Blogarchívum

2008. június 25., szerda

Kurultaj építőtábor július 6-án

Segítséget kérünk a helyszín kialakításához


Nagyon sok munka van még hátra, hogy méltóképpen tudjunk ünnepelni augusztusban Bösztörpusztán. Minden segítő kézre szükségünk van, így kérünk mindenkit, aki hajlandó 1-2 napot jó levegőn, szép környezetben fizikai munkával tölteni a jó cél érdekében, az jelentkezzen a munkákat koordináló szervezőknél:

Aki a kurultájig tud jönni maga, vagy többedmaga egy vagy több napra munkatevékenység végett Bösztörpusztára, az küldjön egy e-mailt legyenszíves a hetenyvezer@freemail.hu címemre a következő adatokkal:

név, életkor, származási hely, időpont (mettől meddig), szakértelem, magával hozandó szerszám

Előkészületi munkaterv
Kurultaj 2008 Bösztörpuszta (június 2-i állapot)

Az egyes munkákat egy időben, koncentráltan fogjuk elvégezni (tehát nem szétszéledve az egész területen), ezt már a telefonos, e-mail-es egyeztetéskor tisztázzuk. Főleg hétvége jöhet szóba. A munka idején kéretik mindenki hasznosan részt venni, nem összevissza, saját elképzelések után. Ha nem tudunk mit csinálni, jelentkezzünk a megfelelő személyeknél. Feltehetően az utolsó két hétben rohammunka lesz. Ha lehet, koncentráljuk szabadságainkat és szabad kapacitásainkat is erre az időszakra.

Az istálló és karámok ügyében Gazdik Róbert kunadacsi lovasgazda lesz a segítségünk, tőle kérünk villástrakort is. Az ő javaslatait (is) folyamatosan beépítjük. Ebbe üzemanyag kell (ha hoztok egy kanna dízelt, nagyon jól teszitek). Mindenfajta eszköz, anyag jól jöhet, ami benne van és ami nincs a felsorolásban, ezért kéretik elhozni, ami befér.

Kérjük, soroljátok fel a várható résztvevők szakértelmét. Így: Hetény Vezér Baranta – villanyszerelő (Molnár Róbert), vízvezetékszerelő (Szepesi Elek), ács (Lupócz Zoltán), festő (Szűcs László), autószerelő (Gombai Miklós, Kovács Sándor). Az elérhetőségekkel, természetesen.

Vendégház és környéke - Tulajdonos: Rendészeti Védegylet

Koncerthelyszín: (a vendégházhoz tartozik)
Feladatok: széna kaszálása, felboglyázása a karámok ill. istálló közelében, díszgémeskút ??, rossz cigánykocsi ???, birkahodály (nem használták annak), alkalmas lehet a koncertek technikai épületének, esetleg náddal be kéne borítani, színpad elhelyezése hol?, áramkérdés. Kaszálás után alkalmassá kell tenni arra, hogy a közönség igénybe vehesse (fűnyírótraktor).

Anyagok, eszközök: kasza, vasvilla, gereblye, utánfutó, nádszövet, …

Ligetes a vendégház mögött – Tulajdonos: Nemzeti Park (itt lovak lesznek kikötve):
Feladatok: kerítés javítás, pótlás a felső végen, a vendégház mellett demarkációs vonal, világítás a ház mögött?

Anyagok, eszközök: kerítésdeszka, szög (100, 150), kalapács, fúrógép (akkus, hosszabbítók), f.szárak, szalagok a vendégház elkerítéséhez …

Vip-parkoló:
Feladatok: elkerítése a ligetestől, vasak, szemét elhordása, világítás?

Istálló - Tulajdonos: Nemzeti Park


Kút:
Feladatok: tisztítás, fertőtlenítés (tűzoltóság), gém javítása, aknába szivattyú telepítés, csap szerelés, slag (patamosáshoz, lómosáshoz), itató javítás, festés, lókikötő az itató teljes hosszában (kerítéslécek használhatók a karámjavításhoz), világítás a kút körül,
Két szivattyú felajánlás van, szerelést Szepesi Elek végzi (Hetényvezér).

Istálló:
Feladatok: világítás szerelése, állások kialakítása, deszkázása, talaj: maradék trágya kihordása, aljnak faforgács-fűrészpor (nagy mennyiségű), betonszélek fertőtlenítése (meszelés?),

Anyagok, eszközök: bádogvödör, szivattyú, szerelékek (csapok, stb.), vízszereléshez fogók, egyéb, slagok (3-4 m és 15-20 m), kikötőhöz akácoszlopok ill. rudak, karikák, kapupántcsavar, szög (50-100), flex, kültéri világítótest, vezeték, festék itatóhoz, ecsetek, drótkefe, állásokhoz kapupántcsavar, akácdeszkák, karikák, szalma vagy faforgács, fűrészpor, mész ill. fertőtlenítőszer, permetezőgép, szalmaszállításhoz villástraktor, vasvillák, lapátok, villanyvezeték, izzók, kötél, karabínerek

Javaslat: a mozgatható eszközökre rá kell írni, hogy kurultaj 2008, és a lovasok is írják rá a saját eszközeikre a nevüket, a későbbi kavarodás elkerülése végett (saját vödör, villa, vezetőszár, stb.

Karámok:
Feladatok: kapuk (kötél, vagy sorompó), kerítés pótlás, javítás, világítótestek állítása,

Karám- és kerítésépítést Lupócz Zoli irányítja (Hetényvezér).

Hetényvezér Baranta - Molnár Pál 06-70-387-48-41

A következő szervezett építőtábor július 6-án lesz.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése