Blogarchívum

2015. augusztus 23., vasárnap

180 fokos fordulat: valóban a miniszterelnökre utazik a Hír Tv? (frissítve)

180 fokos fordulat: valóban a miniszterelnökre utazik a Hír Tv? (frissítve):
2015. április 27. hétfő

'via Blog this'
Valóban Orbán Viktorra utazik a Hír TV –  legalábbis ezt erősíti az a felvétel, amit egy, a Csányi Alapítvány szombati sajtótájékoztatóján jelenlévő kollégánk adott át a PestiSrácok.hu-nak. Ezen az látszik, ahogy a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó televízió stábjának “bekapcsolva felejtett” kamerája rögzíti a miniszterelnök személyes beszélgetéseit.
A rövid videón mindössze annyi látható, hogy az asztalra helyezett kamera már jó ideje rögzíti a nyilvános tájékoztató után a helyiségben zajló eseményeket a hátrányos helyzetű, tehetséges gyermekeket segítő Csányi Alapítvány évfordulós múlt szombati rendezvényénA háttérben Orbán Viktor éppen egy fiatal futballistával beszélget.



Titkos felvétel készítése önmagában nem etikátlan, ha az akció közügyet, elhallgatott, közérdekű információk megismerését szolgálja. Olvasóink a PestiSrácok.hu-n is gyakran találkozhatnak olyan oknyomozó írásokkal, amelyek alapját egy-egy hozzánk eljuttatott, vagy általunk titokban készített felvétel adja. A Médiaalkotmány, azaz hazánk hivatalos médiaetikája sem tiltja az ilyen felvételek készítését, ám szigorú megkötéseket tartalmaz az egyes szereplők, különös tekintettel a nem közszereplő, vagy kiskorú személyek védelme érdekében.
A Hír TV eljárása ugyanakkor azért figyelemre méltó, mert a médium vezetői rendre tagadják azt a már – szintén titokban rögzített hangfelvétellel – feketén-fehéren bebizonyosodott állítást, hogy Simicska Lajos nagyvállalkozó a közberuházások terén elszenvedett sérelmeire válaszul a Magyar Nemzet, a Hír TV és a Lánchíd rádió munkatársaitól “180 fokos fordulatot” követelt. Emlékezetes: februárban a jobboldal vezető médiacsoportjának szerkesztői és meghatározó munkatársai azért álltak fel egymás után, mert visszautasították a tulajdonos Simicska Lajos nyomásgyakorlását. A távozó és azóta a Napi Gazdaságot készítő szakemberek elmondása szerint a nagyvállalkozó egyértelművé tette előttük, hogy a 180 fokos fordulat Orbán Viktor és családja folyamatos támadását és az utánuk való kutakodást jelenti.

FRISSÍTÉS!

Bodacz Balázs újságíró, a HírTV szerkesztő-riportere, volt kollégánk a HVG.hu összefoglalója szerint indulatos Facebook-posztban kommentálta cikkünket, amely újságírói fórumokon további hullámokat vert. Eszerint a kamera nem forgott, csak a rendszeridőt mutatta, azon a felvételt jelző LED sem világított, sőt még a lencsevédő is le volt hajtva. Bár Bodacz újságíró, tehát nem operatőr, vagy a gyártási szakember, de természetesen azonnaltovábbi szakemberek véleményét kértük ki, előre jelezve: ha tévedtünk, bocsánatot kérünk. Az általunk megkérdezett, politikai kötődéssel egyáltalán nem vádolható ismert tévés és filmes operatőröket, gyártásvezetőketmegosztotta a kérdés. Azt egybehangzóan állították, hogy a lencsevédő nincs lehajtva, sőt csak egy tartó rudat látunk a felvételen. Azt is elmondták, hogy a visszajelző led a legtöbb kamerán kikapcsolható,vagy utólag szokás kiiktatni. Ugyanakkor a látható időkódról volt aki azt állította, hogy kétséget kizárólag felvételt jelzett, mások szerint ez nem bizonyítható és létezik olyan beállítás, amely nem függ össze a felvételkészítéssel. A HírTV operatőrei a kezdetektől fogva élnek a sajtóesemények előtt-utáni rejtett forgatás eszközével, ennek a módszernek köszönhetően lepleződött le például az ifjú szocialista Zuschlag János a Terror Háza előtti holokauszt-megemlékezésen elmondott antiszemita viccelődése, amibe a később elítélt politikus belebukott. A bocsánatkérésre tehátnem látunk okot, igaz, a pontos igazság a témát övező végletekig fokozott indulatok miatt már nem kideríthető. Szeretnénk továbbá nyomatékosítani, hogyezután is tartózkodunk újságírók, riporterek, azaz kollégáink támadásától és bírálatáról, a témában készült írásaink kizárólag Simicska Lajos nagyvállalkozó médiapiaci tevékenységét és fordulatait hivatottak bemutatni


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése