Blogarchívum

2008. augusztus 18., hétfő

A MAGYAR SZOLIDARITÁS TÜZE

Szeretettel üdvözöljük mindazokat, akik eddig is lelkesen vettek részt mozgalmunkban és lobbantották lángra az összetartozás és emlékezés tüzét - lángját!

Kérjük, küldjék tovább e felhívást, segítsék e mozgalmat terjeszteni az egész világon!

 

 

MAGYAR SZOLIDARITÁS TÜZE

 

Az 1933-as gödöllői jamboree idején a Magyar Cserkészszövetség Magyar Szolidaritás Napot rendezett. Az előre megbeszélt napon cserkészeink tábortüzeket gyújtottak egész Magyarországon és az elcsatolt területeken. A megbeszélt időben lobbantak fel a szolidaritás lángjai Gödöllőn, a Hargitán, a Tátrában, a Mecsekben, Szabadkán, a Bakonyban. Mindenfelé, ahol magyar cserkészek voltak.

2003. augusztusában, a Külföldi Magyar Cserkészszövetség felújította e fontos kezdeményezést. Ennek nyomán otthon, a Kárpát-medencében, Kazakisztántól Honoluluig, Svédországtól Rio de Janeiróig, a föld minden magyarok által lakott részein fellángoltak a tábortüzek, vagy gyertyácskák lángjai.

Ma már az évi munkatervünk állandó része a Magyar Szolidaritás Tüze. Kérjük csapatainkat, barátainkat, hogy ezt figyelembe véve, valósitsák meg e tervet.

 

Eddigi tapasztalatok alapján kérjük, hogy a láng mindenhol a helyi időszámítás szerint augusztus 20-án este 21.00 órakor lobbanjon fel a nemzetközi dátumvonaltól nyugatra, tehát New Zeland, Ausztrália vonalától keljen útra, és végigkísérve augusztus 20-át, Honoluluban (Hawaii) aludjék ki. Így amikor Budapesten felröppennek a Szent István napi tűzijáték első rakétái, a Magyar Szolidaritás lángja már 11-12 órája van úton és Honoluluig még ugyanannyi órai útja van hátra.

 

Valószínűleg nincs olyan időzónája a Földnek, ahol nem élnének cserkészeink és más magyarok, így csak szervezés kérdése a megvalósítás: tábortűz Croydonban, Fillmore-ban, Los Angelesben, egy gyufavillanás a Hargitán, gyertyák a budapesti lakásokban, mécses Dunaszerdahelyen, tábortüzek Rio de Janeiróban, Caracasban, Sydneyben, Csíkszeredában, Münchenben, Oslóban, Torontóban, Krasznahorkán, Calgariban, New Yorkban vagy Körösmezőn. Azok, akik a budapesti tűzijátékot nézik, a felröppenő első rakétát tekintsék a magyar szolidaritás tüzének fellobbanásának.

Kérjük a magyar szervezeteket is, OTTHON ÉS AZ EGÉSZ VILÁGON, csatlakozzanak e kezdeményezéshez! Ez a világot átölelő testvéri összetartozás kifejezése váljon hagyománnyá és legyen a magyar identitástudat egyik pillére.

Kérjük a szervezeteket, egyházakat és személyeket, hogy részvételüket jelezzék e-mailen: corvinus@mountaincable.net

 

Jó Munkát!

 

Lendvai Imre cscst

elnök

Külföldi Magyar Cserkészszövetség

 

Magyaródy Szabolcs, cscst

Hunyadi Öcs. Mk.

KNCSSZ

 

Újdonságok a magyar honlapunkon:

MAGYAR KÉZIKÖNYV

MI ÉS A PROPAGANDA

Rovatokban

www.corvinuslibrary.com

 

Angol honlapunkon keresztül is elérhető:

www.hungarianhistory.com

6 megjegyzés :