Blogarchívum

2014. március 28., péntek

Welsz még ujjlenyomatokat is őrzőtt

Welsz még ujjlenyomatokat is őrzőtt:

'via Blog this'

Welsz Tamás olyan alaposan dokumentálta az útlevél-eladási ügyleteket, hogy még ujjlenyomatot is őrzött az érintettektől – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint emellett a személyi igazolványokról is fénymásolatot kért, egyeseknél még pénzösszegeket is feltüntetett. A lap úgy tudja: a bissau-guineai útlevelek ügyében a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) már 2007-ben, a Gyurcsány-kormány alatt vizsgálatot indított, de a súlyos visszásságok feltárása után sem történt semmilyen intézkedés. A jelentés még ma is fellelhető az NBH utódintézményében, az Alkotmányvédelmi Hivatalban. A lap arról is ír, hogy Welsz Tamás az MSZP pártházát is védő, In-Kal Security vezetőjének kezdeményezésére kerülthangmérnökként abba a csapatba, amelyik az őszödi beszédet rögzítette. A Magyar Nemzet azt írja: a szocialistákhoz közel álló biztonsági cég vezetőjének, Lasz Györgynek is van bissau-guineai útlevele.

Welsz még ujjlenyomatokat is őrzőtt
Welsz még ujjlenyomatokat is őrzőtt

Hamis tanúzás is Welsz számláján

Nemcsak adócsalás és közokirat-hamisítás miatt emeltek vádat korábban Welsz Tamás ellen, hanem hamis tanúzás miatt is bíróság elé kellett volna állnia. A Hír TV információi szerint a Győri Nyomozó Ügyészség még tavaly márciusban nyújtotta be a vádiratot Welsz ellen, a törvényszék szóvivője azonban csak annyit közölt, hogy a Simon-ügy kulcsfigurájának halála miatt az eljárást megszüntetik.
– Az ügyészség a Győri Járásbíróságon emelt vádat hamis tanúzás bűntette miatt W. Tamással szemben. Az ügyben a bíróság nem tartott tárgyalást és az ügy várhatóan megszüntetésre kerül, amint a halotti anyakönyvi kivonat megérkezik – mondta Máté Kinga.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése