Blogarchívum

2013. augusztus 6., kedd

HVG archiv: Lincselők verték halálra az MDF jelöltjét ( Szögi Lajos )

http://m.hvg.hu/app//itthon/20061016

Itthon

2006. október 16.

A kocsiban utazó lányai életéért könyörgött halála előtt az a meglincselt 44 éves tanár, aki Olaszliszkán vasárnap autójával elsodort egy gyermeket. A baleset után a gyanú szerint a könnyebb sérüléseket szenvedett kislány rokonai verték agyon a férfit, akinek lányai egy közeli házba menekültek.

Két kislánya szeme láttára verték halálra a helyiek azt a tiszavasvári férfit, aki autójával Olaszliszkán elsodort egy eléugró kislányt.
Szögi Lajos vasárnap délután négy óra tájban ütötte el a 11 éves kisgyereket a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán. A gyerek csak könnyebben sérült meg.
A baleset után az utcára sereglő család tagjai kirángatták a férfit a kocsiból, és verni kezdték. Mindennek szemtanúja volt a 44 éves tiszavasvári pedagógus 14 illetve 5 éves lánya is. Arról ellentmondóak az információk, hogy a férfi megpróbált-e segítségnyújtás nélkül elhajtani a baleset helyszínéről.
Az MTV-nek nyilatkozó szemtanú szerint a férfi utolsó erejével azért könyörgött, hogy a lányait ne bántsák. A gyerekeket is megfenyegették, de ők végül el tudtak menekülni, és egy közeli házban rejtőztek el.

A rendőrség egyelőre a család két tagját, egy 18 és egy 21 éves fiatalt gyanúsít a lincselésssel. A lapnak nyilatkozó Hodula Attila közlekedési ügyvéd szerint kizárható a hirtelen felindulásból elkövetett emberölés. Az egyik helybéli a lap riporterének azt mondta, nem ritka a faluban a nyilvános erőszak. Legutóbb nyáron történt, hogy két fiatal félholtra vert egy férfit.
A meglincselt tanár a Környezetvédelmi Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségének elnöke volt. Nagy szaktudású pedagógusként, jó apaként ismerték Tiszavasváriban. Szögi Lajos 2002-ben és 2006-ban is indult a választásokon az MDF jelöltjeként, idén körzetében a második volt – írja a Blikk.
A baleset körülményeit szakértő vizsgálja, a rendőrség hétfő délelőttre ígért részletes tájékoztatást az esetről. A távirati iroda úgy tudja, hogy a gyanúsítottak között van a cigány kisebbségi önkormányzat egyik, most október elsején megválasztott képviselője is.
Döbbenet, értetlenség, a miértekre adható válaszok lehetetlensége - jellemezte hétfőn a Tiszavasvári Kabay János Általános iskolát, ahol az áldozat tanított.

Az általános iskolát, de lehet mondani az egész Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasvárit mélyen megrázta a tragédia, fel sem tudják fogni, miért történt az egész - mondta sírástól elcsukló hangon a Kabay János Általános Iskola egyik pedagógusnője.

A 44 éves, földrajzot tanító tanártársukat mind kollégái, mind tanítványai nagyon szerették, csendes, béketűrő ember volt.

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése