Blogarchívum

2013. május 11., szombat

Cáfolják Bajnait a Hajdú-Bét kárvallottjai

Cáfolják Bajnait a Hajdú-Bét kárvallottjai:

'via Blog this'
Várhatóan nyár elején megkezdődhet a Hajdú-Bét csődje miatt kárt szenvedett baromfitenyésztőknek szánt mintegy 200 millió forint kiutalása.

A Magyar Nemzet összeállításából kiderül, hogy a baromfi-feldolgozó cég csődjének kárvallottjai Bajnai Gordonnal ellentétben nem tartják politikai propagandaakciónak, hogy a kormány mérsékelni kívánja veszteségeiket. A volt kormányfő – aki csütörtökön már üdvözölte a kártalanítást – a Wallis vezérigazgatója volt, amikor a cégcsoport tulajdonában lévő Hajdú-Bét tönkrement. A politikus csütörtökön arról is beszélt, hogy a rezsicsökkentést csalásnak tartja, és az azt célzó intézkedések fenntarthatatlanok. Egyúttal kijelentette: az országnak fel kell ébrednie abból a rossz álomból, amelybe az Orbán-kormány működése miatt került.


Bajnai Gordont csütörtök délután Vásárosnaményben azt mondta: nem felelős a Hajdú-Bét csődjéért – írja a hirado.hu. „Bocsánatot kérni nincs okom, nem vagyok felelős az ő kárukért, soha nem voltam sem igazgatósági tagja, sem vezérigazgatója ennek a cégnek. Az egyik tulajdonos képviselője voltam, ezt a pozíciót is már csak akkor kezdtem el betölteni, amikor a Hajdú-Bét már iszonyú nagy bajban volt” – fogalmazott a volt miniszterelnök.
A Medián felmérése szerint egyébként az ellenzékkel szimpatizálók Bajnait jobb vezetőnek tartják, mint a szocialisták elnökét, Mesterházy Attilát. A kutatásból azonban kiderül az is, hogy a lakosság többsége Orbán Viktort tartja a legalkalmasabb miniszterelnöknek.
A teljes cikket a Magyar Nemzet pénteki számában olvashatja.
Sokasodó ügyek
Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője korábban a Hajdú-Bét mellett a Dataplex, a Postapalota, az MTV-székház ügyét, a Volánbusz fóti telephelyének bérlését, a Budapest Airport privatizációját, a sukorói telekcserét, a sanghaji világkiállítást hozta fel a Bajnaival összefüggésben említhető ügyek sorában, amelyek közül több kapcsán nyomozás, eljárás is indult.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése