Blogarchívum

2013. szeptember 25., szerda

Pető semmiről semmit nem tud

Pető semmiről semmit nem tud:

'via Blog this'

A móri ügyhöz hasonlóan egyszer majd előkerülhetnek a romagyilkosságok valódi elkövetői – jelentette ki Pető Zsolt, az ügy harmadrendű vádlottja a Hír TV Riasztás című műsorában tegnap. Állította: egyetlen bizonyíték sincs ellene, csak úgynevezett kevert DNS-nyomok, nem szerzett be fegyvereket, és nem követett el egyetlen gyilkosságot sem

A mai napig nem tudja, mi alapján vádolták meg a romagyilkosságokban való részvétellel – állította a Hír TV Riasztás című műsorában Pető Zsolt. A bűncselekmények harmadrendű vádlottja – akit a hat áldozattal és több sebesülttel járó romagyilkosságok ügyében tényleges életfogytiglanra ítélték nem jogerősen – filmforgatókönyvnek nevezte az ellene megfogalmazott vádakat, mert szerinte ezeket bizonyítékokkal nem támasztották alá. Sem azt, hogy a felderítés miként történt, sem azt, kik vettek részt a bűncselekmények elkövetésében.
„Volt olyan bűncselekmény, ahol egy fegyvert használtak, nincsen lábnyom sem, és mégis hárman vagyunk megvádolva, hogy hárman követtük el. Pedig semmi nem utal arra, hogy három személy járt ott, vagy több, vagy kevesebb” – fogalmazott az interjúban Pető.
A férfi tagadta, hogy ő szerezte volna be a fegyvereket, szerinte ez az első- és másodrendű vádlottak, a Kiss testvérek védekezési taktikája volt, így próbálták meg a felelősséget áthárítani. Pető kijelentette: fogalma sincs, ki lehet az a negyedik személy, aki részt vehetett a gyilkosságoknál használt fegyverek elrablásában Besenyszögön. A sértettek szerint a megjelölt testfelépítésű elkövető nem is volt az elkövetők között.
Riasztás - A nyugodt cukrász
Riasztás - A nyugodt cukrász
Pető leszögezte: egyik gyilkosság helyszínén sem járt, egyik bűncselekményben sem vett részt, ezt szerinte bizonyítani sem lehet, mert ellentmondások vannak a szakértői véleményekben, tanúvallomásokban, probléma van a bűnjelkezelésben a rendőrségi munkában. Mint említette: a szakértő sem tudta megmondani, hogy a DNS-e hogyan került rá a fegyverre, amely úgynevezett kevert DNS volt, vagyis bármikor mások is rátehették a puskákra.
Bonyolódó ügy
Várhatóan az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága is foglalkozik a romagyilkosságok kapcsán nyilvánosságra került információkkal. Azzal, hogy nem csupán megszüntették a későbbi tettesek megfigyelését, hanem le is váltották a további telefonlehallgatást kérvényező főtisztet. A bizottság MSZP-s elnöke szerint a kettő között összefüggést találni „nagyon bátor következtetés”, ám a politikus sem zárt ki semmilyen lehetőséget – írta szeptember 20-án a Magyar Nemzet.

Ismert, Orbán Viktor miniszterelnök utasítására egy hónapja különleges nyomozó csoport alakult, amelynek a szigorúan titkos iratok minősítését kell felülvizsgálnia, és minden olyan dokumentumot át kell tekintenie, amely a bűncselekményekkel öszszefüggésben bármely hatóságnál vagy szervezetnél keletkezett.

Fenyegetés

Halálosan megfenyegették a családját, a tartótisztjét is meg akarták ölni, ezért külföldre kívánt szökni a romagyilkosságok negyedrendű vádlottja – tudta meg a Magyar Nemzet. Csontos Istvánnak, a katonai elhárítás egykori besúgójának ehhez kellett volna a százmilliós nyomravezetői díj is.

Haraszti Gyula
A teljes cikket a szerdai Magyar Nemzetben olvashatja.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése