Blogarchívum

2008. június 25., szerda

Kik is azok a madjarok és mi az a kurultaj?

Kik is azok a madjarok és mi az a kurultaj?
 


Egy évvel ezelőtt még csak néhány kivételes ember hallott Magyarországon a madjarokról. Azóta egyre többen csodálkoznak rá, hogy él Kazakisztánban - Kazahsztán, kazah kifejezéseket a Szovjetunió fennállása idején az oroszoktól vettük át, helytelenül - egy madjar (ejtsd magyar) nevű törzs, amelynek ősi mondái hasonlóak a mieinkkel, és most már genetikailag is bizonyítottan a rokonaink.
Megszabadulva az orosz fennhatóság alól, 2007-ben - a XIX. század óta először - tartottak újra kurultajt (törzsi gyűlést, további magyarázat itt), ahova egy 18 tagú magyarországi küldöttség is kiutazott. Hatalmas szeretettel és tisztelettel fogadták a madjarok "testvéreiket", amelyet a delegáció résztvevőjeként kiutazott újságíró leírása mutat be legérzékletesebben.

2008-ban ezt a szeretetteljes vendéglátást szeretnénk viszonozni Magyarországon, ahova idén a madjar testvérek küldöttsége érkezik.

Honlapunk célja mindezekről részletesen, folyamatosan tájékoztatni minden magyart, és felhívni azoknak a figyelmét, akik bármilyen módon hozzá tudnak járulni a rendezvény sikeréhez:

Várjuk azon magyarságkutatással, hagyományőrző tevékenységgel foglalkozó csoportok jelentkezését, akik képesek az össz-magyarság és a Kurultaj méltóságához illő fegyelmezettséggel és lelkiséggel részt venni a rendezvényen.
További részletek itt


Keressük az olyan támogatókat, akik segítségünkre lehetnek a magyarországi Kurultaj, valamint a torgaji magyarok itt-tartózkodásának anyagi alapjainak előteremtésében.
További részletek itt

A Szervezők

1 megjegyzés :

  1. 2010-ben, ha tenyleg megszerveznek egy "osszes Attila-tol szarmazo nepek Kurultajat, az orias lesz. Talan meg meg is tehetjuk az elso lepest egy ujra szuletett Hun/Szkita birodalom irant. Persze ezt ma mar gazdasagilag, politikailag, szociologiailag, stb. kell megszervezni mivel ma mar nem lehet hadakozni (legalabis olyan szinten) a mai nuklearis vilagban. De hat, ha az Eu tud igy szervezkedni miert ne tudnanak Attila leszarmazottjai. Meg ki is epithenenk magunknak a "kozepember" szerepet Nyugat Europa, Kelet Europa, s Azsia kozt. uzleti, s kulturai szempontbol. De nem ugy mint mar vmennyire azok vagyunk, de Amcsi befolyas alatt, hanem tenylegesen nemzeti onerdekbol uzletelve folrg mint ahogy a nagy hatalmak kiknek egyelore nyalunk is teszik ugyis maguknak. Nem a szart kell eltanulni toluk.

    VálaszTörlés