mindez erõsíti a demokráciába és az igazságszolgáltatásba vetett hitet.

Végezetül az ügyvédnek látszó személy egyik hangfelvételen hallható felejthetetlen mondatai: " Mert azért az lenne a nagy fogás, tudod, hogy egy csapásra kettõt megfogni b...d meg (...) A fél Hír Tv, b...d meg... Úgy kell megrendezni b...d meg, hogy közúti ellenõrzés, a kutyás rendõr, van haveri kutya a rendõröknél, és a kutya elkezd vergõdni, mintha véletlen lenne, hogy a kutya észrevette volna."

Azért reménykedjünk Justiciában! Mert Õ tudja, hogy: "az igazság nem tekintély, hanem az idõ gyermeke."(Bertolt Brecht) Egyszer úgy is kiderül.

Lõrincz Miklós

Polgár Info

 
 
A püspökök hallani sem akarnak a turulról
2008. 08. 17. ATV

A Magyar Katolikus Egyház sem képviselteti magát a XII. kerületi turulszobor hétvégi avatásán - mondta Mohos Gábor, a Katolikus Püspöki Konferencia titkára szombaton.


A református és az evangélikus egyház szerdán közölte, hogy nem vesz részt hivatalosan a szobor megáldásán. Mohos Gábor, az MTI-nek az mondta: tudomásuk szerint a meghívón szereplõ Ladocsi Gáspár sem vesz részt az ünnepségen és a Püspöki Konferencia felé egyik püspök sem jelezte hivatalosan részvételi szándékát. Szabó István, a Református Egyház Dunamelléki Egyházkerületének püspöke az MTI-nek cáfolta, hogy Csuka Tamás nyugalmazott református tábori püspök - aki tavaly augusztusban a Magyar Gárda zászlóját megáldotta - részt vesz a turulszobor vasárnapi megáldásán.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése