A Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala, a Választás.hu péntek 14.30-as adatai szerint a nyilvántartásba vett jelöltek száma 1577.

Hétfő kora este, a jelöltbejelentésre nyitva álló határidő után nem sokkal a bejelentett jelöltek száma 2300 is volt, aztán ez a szám folyamatosan csökkent, ahogy a választási bizottságok elutasították a jelöltek nyilvántartásba vételét a szükséges számú ajánlás hiánya miatt.

Akik csak ikszelhetnek a választáson

Az, hogy végül 1577 nyilvántartásba vett jelölt indulhat az egyéni választókerületekben, azt jelenti, hogy hétszáz bejelentett jelölt nem tudta a megfelelő számú aláírást összegyűjteni.

Pártok és listák

Tizenkét országos pártlistát vett nyilvántartásba pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), így a korában már nyilvántartásba vettekkel együtt 18 pártlista közül választhatnak a szavazók április 6-án. A testület határozatai nem jogerősek, három napon belül felülvizsgálati kérelmet lehet benyújtani velük szemben a Kúriához.
Az NVB nyilvántartásba vette a Sportos és Egészséges Magyarországért Párt (listavezetője Pásztori Patrícia), a Szociáldemokraták Magyarországi Polgári Pártja (Schmuck Andor Ákos), a Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt (Hegedüs Péter), az Együtt 2014 Párt (Tiner György), az Új Magyarország Párt (Táncsics Péter), a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (Szili Katalin), Magyarországi Cigánypárt (Horváth Aladár), a Zöldek Pártja (Ács László), az Új Dimenzió Párt (Kovács Szabolcs), a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (Makay Zsolt), az Összefogás Párt (Szepessy Zsolt László) és a Seres Mária Szövetségesei (Seres Mária) országos listáját.